-
Petroesjka antwoordde op het onderwerp "Omgekeerde destillatie ????" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@mccorner Hier is ie. Op tab blad “Rho calculator”, vul je in cel F15 de gemeten dichtheid in, en in cel D14 de temperatuur van het monster. Vervolgens run je de “Oplosser” (“Solver”) om de waarde in cel G15 minimaal… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@mccorner er zijn diverse opties. Je heb 600 gr mout dus daar kan 5 , 4 kilo gerst of tarwe op . Of mengsel van beide . Gist je op de graan zit je op totaal ongeveer 25 liter (In… Read more»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Stookwijn zonder gistvoeding en citroenzuur" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@mccorner Ik veronderstel dat je met 1 eiwit toekomt. Heb jij dit geprobeerd? Wat waren dan jouw bevindingen?
-
Zeenaald antwoordde op het onderwerp "Smoked bacon whiskey" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@mccorner
Verwijderde link
Leuk filmpje over dit onderwerp 😋 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner hou er wel rekening mee dat met rijping en oxidatie o.a ook bepaalde smaken weer lichter worden en. verdwijnen. .dus als net de smaak er in zit kan het nog niet zwaar genoeg zijn om body te houden .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner Er is ook niet een vast gewicht voor snippers . Er zijn tientallen soorten snippers en er zit ook verschil in uit welk deel van de stam komt het hout , hoe is het gedroogd , grote van de… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner, hoeveel gram hout heb je per liter gebruikt?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner gewoon zo laten staan . De waas bezinkt vanzelf. Uiteindelijk het moet toch nog hele tijd staan voor het klaar is .
Wil je het toch klaren . Gebruik dan wat vislijm . -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner ik vind het wel een interessante om ook eens te proberen. Ik zal de formule keer 2 doen. Ben wel nieuwsgierig.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner prijs en kostprijs gewoon niet naar kijken . Het gaat om eigen beleving en smaak . Mensen die willen besparen gebruiken suikeralcohol en essances . Maar dat is meer voor goedkoop een alcohol buzz krijgen met iets wat ergens… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner voor en naloop delen toevoegen kan iets toevoegen maar is ook risico nemen . ( In run scheiding iets ruimer nemen is mogelijk daarvoor is beetje goed ontwikkelde smaak herkennen wel een must )
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner ik begrijp jou keuze. Grootste nadeel van elektrisch is ook dat de reactie snelheid van temperatuur verhogen of temperen trager is dan een gas vlam .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner als het om veilig heid gaat laat je niet misleidend. Electrische is niets veiliger dan gas . ALS er enige damp ontsnapt bij gasvlam dan wordt het al opgenomen door vlammen en je ziet iets verkleuring in vlammen en… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner heerlijk zo buiten spelen .
Je stookt op electrisch plaatje? -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner Geniet ervan!
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Stort op maat" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner Heb je toevallig ook gevraagd wat het Whisky mout precies is wat ze hebben?
Het lijkt me distiller’s mout (dus hoog enzymatisch aandeel) maar zonder die geweldige turflucht. -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Stort op maat" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner leuk. Eens proberen.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Stort op maat" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner wat tof. En heeft hij ook iets van een verhaal waar de mouten vandaan komen? Ben nieuwsgierig.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "George Washington's Rye Whiskey, The making of…" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner de binnenkant moet zeker tussendoor gereinigd worden .zeker als je ouzo ( anijs “) en rum erdoor hebt gehaald . (Patina kun je ook krijgen door na zuren de ketel met een mengsel van zout , citroen zuur en… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Liefde is …" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@mccorner, zo herkenbaar. Ik stook nooit in het weekend , want dan doet de vrouw de was. Ik weet niet of het liefde is of ik ben gewoon lui en wil de was niet zelf doen(doe dat trouwens ook nooit… Read more»
- Meer laden