Vond forum berichten leuk
RE: Jeneverlijm 😉 @mccorner ik maak het water ongeveer op de juiste themp met een instelbare waterkoker dan hoef het gas niet hoog alleen een kleine vlam om de themp vast te houden |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jenever
|
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jenever Vanwege McCorner z'n ervaring met dit recept en de mogelijkheid dat iemand die gaat starten met maischen en niet geheel bekend is met beta-glucaan, wil ik toch wat extra informatie hieraan toevoegen. ... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jeneverlijm 😉 @mccorner Heb in ieder geval bij nummer 4 een waarschuwing geplaatst 😉 , en nog de opmerking dat wanneer het echt dik lijkt te zijn na vergisting water toe te voegen, dat deze de oude Hollande... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Alcohol in het nieuws @rumo Hoef je niet eens voor te lezen |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: Eerste suikerwash @concha gist in een zuurstof rijke omgeving vorm knop en deeld zich en zet daarbij nagenoeg geen suikers om en stoot dus weinig alcohol af. In een anearobe ( zuurstof arme) toestand deeld gist niet en... |
In forum Gist vragen |
1 jaar geleden |
RE: Jenever Met een aantal forumleden die hier wat inactief lijken heb ik contact met sommige leden via WhatsApp, eentje hiervan is Knooier, zij was een tijd terug begonnen om recepten te verzamelen, vooral het b... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jenever @mccorner Het komt eigenlijk door hoe de recepten beschreven zijn, sommige redeneren vanuit de opbrengst (opmerking per liter gaat om opbrengst niet brouwwater) en andere redeneren vanuit de stort, da... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jenever HOLLANDSE JENEVER #1 [The Complete Practical Distiller – La Fayatte Byrn, 1853] Werd aangemerkt als de standaard Jenever die gemaakt werd. De oorspronkelijke tekst zat vol met omrekeningsfouten dus ... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
Jenever De laatste tijd ben ik bezig geweest met de historie van verscheidene dranken te bekijken, wat beter begrijpen hoe het zich over de jaren gevormd heeft tot het product wat we nu kennen. Jenever heeft ... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! @mccorner ben nog in de leer fase, deze ochtend de oplossing nogmaals gemeten en deze gaf boven de 80% aan. Maar de andere oplossing die al een lange tijd staat gaf netjes 44% aan net zoals gisteren. ... |
In forum Mijn installatie |
1 jaar geleden |
RE: Namens Stookforum en Stookwinkel de allerbeste wensen! Gelukkig , gezond en veilig nieuwjaar gewenst aan iedereen. |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
Namens Stookforum en Stookwinkel de allerbeste wensen! Beste Stookvrienden, Bij deze wil ik iedereen namens Stookwinkel en dit gezellige forum bedanken voor jullie bijdrage in het afgelopen jaar. Ik hoop dat iedereen het komende jaar weer net zo veel kan ... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy @lambik je kunt zelf met minder nog toe. Je zal eerst een hele lange tijd van deling hebben alvorens de gist alcohol gaat produceren. Bij een hogere pitch krijg je een snellere start en ook meer zeker... |
In forum Spirits |
2 jaar geleden |
Dokter Oetker wordt serieus... Beste stookfanaten, Ik lees al jaren mee op dit forum; wat een verslavende bron van kennis en mooie verhalen! Nu ik als dokter “in ruste” ben heb ik eindelijk tijd om het stoken serieus op te pakken. ... |
In forum Stel je even voor... |
2 jaar geleden |