Vond forum berichten leuk
RE: Tilburgs Kwartierke @mccorner ik kom regelmatig in 013 en ik heb wel nagezeten in barretjes in Tilburg en wel dat drankje geroken maar nooit geproefd. Wat ik mij ervan herrineren.kan is T kwam in eerste instantie over ... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Pekmez experiment @mccorner zout gehalte kun je meten . Er zijn bijvoorbeeld zwembad water metertjes die dat kunnen. Zout gehalte in gewoon water is 0,3 gr of minder per liter . Melkzuurbacteriën ontwikkelen en werken... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Op bezoek bij : - x - Ja Robbert, was weer een leuk bezoekje.... wat koffie en een beetje distilleren allemaal niet kan brengen.... helaas geen taart deze keer.... Elke keer weer pak ik weer informatie op van je .... erg b... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Op bezoek bij : - x - @grensjager2 top zeg! Zo doe ik het ook, "slecht " gaat tussen de struiken en ik begin op nieuw. Deze hobby bracht mij rust. Vind heerlijk deze verhalen te lezen. Succes |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Op bezoek bij : - x - Op bezoek bij een oude bekende ? Of was het nu even stoppen voor een pot ongepasteuriseerde honing ? Vanwege dat ik binnenkort waarschijnlijk een partij mispels krijg is handig om alvast voorraad ho... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Pekmez experiment Hé @mccorner, tof om te vernemen dat mijn experiment je aanzette tot je eigen kneierij 😂. Zonder gekheid: Ik was uiteindelijk ook aaangenaam verrast over de volle fruitige smaak van de Pekmez ... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
Drie op een rij (proef opstelling) Gisteren maar is een proef opstelling gemaakt om over 2 bijvaten te stoken. Dat ben ik al een tijdje van plan. Als ketel gebruik ik de 10liter boiler die ik koppel aan mijn 4liter ketel die als eerst... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: klaren voor distilleren? @diederrick welkom op het forum. Als het fermenteren echt gestopt is dus niet naar maar 2 weken of 1 bubbel per uur maar na 3 tot 4 weken en geen bubbels meer dan zakt de dode gist na verloop van tijd... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna? Een hoop gedoe om vieze smaakjes te verwijderen die nergens voor nodig zijn. Met normale gist, wat minder suiker en wat voeding voor je gist krijg je een prima neutrale alcohol zonder vieze smaakjes. |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Rum uit de vensterbank?*%?! Suikerriet 336FC2CA-C3FF-4269-BD3A-4F57EAB5290E.jpeg |
In forum Spirits |
3 jaar geleden |
Pruimen te koop € 0,60 per kilogram Pluk zelf uw overheerlijke onbespoten pruimen. Tevens laagste prijs garantie. In Zwaagdijk, Noord-Holland. Kijk voor uw komst altijd eerst op Verwijderde link voor openingsdagen en openingstijden.M.... |
In forum Vraag en aanbod |
3 jaar geleden |
RE: Op bezoek bij : - x - Vandaag mooi weer even blokje om op de oude trouwe Electra glide. Naast het forum hier en daar ook wat contacten met mensen die wel lezen op forum maar niet echt actief zijn . Zo ook Ben een goed... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Even voorstellen @albert1969 Oké, als je mijn menig vraag. Je gebruik in verhouding veel suiker waardoor het meer een suikervergisting wordt en je dus minder melasse smaak(rum smaak) heb. De 125 gr. honing zal voor d... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Dit is balen.... Beterschap. Mijn moeder had het ook er paar weken geleden. Maar die had haar smaak gelukkig met een week of twee weer terug. |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Dit is balen.... Beterschap |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |