Forum antwoorden aangemaakt

RE: Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen..

@maart229 Bij een eerste stook gebeurt het mij ook wel eens dat bij het overhevelen een wolkje dode gist meegaat. Geen probleem, bij een tweede stook merk je daar niks meer van. Boven het Max-streepje...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: 1e run met de t500, gelijk ook wat vragen 🙂

Bij de T500 doe ik tegenwoordig twee runs omdat het eindproduct dan zachter van smaak is. De eerste keer alles opvangen, verdunnen tot onder de 40% en een tweede keer stoken. Daarbij wel cuts maken op...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

Dat was .998 op de hydrometer.

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

Gister de gelegenheid genomen om de ouzo te destilleren. Besloten om de kruiden dit keer niet in de helm te hangen. Aan het begin een duidelijke acetongeur, nadat deze begon te vervagen (na ongeveer 4...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

@rumo Klopt. Voor het stoken doe ik nog even een smaaktest om in te schatten of ik wel of niet de kruiden in de helm hang. Ik heb 1 keer na het stoken en verdunnen nog wat neutrale alcohol bij moeten ...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

Het was de planning om vandaag te stoken, maar helaas gaat dat niet lukken. Wel de kruiden er uit gezeefd en die gaan even de koelkast in. Volgende week hopenlijk wel de gelegenheid en dan gaan de kru...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

Vandaag de kruiden toegevoegd. De bovengenoemde hoeveelheden maal 2.65 en dan waar nodig naar boven afgerond. Komt niet zo heel nauw aangezien we geen raket brandstof maken😊  IMG_20221109...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

Vandaag de eerste stook van bijna drie liter (na verdunning met 5 liter water) nog een keer overgehaald. In het begin kleine hoeveelheden opgevangen tot het volgens mij zuiver rook en smaakte. Koelwat...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Tilburgs Kwartierke

Ik weet alleen na gisteravond niet meer zeker of het nu Schrobbeler was of Tilburgs Kwartierke, we hebben het n.l. over veel kruidenlikeuren gehad😂. Maar dank voor je antwoord.

In forum Recepten

3 jaar geleden
Tilburgs Kwartierke

Gisteravond op een feestje aan de praat geraakt met iemand die wil beginnen met stoken (altijd een goed idee) en die uiteindelijk ook eens een poging wil wagen om de likeur Tilburgs Kwartierke te make...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

@robbert Kan je wat meer vertellen over het in de gaten houden van zoutgehalte? Hoe controleer je dat behalve aan de hand van het etiket? Of gaat het over het zoutgehalte in de uiteindelijke mash? En ...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: De eerste keer

@arjan-van-d Hoewel ik zelf geen ervaring heb met hoeveelheden boven de 25 liter zou ik bij 35 liter 2 zakjes gebruiken.

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

@evds Dat kan. Het zal niet veel van verschillen van de methode die ik in de thread Ouzo recept gezocht heb beschreven, maar als ik de Ouzo van deze basis klaar heb zal ik het hier nog een keertje uit...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

@zoef Omgeving Gouda is best wel een stukje van Apeldoorn vandaan😊. Maar bedankt voor het aanbod! Er zitten hier in de omgeving vast wel wat meer Turkse winkels dus nu het resultaat me lijkt t...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Pekmez experiment

@evds Met volledig recept bedoel je tot en met dat het ouzo is?

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
Pagina 6 / 34