Forum antwoorden aangemaakt

RE: Pekmez experiment

@robbert Als ik een winkel heb gevonden waar de hogere concentratie wordt verkocht die @Zoef beschreef (en voor een redelijke prijs) dan ga ik die vast een keer proberen.

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
Pekmez experiment

Omdat ik eindelijk weer eens tijd kreeg voor hobbies en de ouzo op was, wilde ik weer eens een mooie bijna neutrale alcohol maken als basis voor de ouzo. Geïnspireerd door de avonturen van @Zoef wilde...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: wat moet in het sap om calvados te stoken

@haak Juist! Als je zo'n grote jongen bent dat je jezelf kan vastlijmen, zorg dan ook maar zelf dat je los komt.

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Topic 2000 ChrisV Moonshine

@chriswisky, Sterkte Chris!

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Voorstelling Ghost

Welkom William!

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Hallo allemaal, Ik ben Dirk en ben nieuw hier. Ik wil graag veel leren over deze nieuwe hobby, vandaar.

Welkom Dirkje!

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: G30 alternatieve thermometer voor de alembi/copper dome

Niet zelf gedaan, maar met een Arduino Uno, een wifi-extensie en een waterdichte temperatuursensor (DS18B20?) voor de Arduino Uno moet dat te doen zijn. Het nut ervan is twijfelachtig, want ik vind he...

In forum Grainfather

3 jaar geleden
RE: Even voorstellen

@betyar welkom! Mocht je zelf geen pruimen hebben, stookwinkel heeft uitstekende pruimen concentraat. Heeft mij een heerlijke slivovitsj/palinka opgeleverd.

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Rum stoken

@drankdier Zelf gebruik ik een deel (een liter of vijf) van wat overblijft in de ketel bij de striprun om de melasse te verdunnen bij de volgende aanmaak van een stookwijn, dus voor het toevoegen van ...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Rum van melasse basis recept

Zelf gebruik ik alleen citroenzuur in korrelvorm.

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Dit is balen....

@stephan Ja, daar hoop ik ook op. Dus voorlopig maar even wachten met de fijnstook van rum die ik nog moet doen. Ik zou die aanvullen met een bananenrum die ik maar zozo vond, maar daarvan gisteravond...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
Dit is balen....

Dat je ondanks vaccinatie en twee boosterprikken corona kan krijgen, oké. Sinds woensdag grieperig maar inmiddels weer koortsvrij. Maar dat plotseling een ouzo niet meer herkenbaar is als ouzo, niet q...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Elektrische kookplaat

@kapisjon Ik heb voor mijn 15 liter alambiek een 2000W kookplaat, werd destijds door stookwinkel bijgeleverd. Bevalt mij prima, omdat ik overdag in de badkamer stook wil ik daar ook niet met losse gas...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse)

@zoef: ik macereer voor ouzo de kruiden in een alcohol die al twee keer is gestookt. Na het macereren worden de kruiden er uit gezeefd en wordt een derde keer gestookt. Als je zoekt op ouzo op het for...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse)

@zoef Ik zou idd ook voor een tweede stook gaan. En wat daarna is natuurlijk een kwestie van eigen voorkeur. Ik heb één keer de alcohol uit druiven concentraat van stookwinkel gebruikt als basis voor ...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
Pagina 7 / 34