Forum antwoorden aangemaakt

RE: Eerste stookketel besteld!

@tedestillaat Voor neutraal gebruik ik een 3" kolom met 1,4 m SPP pakking en een LM aftappunt. Met een dephlegmator gebruik je CM, met wat zoeken vind je deze termen wel. Voor een 3"kolom ga je om go...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Eerste stookketel besteld!

@tedestillaat Je hebt nu mogelijkheden genoeg om te spelen! Ik zou er een stukje pijp bij bestellen zodat je die in de plaats van de schotels kunt gebruiken voor stripruns. Als je richting neutraal wi...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Eerste stookketel besteld!

3000 W is niet teveel voor een 3" kolom. Zelf heb ik de drie element op de heater elk een eigen stekker gegeven: 7 aderige kabel van heater (2 aders/element + aarde naar een lasdoos en van daar gespli...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Caramel voor likeur maken

Wat ik zou doen is de caramel maken dus de temperatuur in de pan op laten lopen tot de gewenste temperatuur de smaak zit er dan in. Daarna water toevoegen en weer verhitten tot 116 °C. Dit is dan nog ...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Stilvallende vergisting

@jeffrey Dan ligt het inderdaad bv aan de pH en niet aan de meting. Een fout die vaak voorkomt is dat gemeten wordt met een refractometer. Dat gaat goed voor de vergisting maar tijdens/na vergisting m...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Stilvallende vergisting

Ik zal het even vragen voor de zekerheid: Meet je de SG met refractometer of hydrometer? De waardes suggereren dat het om niet gecorrigeerde refractormetingen kan gaan.

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: nieuw, in zuid holland!

Ook ongeveer regio Gouda en sta op het punt aan rum te beginnen.

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: sugerwash

Als je temperatuur onder de 20 °C ligt en je wil neutrale sugarwash vergisten zou ik champagnegist gebruiken. Die doet het dan prima en vergist neutraal.

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Ik ben geen robot

Veel andere fora geven je pas volledige toegang als je nadat je een account aangemaakt een voorstel bericht hebt geplaatst. Pas daarna geeft een moderator je volledige toegang (of getrapt, pas nax ber...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Eerste suiker wash met Champagne gist

Deze tip kreeg ik ooit en helpt goed: Het is altijd beter de gist te hydrateren voor gebruik: meng een koffielepel suiker in 1 glas water (max. 25cl, tussen ong.25°C), strooi de korrelgist hierover. ...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Eerste suiker wash met Champagne gist

@strauss Gemalen oesterschelpen kun je weglaten is om de pH niet teveel te laten zakken. Corrigeren met baking soda kan ook. Het DAP (Di-Ammonium fosfaat) niet DAB. Havermout geeft wat meer smaakjes d...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Eerste suiker wash met Champagne gist

Niet hoger mikken dan 10% alcohol en gist 1 g/l. Dit is een voorbeeld, vervand de bakkersgist gewoon met champagnegist (en iets koeler vergisten).

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Broodmix

Geplaatst door: @macjaap Normaliter moet bij een brood 300 ml water op 500 gram meel, zou betekenen dat op 5 kg 3 liter water moet worden toegevoegt. Als ik daar nou eens 10 liter van maak en de temp...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Welk gist gaat net iets verder...

Ik zou niet verder gaan dan 8% of hooguit 10% in je wash. Meerdere ruwstoken combineren voor een fijnstook. Echt neutraal ga je het niet krijgen met een potstill, daar is een kolom echt beter voor. Me...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Air still en t500

De T500 reflux zou ik niet nog eens kopen. Hij is wat te kort voor het mooi en stabiliseren aan het begin van de run (volledige reflux) kan eigenlijk ook niet. De boiler is wel handig. Koop daar een a...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
Pagina 2 / 31