Forum antwoorden aangemaakt

RE: Koperaanslag in spirit

@robbert morgen gelijk aan de slag! Dank weer.

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Koperaanslag in spirit

@robbert dan is dat de oorzaak inderdaad. Het rook lekker naar een frisse cider, maar dit was het resultaat. Wat denk je? Zo snel mogelijk tweede stook voordat de smaak is verpest door het koper of he...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Koperaanslag in spirit

@robbert dank. Klinkt als iets wat werkt. Zou gewone schoonmaakazijn ook werken? Heb trouwens fruit gestookt dat eigenlijk al te lang stond. Is dat dan wat er gebeurt? Opbrengst was trouwens ook minim...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
Koperaanslag in spirit

Net wat fruit gestookt en in mijn spirit zitten schilvertjes blauwe koperaanslag. Ik heb een T500 met koperen helm. Paar vraagjes? Hoe maken jullie de helm schoon? En hebben jullie tips om de scholve...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Te koop gevraagd: T500 met koperen helm

@nopontdekking Hi, Ben je deze al kwijt, of zoek je nog een nieuwe eigenaar?

In forum Vraag en aanbod

2 jaar geleden
RE: Aanschaffen T500

Ik ben sinds een paar maanden de trotse bezitter van een t500 met helm. ik ben tevreden over het resultaat dat ik uit mijn fruitstook krijg. Echter, belangrijk om hier nog even te melden dat er op de ...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Opbrengst en hoeveelheid

@haak Ook een goed idee. Zou dat ook werken met keiharde stoofperen? Ze zijn nog harder dan appels. Ik Zal morgen eens wat bananen meenemen.

In forum Stooktips

2 jaar geleden
Gewetensvraag

Mijn ene onderwerp loopt nog en ik kom alweer met een volgend onderwerp. Maar dat krijg je als je druk bezig bent met het vullen van de emmers, dan schiet er van alles door je hoofd. Want zeg nou een...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Opbrengst en hoeveelheid

@haak genoteerd hoor! Ik vond het wel een goeie. Aan de andere kant ben ik erg benieuwd naar de eindresultaten met het fruit dat ik nu heb. Ik heb alles per type fruit in emmers en wil ik kijken of he...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Opbrengst en hoeveelheid

Ik ben inmiddels een beetje met de refractometer aan het spelen en merk nu inderdaad dat de peren gewoonweg niet zoet genoeg waren. Ik mag blij zijn als ik een stookwijn met brix van ca. 5-10% heb en ...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Opbrengst en hoeveelheid

@wiliam Hmm ik geloof dat ik me nog wat meer in die brix en sg waarden moet verdiepen heb dat apparaatje nog maar net. Als ik door het kijkglas kijk voordat ik de emmer sluit heb ik 1010 en 1020 bij h...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Opbrengst en hoeveelheid

@rumo Ja de derde is nu mijn favoriet en daar wil ik het uiterste uithalen. Daarom maak ik ook geen whisky (als liefhebber). Ik wil geen gemiddeld drankje maken. Ik weet niet helemaal wat je bedoelt t...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Opbrengst en hoeveelheid

Dank voor jullie uitgebreide antwoorden. Ik zal nog even toelichten wat ik heb gedaan: Ik heb een oud ras melige zoetzure peren (vaak voor inmaken gebruikt) zonder steel gemalen en onder water gezet, ...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
Opbrengst en hoeveelheid

Beste stokers, Ik ben dit fruitseizoen begonnen. Na veel twijfels en probeersels, heb ik van mijn vaten pruimen nu een paar liter goed smakende eaux de vie over. De hoeveelheid viel wat tegen voor a...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Perenpulp wilt niet gisten

Hi Kees, ik heb hier inmiddels acht vaten peren staan die inmiddels al een week hard aan het pruttelen zijn. Waar baseer je op dat er geen alcohol in zit? Heb je al geproefd? Ik ben zelf ook net bego...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
Pagina 1 / 4