Vond forum berichten leuk

RE: Gewetensvraag

Best een interessante vraag. In Frankrijk heb je in heel wat dorpen een jaarlijks 'appelfeest'. Dan worden karrevrachten appels vermalen, geperst en het sap wordt dan verkocht in lege waterflessen. Ee...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Opbrengst en hoeveelheid

@moonshineaandelek, mijn ervaring is dat als je de pulp mee stook de opbrengst altijd lager is. Je kan 3 dingen doen : 1 Fruit uitpersen dan vergisten en stoken. 2 Pulp vergisten dan filteren en stoke...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe

@moonshineaandelek wel een emmer er onder zetten 😆

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: tweede lading fruit toevoegen aan gistvat?

@moonshineaandelek invriezen gaat goed . Het vergist ook makkelijker de celletjes gaat stuk net als bij koken .

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
RE: Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe

@moonshineaandelek, als je de eerste stook(striprun) opnieuw stook dus de spiritrun. Dan wat van de nog niet verstookte stookwijn toevoegen. Een 1/3 zou genoeg moeten zijn.

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe

@moonshineaandelek Heb je toevallig niet gehad dat er onderin het waterslot een verstopping was? Sommige watersloten maak ik van onderen wat groter met een mesje.

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe

@moonshineaandelek. Ja, 3 emmers met pruimen die 3 weken staan te vergisten. Als ik je dan toch een antwoord zou geven, nog 1 week wachten en dan stoken. Ik weet alleen niet wat voor ketel je heb en h...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Hulp nodig voor peren-drank

@moonshineaandelek je kunt de hele inhoud inderdaad meenemen hou wel het droezem laagje onderin apart. Bij een gewone alcohol stook probeer je zo dicht mogelijk bij de damp temperatuur van alcohol te...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Van start met pruimen eau de vie, even checken

@moonshineaandelek Ik plukt gewoon een paar dagen elk dag rijpe en dan midden door snijden tot de pit ..dan was het niet zo klap in 1 keer hoe meer er in de emmer gaat hoe beter 😁 ik heb d...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Van start met pruimen eau de vie, even checken

@moonshineaandelek schredden kort koken pitten afscheppen.

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Van start met pruimen eau de vie, even checken

@murmillo nou idd ook dat dat is zeker handig .

In forum Stooktips

3 jaar geleden