-
concha antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 1 maand geleden
@moonshiner79 @stokes Zoals je kan zien op de foto zijn de ringen een stuk kleiner en compacter dan de originele. Het probleem was dat deze ringen duidelijk te klein en te compact zijn. Een aantal vallen door de afsluiting in de… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 1 maand geleden
@moonshiner79 @stokes Ik heb deze Raschigringen van vinemare aangeschaft. Op de verpakking staat 8×8 maar feitelijk zijn ze 8×6. Deze zijn voldoende om de T500 te vullen. Ik had er een paar over. Ik heb er 2 suikermashes van 25l… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Lemon lime met grainfather & dome" – 3 jaren, 1 maand geleden
@moonshiner79 zowel voor smaak als voor hoe het eruit ziet. Zuiveren van suiker ,( ook al is het geraffineerde tafelsuiker ) geeft een betere kwaliteit en resultaat.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Lemon lime met grainfather & dome" – 3 jaren, 1 maand geleden
@moonshiner79 nee dat kañ niet met glycerine vervangen op dat punt. . het is om de SUikersiroop echt kristal helder te krijgen.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Lemon lime met grainfather & dome" – 3 jaren, 1 maand geleden
@moonshiner79 ja als je die zonder wasverzachter en geurende wasmiddelen hebt uitgewassen wel. Ik gebruik wel eens een oud kussensloop.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Lemon lime met grainfather & dome" – 3 jaren, 1 maand geleden
@moonshiner79 ik heb nog 1,5 m2 geperforeerde rvs plaat staan en Ook koperplaat maar niets wat je gelijk kunt gebruiken . Er ligt inderdaad ook nog zo een alambiek onder de werkbank . Maar zo te zien heeft die een… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Lemon lime met grainfather & dome" – 3 jaren, 1 maand geleden
@moonshiner79 een plateau van geperforeerd RVS zou een goede oplossing zijn maar een kookzak boven de vloeistof hangen zal ook wel werken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Lemon lime met grainfather & dome" – 3 jaren, 1 maand geleden
@moonshiner79 ik heb wat bodem platen gemaakt van geperforeerd rvs voor mensen met t 500 en grainfathers . Ik heb ook een paar van die platen gemaakt voor mensen met die toestellen waar zowel een onder als dubbele bodem in… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@moonshiner79 de snelheid van gisten lun je afremmen door op lagere temperatuur te gisten . Ph van 4.2 – 3.8 is prima. Nu bij 5,5 is geen probleem en zal niet nadelig zijn in smaak. De kristallen kunnen door warmte… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@moonshiner79 cl23 heeft een breed gebied waarin het werkzaam is. 14 – 32 graden. je kunt het best rond 22- 24 graden aan te houden . (Zet de ketel ook niet op een koude grond. .maar zo dat er geen… Read more»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "T500 met copper alembic dome plus reflux condenser" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@moonshiner79 Schuim in de reflux kolom is meer een symptoom van andere dingen (b.v. teveel eiwit, teveel verontreiniging, te volle ketel) dus kan beter op een andere manier voorkomen worden….
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "eau de vie van druivensap uit de super" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@moonshiner79 sap vd super is vaak minder geschikt omdat het geen wijndruiven maar tafeldruiven zijn. Je mist wat body en mondgevoel hierdoor, naast elkaar gelegd zal uit sap vd super wat schraler aandoen. Heb de lemon en lime ook met… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "eau de vie van druivensap uit de super" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@moonshiner79 ik zou gaan voor het druiven concentraat. Als je dan een batch maakt, heb je direct een voorraad voor je andere projecten zoals absinthe of een lekkere brandy.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Tip en weetjes uit de oude doos . Wat te doen bij ?" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@moonshiner79 je kunt in principe bij elk suiker beslag calcium gebruiken. Ja het zal iets uitmaken maar een graan zal altijd zachter blijven . Misschien vind je de suiker en graan alcohol naast elkaar niet zo groot verschil maken maar… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@moonshiner79 zolang je niet boven de 11/12 gram de liter uitkomt valt dat echt mee. Ooit begonnen met 15 gram de liter… dat waren bommen. Als je het niet vertrouwd dan in een curverbak met een badlaken erop. De grolschflessen… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@moonshiner79 hoi! Ik moet nog beginnen maar heb sinds vandaag een vat leeg en zal morgen met mijn zoon de appelsap gaan vullen in het vat. (Ons gezamenlijk projectje, hij vraagt dan altijd of hij een glaasje appelsap mag) 1070… Read more»
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@moonshiner79 Eerlijk gezegd weet ik dat niet. Ik heb nu voor het eerst likeur 44 gemaakt met ‘schone alcohol’ (water en suiker). Die komt het meest in de buurt van wodka. Ik heb wel 3 flesjes eau de vie (appel)… Read more»
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@moonshiner79
Eau de vie betekent ‘levenswater’.
Het is een verzamelnaam voor alle sterke drank gewonnen uit fruit. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hulp gezocht — Appelcider recept oke??" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@moonshiner79 voor cider mag het nog iets zakken. 2,8 is wel het maximale. Je kunt schelpen of eierschalen toevoegen als soort zuurbuffer waardoor de ph minder of niet verder zal zakken .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hulp gezocht — Appelcider recept oke??" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@moonshiner79 na maischen is meestal een ph gezakt naar 5,2 . 4,8 – 5,2 is een prima uitgangspunt bij een graan beslag. Gemiddelde zal tijdens gisten het nog 1 punt zakken . Wanneer een gisti g slecht of traag gaat… Read more»
- Meer laden