-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 maand, 1 week geleden
- @moonshiner79 er wordt gesproken over 17 % under proof . Dat zou neerkomen op rond 41,5 % .
- Het beste is een deel verse kruiden gebruiken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 maand, 1 week geleden
@moonshiner79 de kruiden in de alcohol warm macereren op 55 graden. Hierna overhalen met kruiden in ketel. Daarna nogmaals een deel van de kruiden trekken in destilaat. Uitfilteren en nogmaals overhalen. Iets aanlengen en nogmaals overhalen. Mijn rectificatie potje is … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Danzig goud water ." – 1 maand, 1 week geleden
@moonshiner79 zelf heb ik het beetje als ouderwets gemaakt. Kleine keteltje met alcohol en kruiden daarin opgewarmd met mijn kleine rectificatie potje aan uitstroom met overstort open op mijn secondaire aansluiting op ketel . Na 2 uurtjes temperatuur omhoog en… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Recept Kruskovac?" – 4 maanden, 1 week geleden
@moonshiner79 ik denk ook dat 40% te sterk is, de volgende keer begin ik met 40% en dan aanlengen tot 20%. Misschien dat ik voor deze fles nog wat peren kook om mee te verdunnen. Het was ook maar als… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Recept Kruskovac?" – 4 maanden, 1 week geleden
@moonshiner79 @moonshiner79 ik heb alleen een simpele kook versie gemaakt dus ik kan niet vergelijkingen en ben op dit moment nog aan het proeven 🤔 🙄 1 kg peren 0,2 kg suiker 1 kaneel stokje 1 vanille stokje 1 eetlepel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 4 maanden, 2 weken geleden
@moonshiner79 ik spoel ze af. Meestal ook even in de oven waardoor de poriën wat open gaan . Ik weeg niet af . Ik doe beetje op oude ervaring wat erin zou het een 5 liter kruik zijn een laagje… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 5 maanden, 1 week geleden
@moonshiner79 niet direct een probleem. Alleen de enzymen werking zal het invloed op hebben . Je zal je ph ook moeten bijstellen.
En waarschijnlijk zal de omzetting iets langer duren tijdens maischen.
En Je estervorming zal iets anders verlopen. -
Mana antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 5 maanden, 2 weken geleden
@moonshiner79 Als je deze gaat vergelijken met de DOM Benedictine dan zal deze je niet smaken. Het is een kruidig drankje met in mijn geval een iets scherpe smaak. Persoonlijk vind ik hem lekker, alhoewel ik wel denk dat hij meer… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 6 maanden geleden
@moonshiner79 recept is van voor 1908. Manual is uit 1908. Wanneer je een goed gestookte alcohol hebt zou 78 % – 80% prima zijn . Een alcohol uit graan is voldoende smaak arm dan om als basis te voldoen. Ook… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Schalen van hazelnoten vs walnoten" – 6 maanden geleden
@moonshiner79 het kraken van de (hazel)noten gaat prima. Je moet de schalen en de noten achteraf nog wel uit mekaar halen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Recept Kruskovac?" – 7 maanden geleden
@moonshiner79 dat je bij de gekookte peren meer smaak heb kan ik mij wel iets bij voorstellen. Als ik een fruit drankje maar dan los ik suiker op in wat water en laat daar het fruit in mee koken dan… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Recept Kruskovac?" – 7 maanden, 1 week geleden
@moonshiner79 Kijk: daar hebben we wat aan: duidelijke vergelijking met een duidelijke uitkomst. Dank je wel!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinthe Pontarlier 1855 – 1912" – 8 maanden, 2 weken geleden
@moonshiner79 ja ook een deel venkel knol versnijden en bij voegen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinthe Pontarlier 1855 – 1912" – 8 maanden, 3 weken geleden
@moonshiner79 net als genepi een halve liter alcohol 88 – 95 % doe je de blaadjes in ongeveer 30 gr. Dit laat je een 3 weken macereren en daarna vul je aan tot een liter met siroop van rietsuiker. (… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinthe Pontarlier 1855 – 1912" – 8 maanden, 3 weken geleden
@moonshiner79 uit zuidelijke alpen heb inderdaad je wel goede alsem. Wortels goed wassen en mee gebruiken. 👍 👍
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinthe Pontarlier 1855 – 1912" – 8 maanden, 3 weken geleden
@moonshiner79 de beste alsem voor absith is een mix van alles delen van de plant van bloem tot wortels. ( Nederlandse of absint van de zelfde grond en klimaat kun je beter niet gebruiken. Met troep maak je bagger )… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum, en dan…….?" – 11 maanden, 2 weken geleden
@moonshiner79 het is beter om daarna nog een keer te stoken. Geeft beter en verfijnder resultaat.
Bij gebruik juiste ketel heb je ook inderdaad alleen verfijning in smaak en niet verdwijnen van smaak. -
Odevie antwoordde op het onderwerp "Recepten aangepast voor de g30 + copper dome" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@moonshiner79 zelf werk ik niet met electrische platen maar ik heb hier wel iets zien voorbij komen wat prima werkt. Misschien ff proberen via de zoekfunctie?
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Recepten aangepast voor de g30 + copper dome" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@moonshiner79 je kan de alquitara toch op een electrische kookplaat gebruiken?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Recepten aangepast voor de g30 + copper dome" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@moonshiner79 Ik ben bang dat dit een gevalletje van proberen wordt, even buiten het feit dat ik het idee heb dat voor bepaalde smaken ik gevoeliger ben dan voor andere (hier is het nootmuskaat / foelie / kaneel), heeft de… Meer lezen»
- Meer laden