Vond forum berichten leuk

RE: Absinthe Pontarlier 1855 - 1912

@moonshiner79 net als genepi een halve liter alcohol 88 - 95 % doe je de blaadjes in ongeveer 30 gr. Dit laat je een 3 weken macereren en daarna vul je aan tot een liter met siroop van rietsuiker. ...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Picon

@moonshiner79 Ik vermoed dat deze Kinabast gebruikt is, ikzelf ben ook niet bekend met de term rode kina maar kreeg het recept zo door.

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Picon

@moonshiner79 Ja khem het 8 dagen in de frigo laten staan.

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Picon

Hi Moonshiner Vreemd. De meeste degelijke herboristen hebben dat. Misschien niet onder de naam van rode kina (kende ik niet) maar onder kinine schors of zo. Als je het echter online kan vinden prima...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Picon

@moonshiner79 Hi Ik koop die bij een herborist. Er is een goede herborist in Brussel op het st katelijneplein bv Met een paar uitstekende vlaamse cafes in de nabijheid. Kwestie van de trip aangena...

In forum Recepten

2 jaar geleden
Voorbereiding voor kleine workshop in januari.

Vandaag wat voorbereiding gedaan voor klein schalig workshopje in begin van nieuwe jaar . Wat mout en graan even door de molen halen vandaag Ik had al wat zitten eeste en daarbij wat mout gerookt ,...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Chemische geur in apricot destillaat

@moonshiner79 duur wel ongeveer 3 weken dan moet het weg zijn . . Maar wel nog een paar x tussendoor overgieten.

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Chemische geur in apricot destillaat

@moonshiner79 ala het een sulfiet geur is dan us het beste om de drank meerdere keren over te gieten . Als je suiker hebt toegevoegd zal de sulfiet uitelkaar vallen door de suikers en aldehyde en verd...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Chemische geur in apricot destillaat

@moonshiner79 gedroogde abrikozen worden vaak vrij zwaar gezwaveld, sulfiet dus. Dit kan best prikkelend zijn in hoge hoeveelheid in oplossing.. misschien raadzaam de abrikozen voor gebruik te 'spoele...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Picon

@drupelken Ik kwam dit weekend toevallig in contact met een fervent cocktailmaker, na wat discussies over waar dranken vandaan komen (en het er op lijkt dat onze Belgische vrienden wat meer voor de dr...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

Het nieuwe filmpje is online

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: G30 alternatieve thermometer voor de alembi/copper dome

Niet zelf gedaan, maar met een Arduino Uno, een wifi-extensie en een waterdichte temperatuursensor (DS18B20?) voor de Arduino Uno moet dat te doen zijn. Het nut ervan is twijfelachtig, want ik vind he...

In forum Grainfather

3 jaar geleden
RE: Sambuca

@moonshiner79 ik heb gedroogde gebruikt

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Rum uit de vensterbank?*%?!

Iedereen die zaad wil kan wat van mij krijgen. Op is op. Een pb sturen met je adres en dan komt het goed. Is alleen nog te vroeg om te oogsten. ...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: MAx temperatuur Turbo gist.

Voor de cct van Grainfather is dit een mooi product om toch te koelen zonder de hele chiller te hoeven aanschaffen.

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
Pagina 2 / 7