Vond forum berichten leuk
RE: Melasse zuiveren @knooier, ja 40 tot 45 graden nu, dan groei de suikerriet wel. Ik hoop ooit eens een verslag te doe van een rum maken volledig uit mijn achter tuin gemaakt. |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Graan alcohol @moonshiner79 het kan inderdaad een uit mout gegist ongedestileerde moutwijn zijn . |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Citroenmelisse Oud recept dat simpel te maken is : Likeur van citroenmelisse 800 cc alcohol 45% 10 gr citroen melisse 2 gr mint blad 1 gr koriander 1 gr kaneel Rasp van ¼ citroen schil . Masseer de kruiden 14 ... |
In forum Likeuren |
3 jaar geleden |
Met rum versterkte bananenwijn Ik heb een leuk stookprojectje gedaan door rum te maken en een bananenwijn en hier een versterkte wijn van te maken en misschien vinden jullie het ook leuk. Ik heb eerst een witte rum gemaakt van 5 kg... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak Ter afsluiting op project "Zoette cider" wil ik vermelden dat met 300 gram sorbitol op 21 liter het niet mogelijk maakt om een zoette cider te maken. Mijn broertje, het grootste testpersoon, die ik wi... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 jaar geleden |
RE: werken met een essence Suiker is ook weer volume Dré, dus zakt het percentage. Makkelijker is rekenen met de volumes, zodat je exact weet hoeveel eindresultaat hebt. Je weet immers ook waarmee je begint. Het is wat lastig i... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
1e run met bubbleplates Nou, het leek goed te gaan, maar nu blijkt mijn gasbrander 't niet te trekken. Ik zag 'm heel even gaan en dat is een leuk gezicht. Maar ik denk dat 30 liter stookwijn in 1 keer te veel was. Ze zeid... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
RE: Rijsthulzen @moonshiner79 kom ik op terug. Het is voor mij btw beste recept ooit. Ik gebruik het nog steeds. |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
Stookwinkel stapt over naar PostNL Velen hebben het al eens gevraagd, of we niet kunnen overstappen naar een andere vervoerder met een beter trackingsysteem. Natuurlijk is er geen pakketdienst foutloos. Maar we zagen uiteindelijk genoe... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Lemon lime met grainfather & dome @moonshiner79 zowel voor smaak als voor hoe het eruit ziet. Zuiveren van suiker ,( ook al is het geraffineerde tafelsuiker ) geeft een betere kwaliteit in smaak en resultaat. |
In forum Grainfather |
3 jaar geleden |
RE: Lemon lime met grainfather & dome @moonshiner79 een plateau van geperforeerd RVS zou een goede oplossing zijn maar een kookzak boven de vloeistof hangen zal ook wel werken. |
In forum Grainfather |
3 jaar geleden |
RE: Wat zou dit kunnen zijn. Een man komt bij de dokter met een grote splinter in z'n tong."Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?" vraagt de dokter. "Euh," antwoordt de man, "ik had een druppel jenever op een ruwe houten tafel gem... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Mancave overpeinzingen En nu als stookruimte IMG_20220225_100423.jpg |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
Alle Tiny Alquitara filmpjes op een rij + diverse demo filmpjes van Robbert (Update 28-01-2024) Robbert's Tiny projects (Update 04-12-2022, Alpen Kraute Licor) 1 Brandy 2 Eau de vie Gin 3 Absint 4 vijgen likeur 5 koffie likeur 6 Scheepsbitter 7 Asian tamarinde drink 8 Froubuurs... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier @moonshiner79 de snelheid van gisten lun je afremmen door op lagere temperatuur te gisten . Ph van 4.2 - 3.8 is prima. Nu bij 5,5 is geen probleem en zal niet nadelig zijn in smaak. De kristallen ... |
In forum Spirits |
3 jaar geleden |