Forum antwoorden aangemaakt
RE: Volgende whisky stookwijn maken @johnny nee hoor daar hoef je geen rogge(mout) aan toe te voegen maar je kunt het doen om bv een (straight) rye whiskey te maken. Alleen zou ik voor een (straight) rye dan weer geen whiskymout gebrui... |
In forum Recepten |
5 jaar geleden |
RE: Fermentis gedroogde gist SafSpirit C-70 @robbert ik zie ook vaak dingen over het hoofd maar zag dit wel staan en vond dat ook al aan de hoge kant. |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Fermentis gedroogde gist SafSpirit C-70 @robbert hij schreef pH 6 Robbert..... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Gistkast @stephan aha het echte handwerk 😎 Wordt vast een mooie kast. |
In forum Mijn installatie |
5 jaar geleden |
RE: Gistkast @stephan wat ga je gebruiken om te koelen? Oh ja de koelkast zie ik nu (pas) |
In forum Mijn installatie |
5 jaar geleden |
RE: Help mijn beslag!! De alcoholmeter voorzichtig opbergen en pas weer tevoorschijn halen als je gestookt hebt. Deze is ongeschikt om stookwijn te meten. Drijft je SG hydrometer te hoog om te meten dan zal het suikergehalt... |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Whisky mash vergisting gestopt. @bob Dat het in eerste instantie heftiger bubbelt dat noemen we de hoofdvergisting die duurt 1, 2 of soms 3 dagen. Daarna volgt het nagisten en dat kan dagen duren. Niet te vaak je vat openen dan blij... |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: graanjenever maken: recept? Werkwijze? Je bent nooit te oud om te leren Stephan en de jodium van de drogist, die voldoet prima. |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |
RE: graanjenever maken: recept? Werkwijze? Jodiumproef: Als je (bijna) klaar bent met maischen neem je een lepeltje bostel of draf uit je wort/mash en druppelt daar wat jodium op. Kleurt het zwart/paars/blauw dan is er nog zetmeel aanwezig en ... |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |
RE: Rijptijd in kleinere vaten Ik heb twee maal whisky in een 5 liter vaatje een jaar laten zitten. Dat maximale vind ik een beetje vreemd want in Schotland laten ze het ook wel eens 5, 10, 20 of heel veel meer jaren zitten. Ik wee... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Kalibreren digitale PH meter Daar zijn twee handige pH kalibratievloeisoffen voor. De ene is pH 4.01 en de andere pH 7.01 |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Beslag verzuurt Ik begrijp het denk ik niet helemaal goed. Je zegt dat je vat helemaal schoon is en wijt het verzuren aan de klimaatkast. Maar zodra je je mash/wash in het vat doet dan sluit je het toch af en dan kan... |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Wat verschijnt er bij jullie op tafel met de feestdagen? Mooie schuimkraag! |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Beslag verzuurt Sterk vervuilde oppervlakken met Chemipro caustic en licht vervuilde oppervlakken met Chemipro acid behandelen en geen schuursponsjes of krassende borstels gebruiken. |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Wat verschijnt er bij jullie op tafel met de feestdagen? Wie wat bewaart.... ? Ik vind ze naar mate ze langer liggen er enkel beter op worden. Heb nog een paar flesjes van 3 en 2 jaar oud en die smaken nog steeds lekker. |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |