-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@alchemist supermarkt spul als famous grouse. ,johnny walker en Glenfiddich is toch ook badwater . Dus dat is ook niet moeilijk . Of zeg ik nu iets raars ?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@sjanzie thuis niet zo veel meer . Zit geen uitdaging meer in . ( Mannen als alchemist weten mijn ” Nivea ” van product . Ik hou wat voorraad op pijl . Ik heb jaren geleden bij. Destileerderijen geklust waar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
Het is niet zo spannend of moeilijk whiskey te maken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@sjanzie wanneer je gaat maischen moet je een ketel hebben waarbij je zowel in verhogen en temperen van themperaturen snelle reactie hebt . Electrisch is traag daarin. Je moet uitgaan dat je per liter eindproduct 4 liter + 3,6 kilo… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
@sjanzie een des of een goed geconstrueerde zelfbouw of whiskey alembic heb je veel meer aan voor whiskey dan een t500. Dus zeker een overweging waard . Whiskey is een van de meest gemaakte dranken omdat het ook een van… Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "Hallo experts en liefhebbers" – leuk 3 jaren geleden
-
Robbert vind forumbericht "Bubble plate kolom." – leuk 3 jaren geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo experts en liefhebbers" – 3 jaren geleden
Je hebt inderdaad grootse plannen .
Zoek even op forum naar beginners shopping list .
En als je voor serieuze degelijke ketels wil kijken zou ik eerder zeggen kijk even wat Des stills bied in plaats van de grainfather en t500 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vieze limoncello, wie kan me helpen? :)" – 3 jaren geleden
@daan1234 je geeft zelf al het antwoord! Turbo gist en 8 kilo suiker . Hebberigheid met zoveel mogelijk zo snel mogelijk is inboeten op kwaliteit . Gist onder druk zetten en snel te laten werken betekent dat gist ook meer… Meer lezen»
-
Stephan vind forumbericht "De Winexpert wijnpakket ervaring" – leuk 3 jaren geleden
-
Stephan vind forumbericht "De Winexpert wijnpakket ervaring" – leuk 3 jaren geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky uit 1965" – 3 jaren geleden
@ndre fijn dat de whiskey in de smaak viel.
Als ik gedateerde whiskey tegen kom van 1965 laat ik zeker weten .
👍👍 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren geleden
@berik levende dunder is achterhaald en domweg alles in een bak flikkeren als dunderpit in kneierij. Ik heb zelf de manuals en vakboeken overgehouden uit opruiming / digitalisering van een destilleerderij . Ik heb verder nooit gezocht . Weet niet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren geleden
@berik sorry maar ik ben al 40 jaar bezig van de tijd voor allerlei filmpjes . Ik gebruik oude manuals en geen hobby boekjes van hobbyisten geschreven voor Hobbyisten en met 1000 filmpjes 1000 verschillende ideeën dus die bekijk ik… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rijsthulzen" – 3 jaren geleden
@moonshiner79 je kunt wat roggemeel en rijsthulsen gebruiken. Vergeet niet wat langer te maischen met roggen op 55 graden .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Witte zweem" – 3 jaren geleden
@rummy-dummy de kans is zeer klein dat het vanuit de tape komt. .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Witte zweem" – 3 jaren geleden
@rummy-dummy het is inderdaad lastig om sg te bepalen met een dobber of een gewone refractometer maar er zijn diverse viscositeit meters waarmee het wel kan en om te rekenen is . Ook de pal plato meter kum je gebruiken…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren geleden
Bij vergisting kun je met melkzuren bacteriën werken . Maar zoals ik eerder al opmerkte het onnozele gedoe met rare bacteriën en schimmel vorming domme stinkende dunderpits is gewoon achterhaalde onzin. . Het is al sinds minden vorige eeuw dat… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Witte zweem" – 3 jaren geleden
Het lijkt zo op een mineralen of een zuren probleem te zijn geweest. Wat was het PH ?? En wat was de zuurtegraad voor de destilatie ?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren geleden
@berik let op er zijn heel veel spookverhalen en onzin verhalen over dunder. Karbonades en afvalresten om een dunder te maken . Forum onzin Dunder is de restanten die overblijven na het destilatie in de ketel deze worden hergebruikt in… Meer lezen»
- Meer laden