Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vierkant wijn/whisky vat" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @haak g Hout wat vochtig wordt zet uit. Heb je vlak hout  en  Is buitenkant droog  zijn worden de houtvezel aal binnenkant dus langen en zal het dus bol gaan staan.  En   Dus op de randen en  hoeken open gaan…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisten en suikers" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @odevie westcoast kun je het best ook ruim pitchen  . Voor 25 liter ongeveer 20 gr. Voor 50 liter 35 gr

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert liked forum post "een (beginners) vraag" – 3 jaren, 7 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert liked forum post "Suikermesh" – 3 jaren, 7 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "een (beginners) vraag" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @kingtb wanneer je een whiskey voor oog hebt kijk dan naar type waar het in past en ga op die weg kijken welke mout , graan ,maisch methode , vat / hout nodig zijn om die styl te benaderen ….   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stookwijn filteren?" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @orangeloo bakkersgist droog of ” nat ” blokje kan beide. Droog 30 gr = nat 45 tot 60 gr.
    Wanneer je bijv de fermentatis goed afgesloten droog en koel wegzet is het maandem te bewaren. .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stookwijn filteren?" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @orangeloo ik heb deze al vaker gepost : STOOKWIJN SUIKER . 2 kilo suiker los je op in 1 liter water van 80 gr waarin 5 gr citroen zuur is opgelost . Hou dit 40 min op deze temperatuur ….   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stookwijn filteren?" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @orangeloo na correctie is dat men met middelen als bijvoorbeeld  actief kool nog nafiltert . Ja je ziet het tegenwoordig wel vaker dat men alcohol vooral met de turbo gisten nog eens nafiltert (Ik ben nog van de oude generatie …   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stookwijn filteren?" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @orangeloo ja het is te gebruiken . Meestal kun je nog wat met nacorrecties doen om toch redelijke alcohol te krijgen. De meeste mensen accepteren ook wel bepaalde smaakafwijkingen aan hun eigengemaakte dranken of ze proeven het gewoonweg niet ….   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stookwijn filteren?" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @orangeloo probeer zo snel mogelijk altijd de stookwijn te verwerken . Mensen vergeten vaak dat stookwijn niet alleen uit water gist resten en alcohol bestaat maar ook diverse andere stoffen  waaronder alcoholen en zuren. . Deze hebben de eigenschap om…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Suikermesh" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @slukske tijd van vergisten hangt af van type gist. , Gistings temperatuur , kwaliteit van het beslag hoeveelheid gebruikte suiker / watwr verhouding . Gebruik je een turbo gist kan het in een paar dagen uitgergist zijn maar soms ook…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @haak het proeven , ruiken en beoordelen van de drank tijdens en na destilleren is kwestie van ervaring opdoen.  Beginners husselen met glaasjes of kopjes en kijken wat nog lekker is en wat niet .   Maar uiteindelijk daarna gaat de…   Read more»

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan antwoordde op het onderwerp "De Winexpert wijnpakket ervaring" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    Ik heb ze in de klimaatijskast gezet en straks eens kijken wanneer ze gaan borrelen.
     Naamloos-2.jpg

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan antwoordde op het onderwerp "De Winexpert wijnpakket ervaring" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    Het bentoniet in een beetje warm water oplossen, de zak met druivensap erbij, aanvullen tot 23 liter en dan de houtsnippertjes erbij voor je de SG waarde meet. SG waarde opschrijven, het gist over het oppervlakte verdelen en het deksel…   Read more»

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan antwoordde op het onderwerp "De Winexpert wijnpakket ervaring" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    De dozen bevatten alles wat je nodig hebt. Alleen (zo zegt de beschrijving) moet je nog wat Kaliummetabisulfiet toevoegen als je de wijn langer dan 3 maanden wil bewaren. Of ik dat ga doen weet ik nog niet.De handleiding is…   Read more»

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan posted a new topic "De Winexpert wijnpakket ervaring" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    De Winexpert pakketten kwamen maandag binnen bij de Stookwinkel. Jan heeft er maandag direct twee op de bus gedaan, en gisteren kwamen ze al hier in Tsjechië aan. Daar het mij leuk leek de flessen voor de kerst te maken,…   Read more»

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    Welkom!
    Mijn eerste stooksel vond ik ook niet te zuipen. Maar heb het een jaar of anderhalf laten staan en zelfs dat is nu heerlijk. 

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen." – 3 jaren, 7 maanden geleden

    Van harte welkom. Rum is mijn favoriete drank, om te drinken en te stoken 😃.  Heb je rest ook al? Vaten, melasse etc.. En een foto van je opstelling is altijd welkom 😃! (je moet dan alleen wel 5 posts/reacties…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @dis-stiller welkom op dit forum . Inderdaad wanneer een drank net de ketel verlaten heeft zijn de meeste dranken niet lekker . Ze hebben tijd nodig . Dat is ook een van de dingen waarmee men met scheidingen maken de…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "OLIJVEN" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    Om de smaak van olijven goed te krijgen kun je het besten een extract /concentraat maken en  dat toevoegen . Je krijgt wel snel het opaal effect als alcohol percentage laag is . Wil je fermenteren leg ze dan eerst…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

  • RuMo Bewust tom182

Nieuwste topics

  • ☀️ Vakantiestop Stookwinkel – bestel op tijd!

    Door Stookforum 5 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 17 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 17 uur geleden

  • Melasse

    Door ArjenLee 1 dag geleden

  • maboc

    Door maboc 2 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens