-
Robbert vind forumbericht "Dropshot maken" – leuk 3 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 3 weken geleden
@tom182 wanneer iets staat te gisten ook al is het traag NOOIT in roeren ! 40 gram unibrew is op 20 – 25 liter eigen echt het minimale. Het is een vergelijkbare met bakkersgist. Wacht nog een weekje af …. Meer lezen»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00" – 3 weken geleden
@big-g Hey, ja ik ben er tot 13.00
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Opruiming 32 liter Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00" – 3 weken, 2 dagen geleden
@zoef bij deze gereserveerd. Jij komt wel donderdagavond?
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Opruiming 32 liter Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00" – 3 weken, 2 dagen geleden
@bewust
Hoi Bert, ja dat kan wel hoor. Ben er tussen 09.00 en 13.00 op dinsdag! -
Stookforum posted a new topic "Opruiming 32 liter Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00" – 3 weken, 2 dagen geleden
Ik heb nog 37 stuks van deze grote Rietmelasse Cans staan. Nog dikker en puurder dan jullie gewend zijn. Deze kunnen niet verzonden worden vanwege het gewicht. Voor 25,00 per stuk mogen ze weg. Dus een groot voordeel ’t.o.v. de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Dropshot maken" – 3 weken, 4 dagen geleden
@mccorner waarom surrogaat dropshot met smaak en kleurstoffen maken terwijl het immers niet moeilijk is om een gezond product te maken .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 3 weken, 4 dagen geleden
@tom182 klopt maar je gebruikt het verdunt naar 12 % .
-
Robbert vind forumbericht "Sugarwash aanvullingen?" – leuk 3 weken, 4 dagen geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sugarwash aanvullingen?" – 3 weken, 4 dagen geleden
@big-g het lost inderdaad ook op in water op kamertemperatuur maar bij hogere temperaturen lost het sneller op en het help bij inverteren . Geinverteerde suikers ( mono saccharide )vergist sneller en met minder afval dan gewone tafel suiker. (Disaccharide) … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 3 weken, 5 dagen geleden
@kees22 kook temp van ethylcarbamaat is 185 gr . Je zou dus denken dat het niet overkomt maar net als andere alcoholen bind het zeker omdat het al ethyl moleculen bevat aan ethyl. Het lift mee . Nee je liegt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 3 weken, 5 dagen geleden
@tom182 wanneer je niet de 80 gr stap doet blijven er inderdaad nog actieve enzymen. Nu is het niet alleen de alfa en bèta maar ook een aantal aan coenzymes. Deze kunnen zeker nog invloed hebben op smaak vorming en… Meer lezen»
-
Stookforum vind forumbericht "Liquid Rye Malt Extract! En de Barrel 674 komt waarschijnlijk terug ?" – leuk 3 weken, 6 dagen geleden
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Liquid Rye Malt Extract! En de Barrel 674 komt waarschijnlijk terug ?" – 3 weken, 6 dagen geleden
@big-g dit is een hele oude actie uit 2020 en is niet meer besxhikbaar helaas.. Ik heb enkel nog de zakken die nu op de site staan. Met gratis whiskygist als je er 2 neemt.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Liquid Rye Malt Extract! En de Barrel 674 komt waarschijnlijk terug ?" – 3 weken, 6 dagen geleden
@big-g welkom op ons leuke forum! De Barrel 674 wordt niet meer gemaakt. Maar ik heb een goed alternatief. Het moutextract in deze pakketten is dezelfde als die in de Barrel 674. als je 2 van deze bestelt heb je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka mash" – 1 maand geleden
@kobussie tomaten puree wordt alleen door onnozele kneijers gebruikt die naar slechte moonshiners filmpjes hebben gekeken . Dat geeft ook geen enzymatische werking . Het verzuurd alleen . Wodka maak je met graan en mout , aardappelen met mout of… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zuiver amoniac" – 1 maand geleden
@johans door nog aanwezige organische resten of nog resten van sulfiden gevormd uit vergisting of toegevoegde stoffen bij vergisting kan bij nog fout ph waarde amoniak vorming komen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand geleden
@kees22 klopt niet helemaal zoals jij zegt betreft ethylcarbamaat . Net als Wanneer je in de zon zou zitten in de tuin wordt je bruin . Zit je achter glas duurt het zeer lang voor je bruin wordt. Dit komt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand geleden
Simpeler is gebruikt gezond verstand en flikker afval als voorloop en naloop gewoon weg ! Zorg dat ketel schoon is voor gebruik. Vermijd zoveel mogelijk pitten in beslag en bij fruit beslag even kook over het fruit hierbij Breekt het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand geleden
Cyanide test in test buisje 50cc vloeistof. Toevoegen 1 mililiter ammonium sulfaat . laat het verdampen tot het bijna droge stof is . Voeg roeren 10 mil gedistilleerd water toe na afkoelen flink schudden of doorroeren . laat dit bezinken… Meer lezen»
- Meer laden