Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand geleden

    @kees22  het gaat nuet alleen om de ethyl en methyl . Er is legio van stoffen die ook in een of andere ester of binding aanwezig kunnen  zijn in voorloop  . Enkele zijn : Propionaldehyde 48gr Aceton – propanal 56,5…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gasfles plots leeg" – 1 maand, 1 week geleden

    @johans snel wisselen en gewoon doorgaan zal weinig invloed hebben.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand, 1 week geleden

    @psycat ik maak wel eens gebruikt van charantaise opstelling voor gelijke cognac, ”  metaxa ” ,  of calvados  dan gebruik ik wel de feints in smaak vorming  . Verder ben ik niet een zuinige krent.  Ik gooi voorloop en naloop…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand, 1 week geleden

    @kees22  92 % zuiver ?  Voorloop en naloop zitten diverse alcoholen en acetaten in  .  Deze zijn ook lichter dan water dus als je een standaard alcohol meter gebruikt die ziet geen verschil tussen de verschillende stoffen en  jou 92…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "T500 2 keer overhalen" – 1 maand, 1 week geleden

    @vijf-bijtjes opnieuw overhalen.  Een kleine voorstook doen op 65 gr  dan zal je als ee eventueel wat methyl in zit dit grotendeels weg stoken.  Wat achterblijft hoef je niet zorgen over te maken  .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "T500 2 keer overhalen" – 1 maand, 1 week geleden

    @vijf-bijtjes wat heb je gestookt? En hoe heb je de aanwezigheid van methyl gedetecteerd? 
    Methyl kan je grotendeels weg destilleren. Door jou temperatuur op brug aan te passen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "T500 2 keer overhalen" – 1 maand, 1 week geleden

    @vijf-bijtjes natuurlijk kun je het mog eens overhalen.  Niet alleen stoken voor alcohol zelf er zijn ook dranken die tot 7 x opnieuw worden overgehaald.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand, 1 week geleden

    @rumo bij puur alcohol heb je tot ruim rond 90%  van de opvang over is gekomen hoog percentage 88 -95 % al na gelang kunnen ketel . Zodra dit instort stoppen . Dat kan dus nog ruim  boven 50% zijn …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand, 1 week geleden

    @rinus55 carbonzuren ontstaan uit oxydatie van alcoholen en uit gisting en verwarming en vormen Esters wanneer ze weer binden aan alcohol.  Carbonzuren is verzamel naam van verschillende zuren .   de meest voorkomende zijn de azijn zuren  en boterzuur.   Reuk en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand, 1 week geleden

    @rumo   het hangt ook af waar je de scheiding tussen hart en naloop maakt  wat begin naloop is  of eind hart .  De definitie van naloop is in principe het deel wat nog alcohol bevat maar wat je niet meeneemt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand, 1 week geleden

    @rinus55 je kunt niet naloop onbeperkt maar gebruiken.  Je gebruikt en stapelt ook de vervuiling op  . Let op je carbonzuren  !

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 maand, 1 week geleden

    @gerbenb is naloop schadelijk ? Nee en ja  . Afhankelijk van wat je destilleert en wat jou temperatuur Grenzen zijn .  Bij hogere temperaturen komen meer stoffen mee ook weer andere alcoholen en stoffen die zich makkelijker binden en meeliften…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 1 maand, 2 weken geleden

    @erho ook is het niet handig om een grain father of t 500 een eerste stook te doen en 2e op koper . De eerste overhaal is ook belangrijk in smaak. Wat je weg stook krijg je in 2e overhaal…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Grainfather G70² en destilleren" – 1 maand, 2 weken geleden

    @tropical grain father of t 500 zijn ketels  vrij gericht op slecht enkele taken.  Wil je echt likeuren of dranken als whiskey ,gin of ook rum maken zal je zeker een ander type ketel erbij moeten hebben.   Een alembiek op…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 1 maand, 3 weken geleden

    @rummy-dummy smaak van mout verschilt naar mate manier van eesten  . Het geeft in iedergeval een warmere suggestie aan de drank . De smaak invloed kan variëren van iets zurig , bloemig, kruidig , noot of peper suggesties. Naar gelang…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 1 maand, 4 weken geleden

    @marcelleke bij verwarmen tot rond 80 gr word de melasse vloeibaarder en wanneer je citroensap of zuur toe voegt en dit een uurtje op temp houd zal het minder stroperig worden en ook bij makkelijker vergisten  .  In suiker riet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 maanden geleden

    @_daanbanaan_ Absinth moet minimaal toch 18 mnd rijpen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 maanden geleden

    @lemmy compleet uitgeloogd eiken vat gebruiken is het best of kruik met grote hals met kurk of katoen afgesloten zodat de drank kan ademen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 maanden geleden

    @rumo de absinth in kleine fles is diezelfde ook in kleur. Kleinere fles laat meer licht door.
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 maanden geleden

    Laatste alcohol verwerkt tot Absinth volgens origineel recept van voor de absint wet 1912  Absinth zoals het hoort ! Grote fles lijkt donkerder dan absinth in mooie fles  . Dit gaat nu tenminste 18 maanden de kelder in voordat het…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 3 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 6 dagen geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens