-
Stephan vind forumbericht "Water chiller" – leuk 3 maanden, 3 weken geleden
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Water chiller" – 3 maanden, 3 weken geleden
@harryd1969 op Reddit zei iemand dat hij er helemaal geen vat meer bij heeft. Er zit 7 liter water in, en hij had de slangen ook gevuld na het aansluiten. Verder gebruikte hij geen vat meer.
-
Stephan posted a new topic "Water chiller" – 3 maanden, 3 weken geleden
Hoi, Ik koel nog steeds met twee watervaten een pompje, maar ik ben mijn hok aan het verbouwen en kwam deze waterchillers tegen bij Vevor. (…[Verder lezen]
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 3 weken geleden
@kees22 grootste probleem in drank wat nu gebeurt even als in frisdrank is gebruik van siliconen in glans middelen en anti schuim middelen , daarnaast is aspartaam als zoetstof groeiend probleem. Inmiddels bekend dat dit stofje veel slechter is dan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka van aardappelen" – 3 maanden, 3 weken geleden
@wessel voor aardappelen is het vrij simpel . Je kunt op 1 stap maischen hiervoor geld dat als je ten minste 10% mout aan de aardappelen toevoegt en je houd 1u 20 min temperatuur op 67 graden met een ph… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 4 weken geleden
@kees22 er zijn veel verhalen over methyl de oorzaak is voornamelijk uit jaren 60 waarin de koelvloeistof van oude oorlog onderzeeër werd verwerkt in dranken waardoor er veel sterf gevallen waren in jaren 70 nog eens een dergelijke geval hierdoor… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 4 weken geleden
@rumo ik heb nog steeds zelf een gaschromatograaf ( apparaat ook al eens te koop aangeboden hier ). Door de jaren heen regelmatig getest op zowel methanol, propanol , butanol maar ook op cyanides en sulfaten getest . Ook bij… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 4 weken geleden
@jjriet80 troebel destilaat aan eind komt doordat je temperatuur in de ketel en destilaat al dusdanig hoog ligt dat zwaardere stoffen mee komen. Deze wil je zowiezo in tweede overhaal ook niet hebben. Intussen kunnen bepaalde zuren daaruit vervelende esters… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 4 weken geleden
@jjriet80 bij eerste overhaal stoppen als het troebel wordt. En voorloop en naloop doe je niet in eerste maar in finale overhaal. Ook bij suiker geld dit . Ook suiker kan een slechte vergistingen hebben of met goedkope gist of… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 4 weken geleden
@jjriet80 heb je de drank 1 of 2 keer overgehaald? Voorloop kan enkele druppels wezen of enkele milliliters. Voorloop is proeven, kijken naar helderheid en geur . Nooit uitgaan van aantal milliliters daarmee kun je te vroeg of te laat… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden, 4 weken geleden
@skoelie daar kun je onder andere ook bestellen.
Op marktplaats vind je wel eens oude graanmolens met maal stenen deze werken perfect en geven een mooi resultaat.
Let wel op dat Stenen nog heel zijn . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing toevoegen aan drank" – 3 maanden, 4 weken geleden
@diederrick bentoniet kan juist bij honing of likeur met hoog suikergehalte langer bij zweven waardoor het nog meer troebel wordt wat erg lang duurt voor het zal bezinken.
Daarom zou ik een ander klarings middel adviseren. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing toevoegen aan drank" – 4 maanden geleden
@diederrick bentoniet is met honing niet zo geschikt. Vislijm , caseïne , eiwit,,gelatine ,kiezelguhr en gebrand magnesium zijn bruikbare klarings middelen. ( Gebrand magnesium niet gebruiken in wijn ! Dat geeft met zuren een ongezonde verbinding. Kam wel ik likeuren… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden geleden
@rumo beetje mout in begin erbjj of mais zelf laten kiemen en ook dat verstijfselen heb je geen last van .
-
Robbert vind forumbericht "Aankoop mais" – leuk 4 maanden geleden
-
Robbert vind forumbericht "Aankoop mais" – leuk 4 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden geleden
@rumo een kleine hoeveelheid groenmout bij 67 67 graden doorroeren dan heb je alpha Beta en een partij coenzymen dan word het beslag meteen vloeibaar .
Enzym uit zakje is vaak enkelvoudig en synthetisch . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden geleden
@skoelie als iemand zich geroepen voelt daar in de buurt . Je kunt ook bestellen online daar . Maar er zijn vast meer bedrijven verspreid over Nederland die goede consumptie mais verkopen. De Schiedamse molens draaien zelfs voor o.a. ketel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden geleden
@skoelie in Olst zit volgens mij ook een graan molen. Dat is niet ver bij nou vandaan . ( Ik weet niet zeker kan ook wije zijn. Maar zit in het dorp aan de doorgaande weg
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden geleden
@skoelie ik woon in de buurt van 1 van de beste graan molens van nederland. Daar haal ik al bijna 40 jaar maïs. Dat is consumptie mais wat ook voor bakkerijen wordt gemalen. schommelingen 5 % op max haalbare uit… Meer lezen»
- Meer laden