Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Odevie

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Odevie

@odevie

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Lees dit eerst, de Thuis Distilleren Beginnersgids" – 4 jaren geleden

    @brouwmaat de thermometer op de reflux kolom werkt anders dan op de helm. In de handleiding staat dat je de temperatuur van je koelwater tussen de 55 en 65 graden moet houden. Hoe hoger de temperatuur hoe sneller je destillaat…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Vergistingsemmers uit de kelder gehaald" – 4 jaren geleden

    @rumo ik hou je op de hoogte. Bakkersgist (100 gr op 25 liter) duurt toch ruim een week of drie vooraleer die uitgegist is met 6 kg suiker, wat citroenzuur om de pH te regelen en DAP als voeding. Ik…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Vergistingsemmers uit de kelder gehaald" – 4 jaren geleden

    @rumo dat was dus idd het probleem. Na de laatste batch eind november heb ik ze mooi uitgewassen en op de cv ketel laten droogen en dan de fout begaan ze in de (te vochtige) kelder te stockeren. Intussen probleem…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Vergistingsemmers uit de kelder gehaald" – 4 jaren geleden

    @rumo de emmers waren niet helemaal zwart uitgeslagen, alleen hier en daar wat vlekjes. Die heb ik dus met heet water en soda weggespoeld, de vraag was enkel hoe ik die verder kan of moet ontsmetten om er zeker van…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie liked forum post "Vergistingsemmers uit de kelder gehaald" – 4 jaren geleden

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Vergistingsemmers uit de kelder gehaald" – 4 jaren geleden

    @stefanjo klopt, heb ik ook gedaan. Na laatste gebruik half november heb ik ze goed uitgewassen, gespoeld en op de cv ketel goed laten drogen voor ik ze in de kelder heb gestockeerd. Ik kan enkel maar bedenken dat de…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie liked forum post "Vergistingsemmers uit de kelder gehaald" – 4 jaren, 1 maand geleden

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie posted a new topic "Vergistingsemmers uit de kelder gehaald" – 4 jaren, 1 maand geleden

    Vandaag wou ik nog 2 emmers opstarten met een suikerwash, een met C70 en een met bakkersgist. Die emmers had ik eind vorig jaar mooi en proper opgeborgen in de kelder en nu stel ik vast dat daar toch een…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Likeur verdunnen met suikersiroop" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @davidspeijer De alcoholsterkte wordt uitgedrukt in volumeprocenten, of je nou zuiver water of suikersiroop gebruikt om te verdunnen maakt niet uit. 1 liter alcohol van 80% plus 1 liter water of suikersiroop = 2 liter van 40%. Ga je verdunnen…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "De Limonchallenge" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @hilly welk volume heb je dan nodig?

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie liked forum post "ABV bij verdunnen met iets anders dan water." – 4 jaren, 1 maand geleden

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "ABV bij verdunnen met iets anders dan water." – 4 jaren, 1 maand geleden

    @pikketanus daarom dat ik mijn suikerconcentratie bereken op eindvolume, bvb 250 gr/liter eindprodukt. M.a.w. ik verdun het maceraat met suikerwater….

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "ABV bij verdunnen met iets anders dan water." – 4 jaren, 1 maand geleden

    @stephan je dobber meet het soortgelijk gewicht van de vloeistof. Water heeft een dichtheid van 1000 kg/m3 en alcohol 790 kg/m3. Hoe hoger het alchol % (ABV) in de vloeistof die je wilt meten, hoe dieper je dobber zakt, je…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie liked forum post "Rijsthulzen" – 4 jaren, 1 maand geleden

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Rijsthulzen" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @robbert als ik het goed begrijp het meel mee vergisten, daarna rijsthulzen toevoegen en in een kookzak op een dubbele bodem mee in de ketel en zo alles stoken? Verhouding meel/rijsthulzen?

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie liked forum post "Rijsthulzen" – 4 jaren, 1 maand geleden

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie posted a new topic "Rijsthulzen" – 4 jaren, 1 maand geleden

    Binnenkort wil ik gaan experimenteren met een whiskybeslag. Naast mout wil ik ook een mash maken van meergranenmeel, een in combinatie met diastatisch mout en een ander met de nieuwe amylase van stookwinkel. De hamvraag blijft echter wat na het…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Gaskraan" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @peet blijkbaar op amazon:

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Ik ben geen robot" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @avdw het is inderdaad reeds ver gekomen dat een computer aan de mens vraagt of hij geen robot is.

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Alcohol sterkte" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @zozaat ik kan je wel een excel bestandje doorsturen waarmee je verdunningen kan uitrekenen
     
     vloeistoffen-verdunnen.xlsx

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Stephan

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 3 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 6 dagen geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens