-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aanschaf ALAMBIEK" – 1 week, 1 dag geleden
@odevie alambiek of whiskey ketel ” ui ” werk prima evenals de alquitara. Enige wat alquitara mee kan beïnvloeden is de reflux. Door koud of warmer water te gebruiken in koelbak geeft verschil in resultaat.
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "van temperatuur naar percentage" – 3 maanden, 1 week geleden
@odevie dankjewel bedoeling is om gin te stoken na de ruwstook
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Van een 4 L Airstill naar een vevor 30 L rvs ketel" – 3 maanden, 3 weken geleden
@odevie heb je hier een foto van?
-
Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "Van een 4 L Airstill naar een vevor 30 L rvs ketel" – 3 maanden, 3 weken geleden
@odevie
Ow, van de 30 L hou ik ik ongeveer 5 a 6 l bij 30% over, meer dan genoeg voor eigen gebruik, bij 50 L kom ik niet meer aan werken toe? 😎 😀 -
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners" – 3 maanden, 4 weken geleden
@odevie bedankt voor het mee denken! Helaas heb ik die ruimte niet daarvoor 😉
-
Gertan antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 3 maanden, 4 weken geleden
@odevie dank je, die had ik nog niet gezien, ga hem bestellen.
-
Gertan antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 3 maanden, 4 weken geleden
@odevie wat doet de wasknijper mijn slang is hard stug plastic. Ik heb een gat in mijn plank gemaakt en de slang er door heen en dan vrij druppelen. Maar raadsel is opgelost, ik doe beide batches op nieuw. IMG_0268.jpeg
-
Gertan antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 3 maanden, 4 weken geleden
@odevie vandaag bezig met de 2de suiker wash gedaan, bij 2.3l ging de temp eerst naar 66C en vervolgens direct richting de 23C. De water flow was dit keer constant, tijdens de drop naar beneden kwam bij 50C een grootte… Meer lezen»
-
Gertan antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 3 maanden, 4 weken geleden
@odevie bedankt voor je reactie, ik ga die flow control aanschaffen, waar heb jij de jouwe gekocht. (Ben ik ook enige die last heeft van de vertraging op deze forum)
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo" – 4 maanden, 1 week geleden
@odevie ik zal erover denken. moet wel heel goed schoon gemaakt . Ligt achter draai draaibank. Vuil van snijolie en draaispanen Misschien moet hij even gepolijst
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo" – 4 maanden, 1 week geleden
@odevie beetje creativiteit en je kunt zo een ketel wat meer compatibel maken met andere delen waardoor je meer Flexibel wordt.zeker met de vavor .De kolom van T500 is vrij redelijk dus voor hoog percentage bruikbaar. Met een beetje handigheid… Meer lezen»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "25 liter Cans Melasse met gratis Fermenter :-)" – 5 maanden, 3 weken geleden
@odevie vandaag bij jullie afgeleverd. Ik heb de betaalgegevens gisteren aan je gemaild. Groetjes, Jan
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "25 liter Cans Melasse met gratis Fermenter :-)" – 6 maanden geleden
@odevie
Jazeker! Geef maar even aan bij welke order het hoort. Dan doe ik een tikkie voor de losse can.
Groetjes,
Jan -
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Schalen van hazelnoten vs walnoten" – 6 maanden, 2 weken geleden
@odevie Hoe bevalt het toestel intussen? Blij van de aankoop of zou je iets anders aanraden? Ik zit zelf op een berg hazelnoten & walnoten en zoek een gemakkelijke manier om ze te kraken.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "25 liter Cans Melasse met gratis Fermenter :-)" – 7 maanden, 3 weken geleden
@odevie top! Ik houd er 1 vast!
Wassen of niet, daar verschillen de meningen over. Dat kaat ik aan jou over:-) -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept neutrale graanalcohol gezocht" – 8 maanden geleden
@odevie minus brouwzaal rendement zou je theoretisch uitkomen met 6 kg mout / graan op 3,090 liter 92/%
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "25 liter Cans Melasse met gratis Fermenter :-)" – 8 maanden, 1 week geleden
@odevie Laat maar even weten wanneer hij in de buurt is. Vooruit betalen is niet nodig hoor!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Refractrometer" – 8 maanden, 3 weken geleden
@odevie de verzuring bij de suiker is wel groot. Misschien toch weersinvloed . Onweer in de lucht of een secondaire infectie. Ph verhogen is nu wel verstandig.anders kun je ook de schalen van 5 gekookte eieren toevoegen als eenvoudigr zuur… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Refractrometer" – 8 maanden, 3 weken geleden
@odevie te snel vergisten maar ook te slepend geeft vetzuren. Gist manipuleren geeft meer azijnzuur . Ook wanneer een gisting fluctueert in temperatuur krijg je stress en vroegtijdig stoppen. Een gistton die op de grond staat kan onderin andere temperatuur… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Refractrometer" – 8 maanden, 3 weken geleden
@odevie Dat is een beetje moeilijk om van afstand in te schatten, wanneer de vergisting blijft stokken vanwege de p.H. zou je kunnen overwegen om eierschalen (eerst koken en velletje eraf pulken) te gebruiken als een low-tech p.H. buffer, dat… Meer lezen»
- Meer laden