-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren geleden
@patbolk eucalyptus zou kunnen .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren geleden
@patbolk bij verschillende temperaturen worden andere weer vluchtiger . In begin komt alcohol bij 78,3 stijgt temperatuur komen meerderen stoffen vrij die meeliften op de damp . Tot je op een temperatuur komt boven 92 waar de zwaarder smaken /foezels… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren geleden
@patbolk zo te horen heb je net ontdekt wat destilleren inhoudt, iedere niet neutrale drank merk je dat bij, smaken leren herkennen maakt t makkelijker om scheidingen te kunnen maken.
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@patbolk Hoe heb je dat gedaan? Ik heb 10L melasse vloeibaar ontvangen, en 500g melasse suiker alsmede +/- 1 meter gekoelde suikerriet gevonden bij de toko hier (Chinatown amsterdam). Het riet ziet er al een beetje beschimmeld uit hier en… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@patbolk als je de 900 ml aan zou vullen tot 1 liter zou je in slechtste geval rond waarschijnlijk 37,5 % uitkomen . Is nog een goed resultaat . Ja bij koorts zal de drank zeker goed doen . Quinine… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@patbolk er is een deel wat je verliest in stukje voor en naloop en ee blijft ik kruiden iets achter maar als allles goed verloopt en je begint met 1 liter 45% zal je aan eind 1 liter van 40… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@patbolk. Deze drank is ouderwets warm! gemacereerd in de ketel en daarna afgestookt .
Dus ketel vullen met alcohol en kruiden. Dan op 55 graden 4 a 5 uren verwarmen . Daarna af sluiten en overhalen . -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@patbolk, schepje patent meel, schepje water, roeren(zuurstof), uv licht(zon) en een begin(wat jij wil) meer is er niet nodig.(oeps off topic)
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@patbolk de naam die men in 1813 in het boek gebruikte was Extract D’ Absynthe .
Per liter alcohol
35 gr alsum
6 gram Curaçao schillen .
12 gr anijs zaden .
En ba Destilatie wordt er aangelengt met suikersieroop .
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@patbolk. Zoveel lekkers, maar probeer goed en niet veel, rustig aan.
Giststarter of gist kweken? Dat gist kweken vindt ik geweldig, je heb er gelijk een paar huisdieren bij 😀 -
Hilly antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 3 jaren, 10 maanden geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@patbolk, daar ga je spijt van krijgen 2 is te weinig 😀
-
Hilly antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@patbolk, jazeker. Ik stuur je een pb.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Korenwijn" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@patbolk. Hangt wat af van hoeveelheid . Maar een 3 weken ongeveer als de kleur mooi brons is proef je even en de smaak mooi rond is . Filter je het .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Korenwijn" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@patbolk het is nog iets zoetig zeg je dus waarschijnlijk nog iets van onvergiste suikers dan de ” bananegeur ” zijn combinatie van esters en iets van caramelizeren van resten . Bij volgende overhaal , schijden van voorloop ,en naloop… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Direct fijnstoken rumwash?" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@patbolk voor het gist kweken kan je eens in het topic “zelf gist maken “kijken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Korenwijn" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@patbolk kan zijn dat er nog iets nagist vandaar de bellen 21 tot 28 dagen is normaal dus laat eventueel nog paar dagen staan de beide alcoholen worden apart gestookt en ook dus de Melasse 2 x . Hierna b8j… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Korenwijn" – 4 jaren geleden
@patbolk des te hoger percentage des te armer smaken worden . Wil je een mooie volle graan in korenwijn stoken op ongeveer 78-82 % zachtere smaken dus hoger. Koriander is ongeveer 0,5 tot 2,5 gram per liter eindproduct . Peenzaad… Read more»
-
GercoK antwoordde op het onderwerp "Vintage Badel Sljivovica Old Plum Brandy" – 4 jaren geleden
@patbolk Openen die fles en zelf opdrinken. Je leeft maar 1 keer. € 100 verdwijnt, maar waarschijnlijk zul je deze smaak noooooooit meer vergeten.
-
Stefan antwoordde op het onderwerp "Vintage Badel Sljivovica Old Plum Brandy" – 4 jaren geleden
@patbolk verkopen is zonde, gewoon dop eraf jenken en doe ermee wat je wilt.
- Meer laden