-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 2 maanden geleden
@marcelleke ik weet dat in het verleden een aantal forum leden en ook andere amylase gebruikte voor de rum, maar of het aantoonbaar beter was is maar de vraag. Ik denk dat het de bedoeling is dat de enzymen nog… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 2 maanden geleden
@ndre dat zal dan wel even duren want ik doe heeel lang met zo’n fles 😆
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 2 maanden geleden
@ndre Ja, en het voldoet prima.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 2 maanden geleden
@ndre die heb ik ook via Bol betaalde ik 14,95.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 maanden geleden
@robbert mijn fles was ook zo bruin en niet groen hoewel het drankje de groene fee werd genoemd. Mijn Absinth was na het stoken zo bitter dat ik de fles ver weg heb gestopt, ik zal nu na 4 jaar… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 2 maanden geleden
@opticase Dat de kruiden boven de vloeistof gehangen worden in een kruidenmandje is niet alleen tegen het aankoeken. De alcoholdamp zal meer of andere smaken uit de kruiden mee nemen. Bij een bekend recept worden de jeneverbessen na ligt kneuzen… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "DaanBanaan stelt zich voor" – 2 maanden geleden
@_daanbanaan_ Welkom, en ik denk dat je met jouw ervaring en intresse een goed bijdrage kan leveren aan het forum.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 2 maanden, 1 week geleden
@paulg welkom. Loop als beginner niet te hard van stapel, vooral als je interesses meer bij gin liggen dan bij het stoken zelf. En het ga je zeker niet lukken om jouw lekkerste gekochte gin na te maken. Neem kleine… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 2 maanden, 2 weken geleden
@murmillo hoe smaakt het?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Basisrecept rum" – 2 maanden, 4 weken geleden
@rinus55, 1 uur op 67 graden.
Er is een heel groot topic over rum en daar staan dit soort dingen in, zoals de melasse wassen en gelijk de mout daarin verwarmen. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Basisrecept rum" – 2 maanden, 4 weken geleden
@rinus55 je gaat toch wat verschillende recepten proberen, dan kan je de volgende keer gistvoeding toevoegen. Je kan DAP, marmite of zoiets gebruiken, ik gebruik voor de rum meestal mout.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Basisrecept rum" – 3 maanden geleden
@rinus55 en wat heb je als gistvoeding gebruikt?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Basisrecept rum" – 3 maanden geleden
@ndre in het grote rum topic wordt dit een paar keer aan gehaald. Maar in het kort, de melasse die wij gebruiken is een rest product van het maken van suiker. Het is dan lang gekookt om de suiker er… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Droog" – 3 maanden geleden
@geen-onruststoker Als ik een vat vul probeer ik wat van de blanke drank in een fles apart te houden om te corrigeren. Maar ik gebruik het ook om het vat in het begin weer aan te vullen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 maanden, 1 week geleden
@rinus55 ik trek gelijk maar een fles open want ik krijg trek van die vragen van jullie 😉 Proost.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 maanden, 1 week geleden
@murmillo niet zo moeilijk overal verkrijgbaar bijv. :
https://www.bol.com/nl/nl/p/bal-vorm-4-grid-siliconen-ice-cube-maker-ijsblokjes-voor-ronde-ijsblokken-whiskey-cocktails/9200000105374127/ -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 maanden, 1 week geleden
@rinus55 gewoon wat vers fruit wat ik over had cranberry, blueberry, raspberry. Maar ook gaat er weleens citroen of limoen ofzo in. Maar de donker rode passen wel goed bij de druiven cider.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 maanden, 1 week geleden
@murmillo concentraat is natuurlijk belangrijk voor de smaak maar de hoeveelheid suiker is dan weer belangrijk als je het als bottelsuiker gebruikt. Met de Ah versie had ik met 0.5/25l uitgerekend dat er bijna 10 gr. suiker per liter cider… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 3 maanden, 1 week geleden
@prutsstoker ik snap dat water distilleren niet je hobby is 😆 maar je had volgens mij 2 vragen wat is de definitie van neutraal water en hoe maak ik mijn ketel schoon. Antwoord 1 er zit een luchtje en smaakje… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 3 maanden, 1 week geleden
@rinus55 nee nee ik ga er niets meer over zeggen Oke nog 1 keer dan, boven de kleine bubbelplaat koeler meet je eerst de temperatuur rond de 72 gr. voor de voorloop en dan rond de 80gr.(wat om hoog… Meer lezen»
- Meer laden