Vond forum berichten leuk

RE: Wodka mash

@kobussie tomaten puree wordt alleen door onnozele kneijers gebruikt die naar slechte moonshiners filmpjes hebben gekeken . Met troep maak je troep en bagger.! Dat geeft ook geen enzymatische werking ...

In forum Stookforum

3 dagen geleden
RE: Wodka mash

@kobussie ik zou gwn 1of2 kilo mout op 10kilo aardappelen gebruiken. En maishen.

In forum Stookforum

3 dagen geleden
RE: Vlierbloesem likeur

@gerard01 Ok top is gelukt Nu nog ff afwachten wat het wordt

In forum Recepten

2 dagen geleden
RE: Dokter Oetker wordt serieus...

@dr-oetker let op dat je wanneer je supermarkt wijn koopt je wijn aanschaf die op plaats van productie is gebotteld.export wijn uit bulk bevat stabilisators en concerverings middel wat het eigenlijk ...

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
Dokter Oetker wordt serieus...

Beste stookfanaten, Ik lees al jaren mee op dit forum; wat een verslavende bron van kennis en mooie verhalen! Nu ik als dokter “in ruste” ben heb ik eindelijk tijd om het stoken serieus op te pakken. ...

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Zojuist vanuit de zipzak de vloeistof met een juslepel afgeschept in een weckpot. Er komen hierdoor de nodige vezels mee. Aan deze vloeistof ca. 150 ml vers water en 150 gram patentbloem toegevoegd. I...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Rum

@pikketanus onder carbonzuren valt een hele lijst maar producten als aardappel schil , pruim , mango, mout , ananas , noten , eiwitten , blad zijn verantwoordelijk voor vormen van diverse carbonzure...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Wat is het beste, fruit mee in de ketel of zeven

@thurstan Ik zou een dubbele bodem in je ketel maken. Dan stort je jouw fruit in een kookzak en die zet je op de bodem.

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Gist zelf maken !

na een paar keer oefenen staat nu mijn eerste appelsap met eigen gemaakte gist in een emmertje, gist volgens robbert zijn recept, staat ook nog een bakje kool/appel en magere melk wat het volgende pro...

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
Eerste project 2023

Peace ! Zoals vermeld is mijn eerste project het vergisten van de duizendknoop. Die heeft nu al scheuten van 40cm en dus rijp voor de oogst. Op een kwartiertje heb je er een paar kg van gefourageerd, ...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Weer begonnen met de hobby

Hoi Murmillo, Regio veluwe. De alquitara vind ik fantastisch. Heb hem destijds in Portugal besteld. Daar werd hij naar zeggen met de hand geklopt. De Odin wiskey gaat er doorheen omdat ik dat recept n...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
Pre Heater voor Charentaise/Charente ketel 20 liter

Dit betreft het middelste deel van een Charentaise/charente ketel. Het betreft het deel waar de volgende batch stookwijn wordt voorverwarmd door de huidige stook. In dit deel loopt dus een spiraal waa...

In forum Vraag en aanbod

2 jaar geleden
RE: We hebben een alcohol tester en net een PH tester besteld

@rino3-5 ik gebruik de laatste 20 jaar of zo voor ph als ik exact wil meten een digitale. Wanneer ik een standaard normaal simpel beslag maak zoals voor een whiskey weet ik door de jaren heen waar h...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Bier en vertier

En er is weer wat klaar. Compleet uit m'n comfort zone. Snel, fris, zoet, bitter. Citra IPA. Op de tap in huis.  InCollage_20230406_205817016_copy_2048x2048.jpg

In forum Bier, Wijn en overige dranken

2 jaar geleden
Daar gaan we dan!!!

Ketel is gekocht interesse is zeker aanwezig. Naast bierbrouwen weer eens wat anders proberen.

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
Pagina 1 / 52