-
Robbert reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@grad er os geen ideaal percentage . Ook voorloop ,naloop heeft geen exact percentage of volume . Het hangt af van kwaliteit, samenstelling , werking ketel wanneer de ziel ,/ hart tijden stook percentage paar % hoger ligt kan er… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Overig zuurstof uit suikerwash halen" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@dbogert wanneer vergisting opgang is mag je er moet in roeren zodat er weer zuurstof inkomt. Tijdens gisten vormt et een “deken “van co2 over oppervlakte .deze verdringt de zuurstof . Zolang gist actief is is er opstijgend co2 dat… Lees meer»
-
Stookforum reageerde op het onderwerp "Elektrische Kookplaat die wel (snel) werkt. Blij mee!" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Linkjes werken pas na 3 berichtjes (spam beveiliging) dus nog even meedoen en dan kun je het linkje erbij plaatsen.
Super bedankt, want het is erg fijne informatie! -
Robbert reageerde op het onderwerp "etherische olie en hydrolaten" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Ik zou een deel kunnen kopieeren en opsturen .
IMG_20210112_201554893.jpg -
Robbert reageerde op het onderwerp "etherische olie en hydrolaten" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Pagina
IMG_20210112_201953915.jpg -
Robbert reageerde op het onderwerp "etherische olie en hydrolaten" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Een paar pagina’s
IMG_20210112_201936647.jpg -
Stephan reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@robbert ah okay, dan ga ik wat zakjes erbij halen 😂.
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Voor Whiskey is doorgaan tot 20% erg laag .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stephan min 70 gr aan houden…
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Nieuw hier en bouw stookketel" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stefanjo ik krijg ze niet gratis maar betaal ook niet de koperprijs .
soms kunnen dingen inder elkaar geregeld met gesloten beurzen.
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Vervuiling ?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
Even eerst wat vragen Is jou ketel , kolom en koeler goed schoon ? is jou stook temperatuur niet te hoog . Is het de eerste Overhaal ? Als het eerste overhaal is geen zorgen in 2e gaat het er… Lees meer»
-
Stephan reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@robbert ik denk uit te komen op 25 liter mash ja.
Hoeveel heb ik dan nodig? -
Robbert reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stephan op hoeveel liter ? Voor 25 is dat echt teweinig !
-
Stephan waardeerde het bericht "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
-
Stephan reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@robbert ik ga Tsjechische droge bakkersgist gebruiken. Naar ik begreep drie zakjes van zeven gram.
-
Robbert reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stephan hangt een beetje af van wat voor gist je gebruikt.
De meeste gisten doen het prima op 20 – 23 graden .
-
Stephan reageerde op het onderwerp "Bakkersgist" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@baukrrhh ik lees het net nog even terug 😉 , maar 125 gram? Dat zijn 18 zakjes… Is dat niet erg veel?
-
Stephan reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@robbert thanx! En op welke temperatuur kan ik het vat het beste houden? Als ik hem hier boven neer zet zal hij constant rond de 20 graden zijn. Is dat goed of eigenlijk iets te laag?
-
Robbert reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stephan gist voeg je toe als temperatuur onder de 28 graden is en boven de 18 .
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Ruw stook whiskey" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@kevin Helemaal correct .
1ste overhaal tot 1/3 of dat de uitstroom troebel . - Meer laden