-
Robbert antwoordde op het onderwerp "receptje gevonden snel fermenteren" – 2 uren, 9 minuten geleden
Des te meer je toevoegt des te meer Ellende je kunt verwachten. Tomatenpuree puree heeft voedings waarde maar verknalt zuur balans vervuilt enorm en laat smaak achter . Kneierij uit Amerika overgewaaid van het dubieuze moonshiners gedoe. Epsom zout ?… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe ketel" – 1 dag, 5 uren geleden
@rinus55 de meeste vruchten met een harde schil behalve de kers zijn verantwoordelijk voor een deel methyl Alle pitten bevatten cyanide ! Daarom ook alrijd zoveel mogelijk pitten verwijderen. Maar maak je niet gelijk zorgen . Er zijn heksen jachten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe ketel" – 1 dag, 5 uren geleden
@rinus55 de meeste vruchten met een harde schil behalve de kers zijn verantwoordelijk voor een deel methyl Alle pitten bevatten cyanide ! Daarom ook alrijd zoveel mogelijk pitten verwijderen. Maar maak je niet gelijk zorgen . Er zijn heksen jachten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe ketel" – 1 dag, 14 uren geleden
@rinus55 klopt niet helemaal wat je zegt betreft verwijderen van methanol. Ondanks de lagere damp temperatuur waardoor je ook gewoon met een simpeler potstill het grootste deel van methanol kunt afvangen raak je nooit zomaar in dergelijke ketel alle methanol… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe ketel" – 3 dagen, 2 uren geleden
@rinus55 temperatuur beheer is altijd lastiger met rvs . Dat neemt snel warmte op en wil niet snel temperen .
Een koel spiraal op deksel leggen of anders vochtig katoen . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe ketel" – 3 dagen, 5 uren geleden
@rinus55 ik heb hier met een ” collega” stoker die zo een ding had wat geëxperimenteerd met de vavor. (Helaas is hij gestopt met de hobby. ) Maar de vavor is toch veel veelzijdiger dan verwacht. ( Het is niet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe ketel" – 3 dagen, 6 uren geleden
@rinus55 het is een hobby ketel voor een nette prijs . Het is betreft kwaliteit zelfde als ketels als de still spirit t500 maar met de vavor ben je wat veelzijdiger met wat je er mee kunt maken . en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe ketel" – 3 dagen, 7 uren geleden
@rinus55 vavor ,??
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Destilleren" – 3 dagen, 9 uren geleden
@targa ja je kunt mede ook destilleren. Smaak Honing brandewijn .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 5 dagen, 5 uren geleden
@bazzh begin december.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 5 dagen, 5 uren geleden
@bazzh later dit jaar zal ik vast weer nieuwe voorraad krijgen . Help mij even herinneren ook voor jou wat apart tw houden . Helaas ben ik nu door de genepi heen . Ik heb mijn laatste restje weggegeven een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf bouwen" – 5 dagen, 14 uren geleden
@jeroenhuene druk of onderdruk , koude bruggen, teveel of te weinig energie / warmte toevoer , warmte geleiding materiaal , oppervlakte kooknat , stijghoogte , terug condensatie , te veel wervelingen of juist , trek ( schoorsteen effect )kunnen allemaal… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf bouwen" – 1 week, 1 dag geleden
@peet als je rekening houd met de goede hoogte verhouding zou je zeker de 10 liter kunnen gebruiken om een hoed te maken voor de 40 liter ketel. Natuurlijk kun je ook een finale overhaal daar mee doen ( fijnstook… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "bloemig" – 1 week, 3 dagen geleden
@frans17 gebruik wel goede alcohol. Dus niet alcohol uit suiker!
Alcohol van tarwe en rogge geeft van zichzelf al een warme achtergrond. Hierbij de standaard gin kruiden en de kaneelbloem geeft een zeer bloemig volle smaak. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "bloemig" – 1 week, 3 dagen geleden
@frans17 lavendel , vlierbloem ( zurig) , rozenblad , kaneelbloem ( volle bloemsmaak ) ., valkruid , saffraan, kruidnagelbloem , hybiscus , hopbloem bitter , populier knoppen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf bouwen" – 1 week, 3 dagen geleden
@peet een 10l heeft een gat van ongeveer 90.
dan zou je een hoed kunnen maken van 80mm diameter en 102 tot 152 mm hoog .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aanschaf ALAMBIEK" – 1 week, 5 dagen geleden
@odevie alambiek of whiskey ketel ” ui ” werk prima evenals de alquitara. Enige wat alquitara mee kan beïnvloeden is de reflux. Door koud of warmer water te gebruiken in koelbak geeft verschil in resultaat.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – 1 week, 6 dagen geleden
@gerard01 deze kun je met de Dome zeker distilleren. Lekkere basis voor Eau de Vie of Calvados!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 1 week, 6 dagen geleden
@zoef ik had jou een p.b. gestuurd.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel stookwijn" – 1 week, 6 dagen geleden
@macjaap appelbrandewijn , diverse fruit en kruiden likeuren.
rum kan niet . Dat wordt gemaakt uit suikerriet stengels. - Meer laden