-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 maanden geleden
Ik hoop dat ik snel goed heb omgerekend van gallons recept , Per liter alcohol 100 proof (+/- 50 % ) 12 gram VERSE dragon. Zest van 2 limoen en van 2 citroenen. Anijs zaden 15 gram . Venkel vers… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 maanden geleden
@psycat ik ben begonnen met destilleren juist om absint te maken . Door de jaren heen al heel veel oude recepten van voor 1912 gemaakt. Absint Recepten uit verschillende streken. Genepi maak ik bijna elk jaar . Ik heb nu… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 maanden geleden
Ja ik heb diverse recepten uit de ‘ oude doos” met o.a. Dragon . Ik heb niet alles in mijn hoofd dus moet ik even voor je naslaan. Dat wordt later deze week of volgende week . Zit wat met… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 maanden geleden
@psycat het zijn allen kruiden uit bijvoet familie. Genepi wordt meestal als ook genepi drank verwerkt met uitsluitend wat toegevoegde vanille. Absint is een kruiden drank met meerdere recepturen. Van oudsher enkelt venkel alsem en anijszaad . De alsem hoort… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Chocolade likeur" – 2 maanden, 1 week geleden
@tamaravermulst gecondenseerde melk blikje erdoorheen kloppen.
Maar makkelijker is vanhouten cacao poeder gebruiken . Gecondenseerde melk , suiker alcohol , klein vanille boontje en eventueel klein beetje espresso erdoor . En uiteraard alcohol 72 %>
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo, Rrbbrrt hier" – 2 maanden, 1 week geleden
@rrbbrrtt Welkom naam genoot en veel plezier hier.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beslag moutwijn maken" – 2 maanden, 1 week geleden
P.s. met een gewone pan van 10 tot 180 liter . Een goede industrie brander een roerstok kun je een Beslag magische zelfs een 4 of 5 staps van begin tot eind in 2 u en 45 min zonder aanbranden… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 2 maanden, 1 week geleden
@opticase het is lastig om dat juist te beantwoorden. Dat komt omdat er in de producten grote verschillen zitten maar voornamelijk in hoe geproduceerd. Je hebt melasses die zeer donker zijn ” vuiler” dan de licht bruine. Zo ook met… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 2 maanden, 1 week geleden
@opticase panella kun je een heerlijke “rum” achtige drank mee maken . Het is ook niet onbekend. In landen zuidelijke van mexico en venusuela, colombia is het niet ongebruikelijk . Nadeel hier is de prijs. Je kunt het het best… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beslag moutwijn maken" – 2 maanden, 1 week geleden
@rero ik maakte regelmatig dergelijke beslag soorten . (Zie anders ook demo filmpjes als whiskey maken deel 1 beslag maken ) Ik gebruik grote pannen met roerstok . Op een gewone gasbrander. Een goede verhouding granen mout en water Nooit… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 2 maanden, 1 week geleden
@rummy-dummy white dog noemen ze whiskey alcohol wat nog niet op hout heeft gestaan. Dus het blanke destilaat.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Droog" – 2 maanden, 1 week geleden
@kevin klopt . Een te hoog looizuren / tanines gehalte geeft een droog stroef mondgevoel en vervelende afdronk.
Decanteren helpt maar vaak is blenden met een white dog de betere oplossing . -
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Basisrecept rum" – 2 maanden, 2 weken geleden
@odevie Weet je je start SG? Melasse geeft door zijn hoge viscositeit nooit een 1000 of 0,990 meting. Waarschijnlijk is het gewoon klaar om te verstoken 😉
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 2 maanden, 2 weken geleden
@prutsstoker paar jaar geleden heb ik een topic neergezet hier “paar voorkomende problemen”. En topic ” Klaren , ontgeuren en smaakverbeteren -vervuiling .” Had ik in 2018 geplaatst.
Hierin heb ik meerdere veelvuldig gebruikte methodes beschreven. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 2 maanden, 2 weken geleden
@prutsstoker natriumbicarbonaat is een product wat geur ,kleur en smaak jan reduceren. Hoewel het met een normaal suiker beslag onmogelijk is bijsmaak te hebben gebeurt het bij sommige stokers door toch gebruik van inferieure gist of andere foute producten of… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 2 maanden, 3 weken geleden
@prutsstoker eetlepej per liter .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 2 maanden, 3 weken geleden
Kurk in uiteinde dan vullen met water waarin natrium bicarbonaat n is opgelost . Uurtje laten staan en dan naspoelen.
Je kunt ook eersr even met azijn spoelen en daarna de natriumbicarbonaat erin . Dan is alles weg . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 2 maanden, 3 weken geleden
En inderdaad 10 dagen voorbij. Geen verhoging in co2 meting meer . Dus vergisting voorbij sg ligt tussen 995 en 1000 . Begin was 1070.
IMG_20250316_175444539.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Op bezoek bij : – x -" – 3 maanden geleden
@kevin inderdaad ik was verbaasd maar eigenlijk was het al ( meestal door mij ) te lang uitgesteld. Maar zoals je weet Kevin, voorheen was je een stook kennis nu meer een vriend en je bent altijd welkom .Voor koffie… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ketel" – 3 maanden geleden
Voor de liefhebber heb ik eventueel nog een zelfde soort koffie ketel staan .
J - Meer laden