Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Psycat

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Psycat

@psycat

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 3 jaren geleden

    Hi Strauss 
    Rabarber is een compostvreter. 
    Gecomposteeerde paardenmest gedurende de zomer of rauwe paardenmest in de winter geeft fantastisch resultaat.
    Persoonlijk ben ik geen voorstander van rabarberwijn maar rabargin daarentegen……
     
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 3 jaren geleden

    @strauss 
     
    1,5 hectare das dan 30 ton oogsten oftewel ongeveer 20.000 liter sap !!!  Doe daar 10 ton suiker bij en water :
    Dat vergisten geeft genoeg alcohol voor de rest van je leven. 
    En die boer heeft dat omgeploegd ?
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 3 jaren geleden

    Shalom Strauss Frambozenrood geeft geen blaoemstengels.  Perfect.  Bovendien een krachtige vroege groeier De traditionele rabarber in Belgie was Victoria.  Maar die bloeit wel.  Dus werk om dat uit te snijden.  Victoria is resistent en geeft een evenwichtige smaak Na het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 3 jaren geleden

    Hi Strauss Groententuin is nu herschapen in rabarbertuin (met een paar artichokeplanten).  De stinkende aardpeer uitgegraven en definitief in categorie :  mislukte experimenten, nooit meer proberen. Ik heb een 8 tal varieteiten rabarber, de ene zuurder dan de andere. De…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Einde hobby Catnip" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    We zullen je missen catnip

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Is een fruitmolen geschikt voor vezel-rijke grondstoffen, zoals rabarber en selderij?" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    Door het invriezen (en ontdooien voor het persen) gaat het persen vanzelf Ik denk dat de celwand van de plant barst door het vriezen en dat dit het persen vereenvoudigt. Bijkomend voordeel is dat je geleidelijk kan oogsten en verwerken…   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Is een fruitmolen geschikt voor vezel-rijke grondstoffen, zoals rabarber en selderij?" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    Hello Kan ik je niet mee helpen.  Ik verwerk wel massas rabarber en heb er een groententuin vol van (verschillende rassen zelfs) Ik heb echter nooit geprobeerd te laten lacto fermenteren. Interessant en zeker het proberen waard. PS :  Ik…   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Is een fruitmolen geschikt voor vezel-rijke grondstoffen, zoals rabarber en selderij?" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    Hello Paulvarta
    Wat is het doel van het vermalen ?  Wil je na het malen de rabarber vergisten ?
     
    Cheers

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "sugerwash" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    Een paar losse bedenkingen De RVS ontluchters van Robbert zijn aboluut top. Ik doe er een dikke kristallen knikker op zodat het een beetje op een steampunk ontluchter lijkt. Vooral geplaatst op een 5 liter apothekersfles. Staat prachtig in de…   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "sugerwash" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    Hello Roxjai Versta ik het goed dat : Je gelezen hebt dat je geen waterslot hoeft te gebruiken bij een sugarwash ? Even duidelijk zijn :  bij iedere fermentatie in een hermetisch gesloten container hoort een waterslot.  Mag uiteraard ook…   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Grote fles whisky geknapt 😩" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    Oef !
    gelukkig geen open vlam in je garage of je had een 15 liter molotov cocktail !
    Dat zou pas een kater geven.  🙂

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat posted a new topic "OLIJVEN" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    Olijven Rond deze tijd kan je verse olijven vinden op de markt. Ik bedoel hiermee de groene, oneetbare en bittere olijven die men in de pekel moet doen om ze eetbaar te maken.  Vers van de boom. Nu experimenteer ik…   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Roze gin" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    Shalom Zozaat Voor The Queen (UK) is een pink gin (drinkt ze dagelijks) gin met een druppeltje angostura. Ik kleur soms mijn gin met een van de volgende purperen smaakmakers.   -cassissap (zwarte bessen) heaas is het seizoen over -vlierbessen…   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Druivenpulp" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    Thanks
    Dus pulp is meer een smaakmaker en ethol komt uit de suiker ?
     
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Druivenpulp" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    Hi Paolo
    Hoeveel liter (en aan welke sterkte) hou je over na stoken van 10kg pulp plus 3,5kg suiker ?

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Even kennismaken met bonsbitter" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    Salaam bonsbitter   Welkom Ik probeer al jaren een goede bitter te maken ter vervanging van de angostura Ik werk (momenteel) met angelica en curacao schillen Maar het lukt me nog steeds niet om iets deftigs te brouwen. Dus ik…   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Omgekeerde destillatie ????" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    Bedankt voor de toelichting
    Laat ons weten hoe precies je metingen met de dobber zijn.  Persoonlijk maakt een kleine fout bij de meting voor mij geen verschil.  Ik corrigeer niet eens op temperatuur.
    Maar ik begrijp dat sommigen het exact willen berekenen
     
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Omgekeerde destillatie ????" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @petroesjka  OK Maar is de fout niet altijd dezelfde met je dobber ? Maw eens je weet wat de fout van je dobber is, kan je toch een vaste coefficient gebruiken om de waarde te corrigeren ?  Of zie ik…   Read more»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Omgekeerde destillatie ????" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    Hello Petroesjka
    Uiteraard een dikke welkom op het forum.
    Mag ik je vragen wat de reden is om alcoholgehalte op die vrij complexe manier te achterhalen ? 
    Is dat precieser dan een dobber ?
     
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Geen gespetter tijdens destilleren" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    Dan is het nu tijd voor een gezegde toegeschreven aan Henry IV koning van Frankrijk :
     
    Tot mijn 18 jaar dacht ik dat er een bot in zat.  
     
    (En hij sprak niet over eekhoorns.)

  • Meer laden
Profielfoto Sjefman Profielfoto Vlisbier

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 1 dag geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 4 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 6 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 1 week geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens