-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@robbert ” dat is nu juist ook de reden dat dranken zoals absint zowel Maceraat deel en gedestilleerd deel hebben om breed smaak palet te krijgen en ook waarom gin juist niet een Maceraat maar fusie door destillatie via kruiden… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Das precies wat ik bedoelde. Iedereen gooit weleens kruiden samen op basis van een voorliefde voor de smaak ervan. Maar de som is zelden een harmonische eenheid van de verschillende elementen. Helaas vereist dit tonnen ervaring om tot de juiste… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Oh en eenmaal je ervaring krijgt, ga je merken dat er een geweldig verschil zit in kruiden alnaargelang hun oorsprong, moment van het oogsten, leeftijd etc etc. Ik drijf mijn herborist tot de wanhoop door de kruiden te ruiken, te… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Hi Rickerdt Jouw methode is wat de meeste onder ons wel eens uitproberen. een hoop kruiden bijna willekeurig samenvoegen en macereren. Hopende dat ze harmonisch op elkaar gaan inwerken en dat de verhoudingen correct zijn. 1 kans op miljoenen… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 1 jaar, 11 maanden geleden
Et Voila. Mijn eerste 2023 project, opgestart op 15 April en is nu, eind Mei, afgerond. En het is een blijver. Eerst en vooral zeggen dat duizendknoop een sterke, kruidachtige smaak afgeeft die, net zoals hop, zich moeilijk op de… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 1 jaar, 12 maanden geleden
En dan nu : De Tastingnotes ! Voor het proeven heb ik een paar duizendknoop-scheuten koud geperst. Deze drank is fris, luchtig zelfs een beetje fruitig met een hint van kruiden. Daarna de fermentatie. Een pure duizendknoop fermentatie heeft… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 2 jaren geleden
HI Bewust Fourageren is inderdaad aangenaam, heeft zoiets primitief Alhoewel, met de fiets ? 🙂 Hier kan ik niet echt zeggen dat, na vergisting, de geur aangenaam is. Wat nog het best ruikt is de rauwe mengeling 50/50 duizendknoop rabarber… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 2 jaren geleden
Salaam kees Op kleine schaal lukt het nog indien je de inspanning een paar jaar, zonder slabakken, kan aanhouden. Er zijn echter intussen duizenden hectares langst waterlopen, spoorwegen, snelwegen etc. Chemische bestrijding lukt niet, afgraven en saneren van de grond… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 2 jaren geleden
Hi Kees Inderdaad zelfde familie van rabarber. Verse jonge stelen van de plant ruiken lekker, fris, rabarberachtig. Maar bij het vergisten komt een onaangename zware geur vrij. In tegenstelling tot rabarber dat fris, bloemig fermenteert. aangezien de plant overal uitbundig… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 2 jaren geleden
Hi Eerste notities bij vergisten van duizendknoop. De vergisting verloopt razendsnel en krachtig. De geur is echter kantje boord onaangenaam. Heel aards, schors, vochtige aarde -achtig. Na 15 dagen is de vergisting stilgevallen. Ik heb alles gefilterd en een beetje… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 2 jaren, 1 maand geleden
Stap 1 van de knotweed gin : Fermentatie
De fermentatie met standaard Bruggeman gist (instant) is razendsnel gestart. Redelijke schuimvorming en een vreemde aardse geur. Ergens een beetje rabarber-achtig maar dieper en voller.
Goede start. -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 2 jaren, 1 maand geleden
Shalom Robbert
Hopelijk heb je thuis toch een geheime stock kwestie van te kunnen verder genieten tot einde jaar 🙂
Veel succes met je freelance project overigens -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 2 jaren, 1 maand geleden
Hier de eerste oogst van 2023 !
Duizendknoop.JPG -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste project 2023" – 2 jaren, 1 maand geleden
Hier het Brussels Bier
duizendknoopbier.jpg -
Psycat posted a new topic "Eerste project 2023" – 2 jaren, 1 maand geleden
Peace ! Zoals vermeld is mijn eerste project het vergisten van de duizendknoop. Die heeft nu al scheuten van 40cm en dus rijp voor de oogst. Op een kwartiertje heb je er een paar kg van gefourageerd, Die gaat vandaag,… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "te koop destilleer ketel 2 liter" – 2 jaren, 1 maand geleden
Hi Bdir
Foto aub of is die al verkocht ?
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "terug van weg geweest" – 2 jaren, 2 maanden geleden
Magere Hein een paar keer voor zijn ballen getrapt en die blijft nu hopelijk op afstand. Welcome back lespaul Uit ervaring, trap onze vriend niet in de onderbuik maar nodig haar eerder uit voor een proevertje van je laatste brouwsel. … Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Projecten 2023" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@chriswisky
Hmmmm 60 liter whiskey voor een bruiloft.
Zelfs als er 60 man is, geeft dat euh ……1 l per man.
Ik kan me voorstellen dat die bruiloften daar heel levendig zijn. 🙂 -
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste maalk in een decennium+" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@odevie Hi Eau de Vie Inderdaad, ik voeg doorgaans kruiden toe in het maceraat. BV kruidnagel, of gedraagde appelsienzest of jeneverbessen Geeft een andere smaak dan het toevoegen in de distilleerketel. Probeer eens een suikerwash te maken en eenmaal goed… Meer lezen»
-
Psycat antwoordde op het onderwerp "Eerste maalk in een decennium+" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@robbert
Hi Robbert
Ik heb bramen frambozen en bessen in de tuin. Helaas zijn die zo lekker dat er geen overblijven om te vergisten of macereren.
Ze gaan in yoghurt, coulis en als snoepje veel te vlot binnen
- Meer laden