Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Psycat

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Psycat

@psycat

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Botanische bitters" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @alchemist  1000000% correct Indien je de kruidnagel kan waarnemen in de neus of proeven in de aanzet dan is er te veel kruidnagel in en is je bitter niet in evenwicht De kruidnagel moet lichtjes doorkomen in de afdronk maar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Picon" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    Picon biere of picon vin blanc is hier in noord frankrijk heel populair.  Het is gemaakt door Picon toe te voegen aan bier of wijn. Picon en zijn broertje Amer Labiau hebben als grondnoot gedroogde curacao schillen.   Daar gaat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Botanische bitters" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    Hi Alchemist   Mooie combinatie, heel dicht bij mijn geliefde combinatie.  Ik maak citrus zest van appelsien, limoen en een paar pompelmoezen en beschouw die mix als 1 element De jeneverbessen laat ik weg omdat die MI niet in harmonie…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Botanische bitters" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    Hoi Alchemist Voor mij bitter gebruik ik een orthodoxe methode.  Ik distilleer of macereer ieder kruid afzonderlijk en maak daarna de mengeling.  Waarom macereren ?  Omdat sommige kruiden zoals bv de quinine schors zich moeilijk laat distilleren.  Macereren daarentegen, geeft…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Botanische bitters" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    Hi Alchemist De eerste versie die ik ga maken, om het geheel eens te doorlopen wordt een combinatie van engelenwortel, curaçao schil, kardemom (groene) en korianderzaad. Gedurende jaren heb ik Angosturo in mijn gin gedaan.  Tot ik vond dat het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden

    Hello Aangezien de mispel heden ten dage vrij onbekend is, een verduidelijking “Onze” mispel (mespilus germanica) was ooit het meest gegeerde winterfruit omdat het voor 1900 het enige fruit was dat in putje winter, december-januari, vers te vinden was. Dit…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden

    Inspirerende topic. Het heeft me gemotiveerd om kweeperen (sidonia oblonga) samen met mispels in te koken.  Dat geurt heerlijk na een nachtje op de kachel. Nu gist erover en eens kijken wat het gaat geven. Thanks Robbert.   PS Rauwe…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden

    Yep lijkt me rijp. 
    Maar,  verhoogt het suikergehalte niet als men ze nog een tijdje laat hangen ?

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Mispels ." – 2 jaren, 6 maanden geleden

    Hello Mijn mispels blijven voorlopig nog aan de boom.  Met het uitzonderlijk warme weer, de heerlijke nazomer, rijpen de mispels nog steeds.  De mispelaars verliezen zelfs hun bladeren nog niet. Kweeperen (sydonia) heb ik wel met hopen en die zijn…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Verse druiven (nog even) bewaren?" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    Persen ?
    Sap invriezen en pulp (met veel smaak en suikers) weggooien ?
    Invriezen bij je buren en ze een flesje beloven ?
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    Hi Martin Je hebt hier al verschillende opties waartussen je kan kiezen. Ofwel ga je voor het proberen de fijne perensmaak in een eau de vie te vangen.  Heel subtiel en moeilijk.  Vooral omdat je niet weet welke peren je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    PPS indien je 2x overhaalt vrees ik dat de perensmaak volledig weg is maar dat zal van je ketel afhangen

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    Hi Martin Heel subtiel. Peren aroma laat zich moeilijk vangen in eau de vie. Morand, toch een van de betere poire eau de vies ter wereld, gebruikt 30kg peren per liter alcohol. Bovendien is het een mix van stoofperen, zoete…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    Even een anecdote en vergelijking met de wereld van geuren (ipv smaken) In het fantastische boek Parfum van Suskind, ontdekt een geniale parfumeur dat hij niet  alle geuren kan omzetten met distillatie.  de hele subtiele geuren van bepaalde bloemen bv…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    Hi Likeuren en zoete dranken zijn mijn ding niet. Maar er zijn hier op het forum verschillende mensen die de kunst van het macereren behoorlijk onder de knie hebben. Een hoop fruitsmaken en aromas zijn  moeilijk te vatten via distillatie. …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    Hello Moonshiner Indien je een likeur wenst te maken met rabarbersmaak :  gaat niet.  De typische smaak van rabarber gaat verloren bij het stoken. Rabarberseizoen is nu op het einde maar je zou nog stengels kunnen oogsten indien het een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Zomer 20.22" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    iedereen bedankt voor de input. Er zijn voor mij praktische redenen om het bestaand vat niet te vervangen door een groter.  Aangezien ik beschik over een paar extra blauwe vaten van 150l die stof liggen te vergaren, verkies ik een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Zomer 20.22" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @lambik 
    Bedankt voor de input Lambik
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Zomer 20.22" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @pikketanus 
     
    Een extra pomp om de twee vaten te mengen zou natuurlijk optimaal zijn maar ik verkies eenvoudige systemen.  Indien twee vaten niet voldoende blijkt zet ik liever een derde vat extra ipv een extra pomp.
    Toch bedankt.

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Zomer 20.22" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    Merci Robbert.
    Dus jij zou 2 verbindingen maken ipv 1 ?
    Geeft dat een betere natuurlijke mengeling van koud en warm water ?
    (want het is natuurlijk dubbel risico op lek)

  • Meer laden
Profielfoto Sjefman Profielfoto Vlisbier

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 15 uur geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 3 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 6 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 1 week geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens