-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@psycat ne moet wel een beetje gek zijn om toch gelukkig te kunnen zijn . Misschien is een soort boerenjongens een idee ? Lekker ook met ijs . Neem 500 gram amandelen. Mik die even in kokend water giet het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@psycat dat is inderdaad uit mijn boek. Het is wel iets vergelijkbaar met gin . Lekkere kruiden combinatie. Nee kerst gedoe hier. Alleen paar verplichte extra vrije dagen. Dus een beetje in schuur klussen . Ik moet nog een motorfiets… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@psycat gin nooit gedronken of gemaakt, whiskey is niet mijn ding, of nog te weinig gerijpt heb wel wat gemaakt. eau de vie staat nog op de to doe lijst, heb eigenlijk nog niet echt mijn drankje gevonden en probeer… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@psycat ik maak raffaello zonder raffaello, is een vreselijk lekker likeurtje en ik maak hem iets dikker en dan wat aardbeien er bij. proef versie gemaakt en die was zo op, en ietsje warm of niet ijskoud vind ik het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@psycat danzig staat hier ergens op forum. Ik heb het ooit eens geplaatst. Goud blad maakt het juist feestelijk. Net als in bruidstranen. Crème de menthe is een mooie afsluiting na het nagerecht. Zijn veel van dergelijke likeurtjes die lekker… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kerst en Nieuw" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@psycat kerst zegt mij niets het gaat mij voorbij als gewone weekend dagen . Beetje uit de tijd en oubollig fees. Als ik om een of andere reden toch een feestelijke drank maak dan is het bijvoorbeeld Danzig gold ,… Meer lezen»
-
RummyDummy antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@psycat ik heb een kookplaat met twee zones 2250 Watt en 1900 Watt deze zijn geschikt om zowel m’n 12 liter als 3 liter kereltje te verwarmen..
Grt.RB -
Robbert antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@psycat het is beste om dit ook na macereren 2/3 deel overhalen op alembiek daarna weer samen voegen met het niet overgehaalde deel. Niet met kolom . Daarmee verlies je toch teveel etherische oliën. Net als standaard absinthe krijg je… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@psycat het kweken van tuinkruiden en een klein beetje groente en fruit voor koken deed ik al. En als ik over een paar jaartjes naar een ander land ben verhuist proberen we voor een groot deel zelfvoorzienend te zijn. Mijn… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@psycat ik was laatst bij forum lid Bewust en hij gaf mij een alsem plantje mee. Ik heb de verkleurde bladeren er af geknipt en wat potgrond en voeding erbij gedaan. Het alsem plantje staat nu op een plekje buiten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@psycat jazeker. In verleden waren er meerdere vormen van drank op basis van alsem die onder de naam absinthe vielen . Verschillende landen en streken gaven het een naam. Alsem anijs . Alsem anijs venkel . Alsem anijs Curaçao schil…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@psycat absinthe is inderdaad een drank die minimaal een jaar moet rijpen . Een alcohol uit fruit wanneer moet goed uitgestookt bevat veel zuren dat zal zeker merkbaar zijn. Graan is inderdaad vriendelijker in smaak maar niet alleen in absint… Meer lezen»
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@psycat dat is vervelend. Tot op heden staat mijn witte wijn nog op de sur lie (totaal 21 liter) en zo ook de rosé (16 liter) de witte wijn wil ik eerdaags gaan overhevelen om te gaan klaren. Dit jaar… Meer lezen»
-
Mana antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@psycat in dit geval heb ik de bramen vergist met de appels. Het resulteerde in een lekkere Eau de vie. In de geur en smaak komt (nog) geen duidelijke braam tevoorschijn, maar ook de appel is niet zo duidelijk aanwezig. Ik… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@psycat hop , gentiaan en gember zijn heel lastig te doseren. En daarna ook moeilijk te corrigeren of blenden. Wat ik zelf met Hop zou ik doen is van zo vers mogelijk inderdaad een extract maken . En Om zoveel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@psycat vorig jaar heb ik topic mispels gestart hier ik had weer paar kisten vol gekregen . Ik heb paar liter mispel likeur en mispel brandewijn gemaakt. Is ook nu bijna op . Mensen met mispel bomen vinden de likeur… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Witte aanslag in hals en condensator" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@psycat calcium en magnesium zouten zitten in het kraanwater!.
-
Dutchie antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@psycat al geel, en ze ruiken al flink aan de boom
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@psycat ik vind zelf zonde om extra suiker toe te voegen het doet afbreuk aan de smaak. Het nadeel is dat als je geen suiker toevoegt je met veel volume moet werken om opbrengst te hebben. Alleen als likeur in… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@psycat kweeperen zijn ook als ze rijp zijn vrij hard . Verwijder klokhuis maak er pulp van en kook dit gaar . Je kunt nu het kookvocht mengen met sterk alcohol en wat suiker siroop voor een likeur. Of je… Meer lezen»
- Meer laden