Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Riesjaar

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Riesjaar

@riesjaar

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar antwoordde op het onderwerp "Blauwkleurig eindresultaat" – 2 jaren, 4 maanden geleden

    Still Spirits zegt “This is caused by unbalanced or excessive nutrients added in the fermentation vessel. We recommend discarding the spirit and trying again with a fresh batch. Also to clean the condenser thoroughly before trying again. We do not…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar vind forumbericht "Witte wijndruiven concentraat voor Brandy/Cognac/ project gaat door! Cans 2,5 liter €22,00" – leuk 2 jaren, 4 maanden geleden

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar vind forumbericht "Ff voorstellen" – leuk 2 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar vind forumbericht "Rijpen, hoe lang, en hoe?" – leuk 2 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar posted a new topic "Rijpen, hoe lang, en hoe?" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    Ik ben al een tijdje aan het experimenteren en heb al een aantal conclusies op de verkeerde manier getrokken (rum 1,5 jaar op een 5 liter vaatje laten staan is een no go, bijvoorbeeld haha) dus laat ik de vraag…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar antwoordde op het onderwerp "eerste keer mede maken" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    Ik heb nu mijn tweede batch op rijp staan, vorige een half jaar laten staan, en dat was al een beduidend smaakverschil inderdaad.  Mijn recept (op internet gevonden): 7,5 kg honing opgelost in kokend water (plm 8 liter) aangevuld tot…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar antwoordde op het onderwerp "Smaakverlies bij fijnstook?" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @drankdier Yep, volgende keer maak ik ook gewoon voldoende om de fijnstook ‘volledig’ met ruwstook te kunnen maken. Overigens was de ruwstook al erg goed te doen, zelfs rechtstreeks van de ketel 🙂

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar vind forumbericht "Smaakverlies bij fijnstook?" – leuk 2 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar vind forumbericht "Smaakverlies bij fijnstook?" – leuk 2 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar vind forumbericht "Smaakverlies bij fijnstook?" – leuk 2 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar antwoordde op het onderwerp "Smaakverlies bij fijnstook?" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert Yep, daar ben ik ondertussen achter, maar voorlopig komt er nog geen derde ketel bij, dus ik zal het hier nog even mee moeten doen 🙂

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar antwoordde op het onderwerp "Smaakverlies bij fijnstook?" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    Ik heb natuurlijk nog een optie; stukjes appel in de botanical basket doen! Wat zijn jullie ervaringen/tips?

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar antwoordde op het onderwerp "Smaakverlies bij fijnstook?" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert zou dat minder zijn met een kleinere ketel (dus minder aanvullen met water) of door meer stookwijn te maken en over te halen (en dus ook minder aan hoeven vullen met water)?

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar posted a new topic "Smaakverlies bij fijnstook?" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    Ik heb een ‘emmertje’ stookwijn van appelsap gemaakt en dit overgehaald, mooie 5 liter van plm 38% gemiddeld uitgehaald. Om fijn te stoken kan ik kiezen uit mijn airstill van 4 liter, maar mijn voorkeur gaat uit naar de T500…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar antwoordde op het onderwerp "Gistemmer op temperatuur houden" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    Ik gebruik de meest eenvoudige brewbelts (onderaan de emmer) in een ruimte die eigenlijk nooit kouder wordt dan 10-12 graden. Die houden de temperatuur mooi rond de 24 graden.

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar antwoordde op het onderwerp "Experiment Baijiu / Soju" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo Goed punt! Ik ben niet per se van plan om het allemaal op te drinken maar vooral proeven om te kijken hoe de smaak is, is het troep dan gaat het de gootsteen in.

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar vind forumbericht "Experiment Baijiu / Soju" – leuk 2 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar vind forumbericht "Experiment Baijiu / Soju" – leuk 2 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar antwoordde op het onderwerp "Experiment Baijiu / Soju" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    Zo, klaar! Eindresultaat is 2,5 liter hearts van plm 50%, bijproducten zijn 1 liter gecombineerde heads & tails van 48%, en nog een liter tails van plm 20%. Eerste 400ml weggegooid. Normaal zou ik die laatste liter bij een volgende…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Riesjaar

    Riesjaar antwoordde op het onderwerp "Experiment Baijiu / Soju" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    Uit emmer 4 (met toevoeging van 1kg suiker dus) een flinke opbrengst vergeleken met de rest; 5 liter, startend op plm 50% en aan het einde zo’n 20. Nu nog even aan het fijnstoken met de vermogensregelaar op de T500…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • RuMo WJM Bazz rinus55 Skoelie _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 18 uur geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 21 uur geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 6 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens