-
Rudy68 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 6 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 ik heb ook 2 flesjes klaar , zitten er al vanaf sept. in de fles. maar ik kan nog niet zeggen dat de smaak van walnoten eraan zit, maar hij smaak wel goed . IMG_6219.jpeg
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 6 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 sorry masr misschien ben ik na ruim 40 jaar met drank maken een beetje kritiek geworden en valt betreft stuiteren best mee. Odins recept is voor mensen die een matig of gemiddelde smaak ontwikkeling hebben prima. . En anders… Meer lezen»
-
Steukelmoaze antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 6 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 Afgelopen nacht had ik de gistingsemmer al met kleedje en fleece vest ingepakt; Vandaag had ik inderdaad al gemeten dat de temperatuur een paar graden hoger was dan die van de ruimte.
-
Michello Limoncello antwoordde op het onderwerp "Gratis champagne flessen 800 stuks" – 6 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 ja die spuugt er nie in 🤣 🤣
-
prutsstoker antwoordde op het onderwerp "Geur en bewaring van rietsuikermelasse." – 6 maanden, 4 weken geleden
@Robbert en @rinus55. Hmm. Geen idee wat de brix is van mijn melasse. Na nog wat geroken te hebben, lijkt het inderdaad een beetje op appelstroop, maar dan heel geconcentreerd. Gras ruik ik er niet echt in. Ben niet echt… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 7 maanden geleden
@rinus55 nu wel 😆
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 7 maanden, 1 week geleden
@rinus55 ongepelde bedoel je van 24 juni, de eerste begint bij mij steeds lekkerder te smaken over tijd. De gepelde van oktober die ben ik nu aan het ontdoppen,wat een tijd rovende klus is.
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 7 maanden, 1 week geleden
@rinus55 ik had gepelde gekocht maar die gaf een troebele resultaat die ik niet helder kreeg na filtratie
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 7 maanden, 1 week geleden
@rinus55 lol ik heb het geprobeerd met een hamer, man wat een werk om de inhoud eruit te halen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 7 maanden, 1 week geleden
@rinus55 ik werk ook zelf met diverse gas branders. Op de fles een verstelbare gasdruk regelaar. Ik kan hiermee van heel grote vlammen tot minimaal dat vlammen niet eens ketel meer raken in enkele seconden. Met koper ketel is dan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 7 maanden, 1 week geleden
@rinus55 78,3 graden is kook/ verdampings temp van alcohol.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 7 maanden, 1 week geleden
@rinus55 als je buiten de ketel gaat opwarmen tot 80 graden sta je al alcohol te verdampen in de lucht.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 7 maanden, 1 week geleden
@rinus55 brug temperatuur is van belang maar ook temperatuur van kooknat. Voor whiskey of andere producten die je vanuit ketel stookt op smaak dus niet maceratie is het van belang dan de vloeistof temperatuur NIET boven de 94 graden komt…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 7 maanden, 1 week geleden
@rinus55 ik gebruik een industrie brander . 30 liter na 20 min op 76 graden dan vlam reduceren 5 min later loopt ketel op 79 graden op brug na 4 a 4,5 uren stook proces voorbij . Temperatuur hou ik… Meer lezen»
-
Sympathieke Westlander antwoordde op het onderwerp "Groeten vanuit het Westland" – 7 maanden, 2 weken geleden
Bedankt @murmillo en @rinus55, en ieder die mij verder nog een @geweldige westlander gaat vinden natuurlijk😁 Ik hoop erop om deze winter nog wel wat te gaan stoken, en dat wordt dan wel weer voor het eerst sinds een jaar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 7 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 rogge is een volle warme smaak. Die ook lang blijft hangen en bij juiste bereiding krijg je ook wat kruidig met pit . tarwe is een lichtere smaak . Meer brood – grassig mais is wat scherper , vol… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 7 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 daarvoor hoef je niet hoog te stoken .
Je ketel moet gewoon goed in verhoudingen zijn . Dan krijg je mooie constant uitstroom. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 7 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 rond 18 u gister begonnen met 20 liter rum stookwijn. Om 23,30 was ook 2e overhaal klaar . 3,1 liter rum van 65 % nu in kruk staan. Kan dus kennis weer ophalen. Mag ze zelf zien wat ze… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 7 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 na gebruik kun je hem aftappen en de toevoeging eruit verwijderen en je kunt ook de onder uitstroom retour zetten op ketel dat als je alleen rectiviceerd deel continu terugstort zodat de damp zuiverder uitstroomt.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 7 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 percentage in uitstroom blijft constant en het haalt zuren uit destillaat. Zuiverder en warmer in smaak dus.
- Meer laden