Vond forum berichten leuk
RE: Eerste suikerwash @concha gist in een zuurstof rijke omgeving vorm knop en deeld zich en zet daarbij nagenoeg geen suikers om en stoot dus weinig alcohol af. In een anearobe ( zuurstof arme) toestand deeld gist niet en... |
In forum Gist vragen |
1 jaar geleden |
RE: Jenever Buiten het lezen om Jenever te leren kennen is het ook even tijd om wat testen uit te voeren, het proeven van wat Jenever miniaturen die opgepikt had eerder vandaag. Ketel 1 (kamertemperatuur); ruik... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
Jenever De laatste tijd ben ik bezig geweest met de historie van verscheidene dranken te bekijken, wat beter begrijpen hoe het zich over de jaren gevormd heeft tot het product wat we nu kennen. Jenever heeft ... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jenever Dan voor de volledigheid nog de vermelding in datzelfde topic van een stort bij het Jenevermuseum in Hasselt. Wat wel leuk is dat ik zie dat er een WikiProject gestart is om de historie van Belgische ... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jenever NL – HOLLANDSE JENEVER #4 [Stookforum – Robbert, 2020] Na de laatste pagina's van het forum doorgespit te hebben, kwam ik er nog eentje tegen, wederom geen vermelding van jaar alleen de opmerking d... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jenever Nog even een opmerking om later eens terug te lezen. In "An essay on the inventions of both ancient and modern in the use of inebriating liqours - Samuel Morewood 1824" wordt bij Holland het volgende ... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jenever VS – GIN #1 Monzert’s Practical Distiller, Monzert – 1889] Toegevoegd omdat Gin wat vaker als vraag langskomt, Gin heeft in de regel de hoofdtoon van Jeneverbessen waarbij Jenever wat subtieler is. ... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jenever NL – HOLLANDSE JENEVER #2 [The Complete Practical Distiller – La Fayatte Byrn, 1853] Aangehaald als de beste Hollandse Jenever toentertijd. De oorspronkelijke tekst zat vol met omrekeningsfouten du... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jenever HOLLANDSE JENEVER #1 [The Complete Practical Distiller – La Fayatte Byrn, 1853] Werd aangemerkt als de standaard Jenever die gemaakt werd. De oorspronkelijke tekst zat vol met omrekeningsfouten dus ... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde Gisteravond de vergiste molasse voor een 1e keer overgehaald. Dit om wat 'spent ale / burned ale' te krijgen voor gebruik in mijn 'hoofdproces'. Er is ca. 9 liter wordt met een eind SG van ca. 1.015 r... |
In forum Recepten |
1 jaar geleden |
RE: Boeken of website voor meer info over alcohol maken @willy00 als gewoon granen ,knollen gebruikt of suiker is hoeveelheid nihil bij fruit met harde schil is er kans op methyl . Door vooraf even het fruit in heet water te zetten en kook erover is het... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Absint maken @rumo dat heb je helemaal bij rechte eind absinth ,pernot , genepi , maar ook Chartreuse en Benedictine moeten flink rijpen. Net uit de ketel is het niet te smurfen. Maar eigenlijk geld dat voor al... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: 1e keer distilleren Wanneer een ketel een blazend geluid geeft is het stooknat tegen kookpunt of de koeling niet afdoende in terug koelen. Er komt dan ook te veel damp vrij . een bonkend geluid uit de ketel komt omdat e... |
In forum Mijn installatie |
1 jaar geleden |
RE: Van een 4 L Airstill naar een vevor 30 L rvs ketel @rinus55 Aha, hier spreekt de doe het zelver weer?! 😎 😀 |
In forum Mijn installatie |
1 jaar geleden |
RE: Je plasje destilleren? 🙂 @alchemist 🤣 Piskey.....😂 |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |