Vond forum berichten leuk

RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@rinus55, de smaak hoef niet beter te worden maar kan ook alleen anders smaken wat ook niet verkeert hoeft te zijn🤔 Maar het kan wel beter worden. Ik had een batch die na 3 maanden tegen viel ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 jaar geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@rinus55 die zijn ok

In forum Bier, Wijn en overige dranken

1 jaar geleden
RE: Projecten 2024

@rinus55 dit wordt een whiskey als mijn vorige die nogal in trek was die sommige hier ook wel kennen . Zal iets zwaarder zijn en betreft smaak tussen de octomore en coal ila uitkomen. .

In forum Het Café (praathuis)

1 jaar geleden
RE: Jenever

@alchemist overleg en advies vragen is niet lastig vallen. Elkaar helpen hoort hoort erbij.

In forum Spirits

1 jaar geleden
RE: Jenever

17 dagen verder en net geproefd, eigenlijk was ik meer aan het plannen voor de volgende poging en Robbert wat lastig aan het vallen. Maar soms is het bijsturen van pogingen beter op basis van de voorg...

In forum Spirits

1 jaar geleden
RE: Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy

Vanavond een beslag gemaakt van deze variant. Met dubbele inhoud zodat we een goede 50 a 54 liter stookwijn verkrijgen INGREDIENTEN die wij hebben gebruikt: 4 kilo abdij speltbroodmix meergranen 2 p...

In forum Spirits

1 jaar geleden
RE: Gruit

Dus nog een studie gevonden, mag de link niet delen van Google maar heet ANTIMICROBIAL PROPERTIES OF TRADITIONAL BREWING HERBS (wel deels mislukt) maar die bevestigd wel wat ik gelezen had over de sa...

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: Jenever

Na vijf dagen eens proeven, met name omdat ik wil weten hoe te balanceren voor latere testen. Geur, het bitterder worden lijkt gestopt voorlopig. Blijft redelijk zoete jeneverbes met een bosachtig ...

In forum Spirits

1 jaar geleden
RE: Benedictine

Vanavond een glas geprobeerd van de benedictine, werkelijk heerlijk. (Glas is vol voor de foto...)  IMG-20240203-WA0021.jpg

In forum Likeuren

1 jaar geleden
RE: Gin slaat wit

@robbert oké bedankt gaan we eens Citroen gras gebruiken. resultaat naar toevoeging hogere %  IMG_5851.jpeg

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: welk percentage bij op vat gaan?

Hi Alchemist, Dankjewel voor je antwoord en link naar het uitgebreide kleine-vaatjes-topic!Ik heb het eerder gezien, maar kon het met deze zoekterm niet terugvinden.Hier kan ik zeker iets mee. Ik heb ...

In forum Stooktips

1 jaar geleden
RE: Jenever

Kruiden zijn binnen, ruiken verrassend goed eigenlijk. Dus de eerste poging zonder een al te stevige basis waarom op deze manier gaat worden. 3 gram Jeneverbessen 0,5 gram Sint Janskruid 0,2 gram B...

In forum Spirits

1 jaar geleden
RE: Welke gist voor whisky?

Nog even als aanvulling, sommige biergisten kunnen wat eerder stoppen voordat de vergisting klaar is, je kunt ook biergist met wat bakkersgist gebruiken, die verdragen zich goed in de regel.

In forum Gist vragen

1 jaar geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

In het gistvat ook 1 krijtje (schoolbordkrijt) gegooid om doorslaan in verzuring te bufferen

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Vorige week ben ik gestart met het vaker voeden van de gist, opgekweekt op ananasschil en rietsuikerstengel. Deze gist vanochtend met wat lauwwarm water, wat honing en wat suiker goed opgeklopt om zuu...

In forum Recepten

1 jaar geleden
Pagina 12 / 26