Vond forum berichten leuk

RE: Altijd een stripping run?

@arta380 Schrijf je ook de smaken op die je proeft in het begin, na een week, twee weken en het mag wel iets langer trouwens. Zelfs na drie maanden op een vaatje laat ik het nog een drie a viertal maa...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Roggebrood whisky maar dan anders

@bas-l volgens mij kan er uit je recept een prima drankje komen. Roggebrood voegt een wat minder kruidige smaak toe dan roggemout of rogge zou doen, wat een mooie zacht kruidige smaak toevoeging kan z...

In forum Spirits

2 jaar geleden
Roggebrood whisky maar dan anders

Beste allemaal, ik heb wat geprobeerd wat denk ik wel de moeite waard is om hier te delen. Ik ben gek op graan, en heb nu wat gemaakt van gerstemout en Bolletje roggebrood, het volgende heb ik gedaan:...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Geen alcohol na gisten

Ik ben ook een absolute beginner. Dus advies laat ik graag aan de ervaren stokers over zodat ik al meelezend er ook van leer. Maar wat mij opvalt is die 12 graden en bakkersgist. Ik denk dat 12 grad...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Hint van heide

De rest moet ik je schuldig blijven, de oude scans die ik heb lenen zich niet voor de zoekfunctie helaas. Ik ben het wel vaker tegengekomen in het verleden. Ook wordt de struikheide nog gebruikt om ...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Foreshot, Heads, Hearts and Tails: altijd?

@arta380 Ondanks wat sommigen beweren gaat dat altijd op ja, wel geldt dat je bij het gebruik van sommige grondstoffen iets minder last hebt maar bij je laatste overhaal dien je de scheidingen te make...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
Graan , mout wat te doen ?

Dan ben je vrij , lekker relaxed, alle spullen opgeruimd op zolder en in de kelder wat te maken heeft met destileren dan komt een maatje langs " Rob ik heb even geen tijd !" En dus ?  IMG_202...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: myvodkamaker

Hij is eindelijk binnengekomen kort mee gespeeld tot nu toe lijkt hij te doen wat hij belooft 0ngeveer 250 ml wash per uuur verwerkt hij met

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Hollandsche CCVM ketel

@rinus55 ik heb wel eens gelezen dat in stappen terug lengen de smaak te goede komt. Mijn rum verlaag ik om de week met 10%. De rum is dan 70%, 60% 50% en dan 40%. Het is sowieso al beter om het niet ...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Recept Kruskovac?

@moonshiner79 @moonshiner79 ik heb alleen een simpele kook versie gemaakt dus ik kan niet vergelijkingen en ben op dit moment nog aan het proeven 🤔 🙄 1 kg peren 0,2 kg suiker 1 kaneel...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Hollandsche CCVM ketel

Verdund zojuist naar 50% Komt in totaal nog 1L bij per fles voor de 40% lekkerrr  Screenshot_20231216_103950_Gallery.jpg

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Troebel rum

@rinus55 ik ben al aan t oefenen.. terug naar het topic haaha. Voordat we alles bevuilen.  17027290439986669484889607150202.jpg

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: myvodkamaker

Even een update vandaag eindelijk een verzend bevestiging ontvangen via dhl wel nog bijna 60 euro extra aan btw en inklaringskosten maar de 27e zou hij eindelijk aan moeten komen

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: raffaello zonder raffaello

Ben erg benieuwd heren. Binnenkort ook eens proberen.

In forum Likeuren

2 jaar geleden
RE: Hollandsche CCVM ketel

@rinus55 ok ok Ik heb eigenlijk gewerkt met de temperatuur dit keer. Foreshots/heads Van 78c tot 80c was voorloop/heads. ( scherpe smaak / terpentine lucht) Hearts Daarna werd dat minder, en ben ik i...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
Pagina 14 / 26