Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @kees22 uiteraard zit er verschil van werken met en zonder kolom. Het is een balans tussen warmte en terug koelen ook vinden waarbij wel een goede flow blijft. Wanneer je boven de 95 graden komt gaan de meeste smaken kapot…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Uitleg refractometer" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @dbogert die acetaat geur ontstaat meestal doordat  tijdens gisting azijnzuur en ethyl zijn gaan binden ook door aanwezig andere zuren als zwavelzuur . Tot een acetaat . Meestal gebeurt dat door o.a. een slepende vergisting , te lang laten staan…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @kees22 het gaat om de temperaturen van kooknat en ook van de damp die last ik het zeggen over het drempeltje van wel naar koeler of terug condenseren en in ketrl terug lopen. Om schone alcohol te stoken   krijg je…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @christian4279 karamelizeren van suikers of toch overkomen / meekomen van van stoffen uit stookwijn . Als er geen schuim is en het is puur doordat je op te hoge temperatuur zit in ketel dat andere stoffen meekomen wat bijv kan…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Welke temperatuur" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Wanneer er bruin uit de ketel komt kan zijn dat je suikers hebt die ergens in ketel aanbranden maar ook dat je op te hoge temperatuur stookt . Spugen van een ketel komt meestal door te veel co2 nog aanwezig…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Eerste sugarwash" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @dbogert de methyl is bij suikers nihil dus dat is niet van toepassing maar je moet altijd voorloop en naloop scheiden . Bij vergisten van suiker is het niet zo dat je aan eind alleen water en ethyl over houd…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "mijn eerste ketel" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @erwin-van-beek leuke ketel. Let wel op als je op vuur gaat stoken dat je een slang of iets dergelijks op uitstroom zet zodat de alcohol niet zo dicht bij de vuurbron zit .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Eerste sugarwash" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @piewie steenkool granulaat helpt niet wanneer het een probleem uit zuren in zoals acetaten

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Blauwe schimmel vlokken/draden" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @bewust  als je bij een deel slecht kun in de uitstroom een kurkje doen  en deel zo nerrsmzetten dat je het even in de azijn kunt laten staan . Daarna even naspoelen . Bij Vochtig opgeborgen kan er wat oxydatie…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @bort0 ook zetmeet proeft zoetig en in eerste begin lijkt het dat gist bezig is met suikers omzetten maar eerste act iviteit is knopvorming en delen . Ook daarbin is co2 maar nog steeds weinig ethyl vorming . Als het…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @bort0 allereerst je hebt het alleen over gerst niet of mout of toevoegen van amylase . Als je dan alleen het meel iets hebt verwarmt en verder niets zul je weinig opbrengst hebben.  Je hebt niet zetmeel omgezet naar vergistbare…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "vlugge whisky mash" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @dumo dat zijn stoffen die smaken vormen en ook kunnen afbreken . Nee is niet direct schadelijk voor gezondheid

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert waardeerde het bericht "Eerste sugarwash" – 4 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @bort0 .  Wanneer je de gerst alleen verwarmt op 70 graden zonder amylase enzym of mout geeft weinig vergistbare suikers . ( Of is het gerste mout wat je gebruikt   ) . Ook zal je langdurig de temperatuur rond 67…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Eerste sugarwash" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @dbogert Ik hoop dat net nog optijd is en de stookwijn  weer bij trekt .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Eerste sugarwash" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @dbogert ja dat is de juiste .
    2 -4 gr per liter toevoegen.
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "vlugge whisky mash" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @catnip zeker na 4 maanden heeft oxidatie voor ester vorming gezorgd . .
    Ja je zal na rusten op hout ook meerder esters nog krijgen maar ook tanines 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Blauwe schimmel vlokken/draden" – 4 jaren, 5 maanden geleden

     
    ik kan niet goed zien op foto .
    Het kunnen vrij gekomen koper oxiden zijn . 
    Was de ketel binnenkant en uitstroom goed schoon ?
    was de stooktemperatuur hoog ? 
    Reinig de ketel goed !
    Filter het deel en stook het opnieuw.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Eerste sugarwash" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @dbogert probeer met calcium . Is na 3 dagen de geur nog onaangenaam zou ik het voeren aan het riool .
    Is dan de geur na 3 dagen  wat meer bier of broodachtig kun Je het alsnog Stoken .
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "etherische olie en hydrolaten" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @remy ik neem alleen het extractie  deel eruit  . Ik ga niet alle  370 pagina’s kopieeren .

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 1 dag geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 4 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 6 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens