Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @manonh82 je kunt tot 450 gram suiker gaan per liter wanneer je inverteert . Dan is het wel stroperig maar nog geen gelei. Het komt door de grote hoeveelheid pectine en suikers samen. Je kunt dit voorkomen door of dik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @bert1985 brooddeeg zou een goede afdichting zijn . Maar als de passing ruim is en een dikke laag deeg er zit dan zou het misschien invloed hebben ook door lekkage waardoor je damp kwijt raakt. Witte vlokken zijn meestal zouten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @bert1985 heb je een kolom op de ketel of een hoed? En is de kolom/ hoed rvs en gekoeld? 
    Brug temperatuur zou optimaal zijn bij 78,3 tot 81 graden tijdens de hart loop. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @bert1985  eerst een paar vragen. 
    Wat voor ketel gebruik je ? 
    Tot waar ben je door gegaan met stoken?  percentage, temperatuur ?
    Wat was percentage in jou suiker beslag ?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 3 maanden, 4 weken geleden

    @handigehenkie engelwortel ,alsum en gember maken bitter  , de hoeveelheid engelwortel per liter is vrij hoog in dat recept  2 tot max 10 gram bij desolaat bij enkel maceraten dan is 6 gr eigenlijk al max . Gelukkig is de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "batch zuur na gisting" – leuk 3 maanden, 4 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "batch zuur na gisting" – leuk 3 maanden, 4 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden geleden

    @skoelie de graan leverancier of  boer weet wat voor type gerst hij / zij heeft.  Je hebt gerst met 2 rijige aar en 6 rijige aar.  In de brouw en whiskey wereld is dit bekend. Je ziet het ook aan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden geleden

    @jagdhornblaser wanneer je 1 kilo vers mout hebt kun je daar 9 kg max aan ongemout granen aan toevoegen. Je kunt Dus met 10% diastatisch mout toe voor omzetting bij maisschen.  MAAR !!!! Beter is 20% mout  omdat moderne gemodificeerde…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden geleden

    @frans17 melkwei is oke .   Als ph te laag is dan is beter om het vooraf omhoog te brengen. Rond 4 is voor destilleren oke.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden geleden

    @rumo inderdaad zomers is lastiger mouten. Temperatuur moet niet te hoog san krijg je sneller dat het gaat broeien , vetzuren of waar Kees het over heeft slijmvorming.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden geleden

    @kees22 slijmerige rogge ?   Dan heb je niet gespoeld.  Of te warm.  Na weken.afgieten en spoelen na rusten alvorens opnieuw in water zetten spoelen . Afgieten en dan in week zetten . temperatuur niet boven 18 graden . Dan krijg…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden geleden

    @frans17 wat voor zure geur ?  Is het als schraal zuur bier of echt een azijn geur ?  Schraal zuur bier kun je gewoon verwerken.  Is het Azijn steek dan zal je eerst moeten neutraliseren van azijn geur . Let…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden geleden

    @kees22 als je maar paar,%  azijnzuur gebruikt heeft mout daar geen last van .  Je bevochtigd ook eerst mout en daarna doek erover.   En niet door Doeken heen .   Je kunt ook bestellen bij die molens en bij pars en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden geleden

    @kees22 graan handel Pars sint Jacobiparochie,  Molen de vrijheid en de walvisch in Schiedam en de zwaluw Burdaard zijn een paar adressen waar je prima graan kunt verkrijgen dat perfect bruikbaar is .  De Schiedamse molens leveren ook aan de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden geleden

    @jagdhornblaser  gerst ,tarwe ,haver , rogge , spelt kun je alle op dezelfde manier mouten en eesten. Ook mais kun je prima mouten alleen is de enzymatische werking voldoende voor mais zelf en niet om andere granen erbij om te…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Jagers likeur" – 4 maanden geleden

    @handigehenkie ja dat zou kunnen alleen je mist een infusie stap en het verwijderen van bepaalde stoffen dus je zal meer zwaardere en minder verfijnde smaken krijgen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 4 maanden geleden

    @jagdhornblaser  Mouten.: Eerst spoel de graan  Zet de graan in een bak net onder water . Laat het 8 uren staan. Na 8 uur afgieten en uitspreiden in laag van ongeveer 5 tot 10 cm . Afdekken met doek van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 4 maanden geleden

    @skoelie omdat je bij andere verschillende temperaturen optimalisering krijgt.  Meer en andere polymeren  ketens afbreekt / omzet. Eiwitten afbreekt naar aminozuren  ,  daarbij ook andere zuren  en carbonzuren krijgt en deze aanspreekt die ook weer ester ficatie verzorgt.  Als je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden geleden

    @bcnx71 ik heb even zitten zoeken in de commerciële mouten. 
    Denk b.v. aan .
    15 % best malz diastase mout 
    50% pauls peated 
    30% Weyerman Rauchmalz
    5 % roast Castle black malt. 
    Dan zou je  in de juist richting moeten komen . 

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Naloop

    Door Gerben Beek 1 dag geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 3 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 3 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 6 dagen geleden

  • Grainfather G70² en destilleren

    Door Tropical 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens