-
Alchemist vind forumbericht "Jeneverlijm ;-)" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@mccorner ik heb het met m’n bourbon donderdag gehad, geen verbrandde lucht aan het destillaat maar wel op de bodem te zien. Als we de oude jenevermakers moeten geloven was het ontbrekende stuk water toevoegen zodat het vloeibaarder wordt…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Spiced rum maken zonder stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Het ligt er even aan hoever je al in het proces bent qua ontwikkeling van een recept, ik maak deze opmerking even omdat je voorstelt rode wijn als voorbehandeling te doen. De meeste spiced rums zijn een combinatie van kruiden… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Alcohol uit graan stoken" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Welkom!
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Misschien is er een reden dat ik ze niet samen heb gezien… Grijze massa stopt soms toch te makkelijk heen over dingen. Waar de gist hoeveelheid die nodig is niet lineair verloopt aan het te brouwen volume, zal de… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Dus nog een studie gevonden (wel deels mislukt) maar die bevestigd wel wat ik gelezen had over de samenstelling van wilde gagel, deze plant bevat een drietal componenten wat van een matige tot sterk antibacteriële werking hebben, waarbij de limoneen… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Na wat verder zoeken op vieze woorden zoals belasting komt er toch vaker de vermelding naar voren dat gruit, gedurende een bepaalde periode, het een giststarter uit graan is. De etymologische herkomst in sommige bronnen wijst naar oud Duitse,… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Ik zie net in een vertaling van James Cook dat delen van een pijnboom gebruikt werden om van dik moutsap en suiker bier te maken…
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 4 maanden geleden
De plant is dus waarschijnlijk eendenkroos, gruitgeld om het water bereikbaar te maken voor de brouwers.
Beschryving-der-stad-Delft-1720.PNG -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 4 maanden geleden
De Verhandelingen van de Maatschappij der Nederlandsche Letterkunde te Leyden uit 1819 maakt een interessante notitie in het Franstalige stuk. Ik heb wel een collega uit Zwitserland gevraagd het te vertalen maar de woorden “farine d’avoine” betekenen dus meel van… Meer lezen»
-
Alchemist posted a new topic "Gruit" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Ik heb soms het probleem dat ik dingen die ik lees niet kan loslaten voordat ik ze begrijp, tijdens het jenever verhaal had ik een zijstapje gemaakt richting gruit om de mogelijkheden te bekijken qua ingrediënten die vroeger voor bier… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Even voorstellen" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@gvrie haha, dat is weer eens een andere introductie, leuk. Welkom op het forum. En dan ook de oudere versies van bier uit het Noorden? En ben natuurlijk ook nieuwsgierig naar wat je maakt met destillatie.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "T500 koperen pijp + looking glass + tri clamps" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Heren,
Is misschien wat makkelijker om dit via priveberichten te doen, niet iedereen hoeft te weten waar Guust woont 😉 -
Murmillo vind forumbericht "Reflux Still en Pot Still" – leuk 1 jaar, 4 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@gerardo let wel even op het type mout wat je koopt, bij teveel verwarmen tijdens het eesten (drogen) gaan de enzymen kapot en is er weinig tot geen omzetting van zetmeel naar suikers.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Reflux Still en Pot Still" – 1 jaar, 4 maanden geleden
Er is een verschil in het gebruik tussen een reflux kolom in de commerciële sector en de hobbyist. De reflux kolom wordt meestal toegeschreven aan Andreas Coffey (voormalig Iers douane beambte) rond 1830 gepatenteerd. Het is eigenlijk een verfijning van… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Huwen van alcohol" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@martin74 dat ligt er even aan wanneer je het huwen haat doen, als de drank eerst gelucht heeft en je erna het verdund met water dan hoeft het in principe niet.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 4 maanden geleden
- Meer laden