Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van rummy dummy

    rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Droog" – 2 maanden, 1 week geleden

    @robbert wat is een White dog precies?
    Wij hebben hier wel een zwarte kat…. 🤪 

  • Profielfoto van prutsstoker

    prutsstoker antwoordde op het onderwerp "Water distilleren resulteert in rare smaak" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @robbert Interessant.

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 3 maanden geleden

    @robbert 
    Dat is een volgende stap die ik nog wel eens wil leren. Misschien een wilde gist afvangen die om kan gaan met lage temperaturen. En dan ook wat goeds kan produceren. 

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 3 maanden geleden

    @robbert 
    10 dagen?  Met eigen gist?

  • Profielfoto van Twisted

    Twisted antwoordde op het onderwerp "Digitale refractor" – 3 maanden, 1 week geleden

    @robbert thnx. Ja ik heb de temp meegenomen in mijn meting. Maar 10% is wel een erg groot verschil vind ik. Vloeistof was 22 graden, dus dat is om en nabij een verschil van 1% ofzo.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 1 week geleden

    @robbert yes gestookt op alquitara. Alcohol was granen icm port. Ik zal een paar druppels citroensap toevoegen. Super bedankt weer voor de tips.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 1 week geleden

    @robbert ik heb een vraag, ik heb het geproeft. Het is best lekker, maar ik proef als of het allerlei losse componenten zijn. Het heeft tijd gehad om te huwen maar het is niet gehuwd. Heb je een tip om…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Theresa

    Theresa antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 3 maanden, 1 week geleden

    @robbert je zou met stook pensioen toch ?Stoppen met stoken en het forum ?  Je vind toch steeds weer wat nieuw. Daarom Omke Rob wacht nog een pooske . Hier leren we van .

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 3 maanden, 1 week geleden

    @robbert 
    Kippen zijn trouwens ook erg wijs met de bostel. 

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 3 maanden, 1 week geleden

    @robbert 
    En dan gaat de alcohol op hout? Of maak je er een mooie likeur of een bitter van?

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 3 maanden, 1 week geleden

    @robbert 
    Mout, gerst, stokoud handboek. 
    Ben benieuwd wat je gaat maken. 

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    (Geen) onruststoker antwoordde op het onderwerp "Onvolledige vergisting" – 3 maanden, 1 week geleden

    @robbert ik gebruik fermentis c70 en had n giststarter gemaakt. 
    Had ergens gelezen dagelijks ph meten = zuurstof bij en schudden. Is dus niet goed.
     
    SG is al 3-4 dagen constant 1027

  • Profielfoto van Fiederels

    Fiederels antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 3 maanden, 1 week geleden

    @robbert Dat smaakprofiel is iets waar ik eens mee ga experimenteren, met de recpeten uit dit draadje.

  • Profielfoto van Janne

    Janne antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @robbert Oh dat vind ik wel van belang inderdaad om te weten. Waar kan dat dan aan liggen… ? En waarvoor is die alembiek dan wel geschikt? (Hoe kan ik weten wat een fragiele smaak heeft en wat niet?) Ja…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Janne

    Janne antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @robbert Tegen de tijd dat ik kan gaan stoken zal ik een foto maken en hier plaatsen van het apparaat dat ik ga gebruiken. Dat praat denk ik wat makkelijker. Misschien doe ik het met de T500 met de koperen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Janne

    Janne antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @robbert Fijn dat ik dat nu weet. Dan laat ik het fijn zn ding doen. 
    Brug temperatuur? Is dat gewoon waar de thermometer zit bij een Alambiek?
     

  • Profielfoto van Janne

    Janne antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @robbert En doe je dat limoen (citroen?) of grapefruit dan in de kolom? Of echt het sap na het destilleren in het destillaat? En extract van zoethout, op waterbasis? Of doe je dat ook anders? En dan het geheel laten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Janne

    Janne antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @robbert Dat zijn duidelijke aanwijzingen waar ik wat mee kan! Zie je, ik zou gelijk 10 gram gedaan hebben! Ja, dat indampen lijkt me een goed idee. Ik had de gist er al ingedaan, en het is al begonnen met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Janne

    Janne antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 3 maanden, 2 weken geleden

    @robbert Hoi Robbert, bedankt voor het reageren. Dat is wel een opluchting. Onder welke temperatuur zou ik dan moeten blijven? Het toevoegen van citroenzuur ga ik doen, hoe meer natriumbicarbonaat eruit gaat hoe beter me dat lijkt … is dan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 3 weken geleden

    @robbert vandaag ook de tijmlikeur gemaakt. Ruikt heerlijk. 
    Nu even een periode rusten en ben benieuwd. 
     

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 5 uur geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 8 uur geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 6 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens