-
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 4 maanden geleden
@robbert ik heb de condensor van de dome afgehaald en deze opnieuw gemonteerd, ditmaal met minder (!) teflontape rond de schroefdraad. En voilà de temperatuur/alc% van de damp is in overeenstemming met het alc% van het distillaat!ik denk zomaar dat… Meer lezen»
-
Dreden86 antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky stoken" – 4 maanden geleden
hoi @robbert, heb je links met recepten/methodes per stijl? Wij zouden graag onze eerste keer een whisky stoken en ik ben wat op zoek naar verschillende recepten voor het beslag, methodes…
bedankt alvast
grtn -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 4 maanden geleden
@robbert klopt, want te veel is ook weer niet goed, blauwe zeem of wat wat jij al niet meer aan kan geven kan is ook weer niet goed zijn.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 4 maanden geleden
@robbert ja dat klopt, bij de beschrijving staat niet bij welke ingrediënten je dit moet toepassen. Zal wel een bier brouw(graan) recept zijn, bij mout minder bij alleen suiker meer.
-
OptiCase antwoordde op het onderwerp "Deluxe Gin Tonic Botanicals" – 4 maanden geleden
@robbert mooi recept en filmpje van je Gin!
Ben alleen benieuwd of iemand ervaring heeft met de botanicals van de lidl. Zal eens kijken of ik een afbeelding kan vinden ergens -
OptiCase antwoordde op het onderwerp "Paradijszaad in Gin" – 4 maanden geleden
@robbert Dank voor je antwoord! Raad je aan ze iets ligt te kneuzen? of zal de smaak daarmee te sterk worden
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert ik gebruik bij een suikervergisting appelsap van flevosap en mijn ervaring is dat het de scherpte van de suikervergisting na het stoken erg vermindert.
Moet je als je graan of havermout zo toevoegen of eerst bewerken? -
Cass antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert Dankjewel voor deze verklaring. Ik liep tegen het zelfde probleem aan. Dat mijn gedruppel pas begon na de 80 gr op de thermometer. Niet aan denkend dat 10 cm verder het koper mischien koeler kan zijn. Ik heb zelf… Meer lezen»
-
Willy00 antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert merci voor de tip gist is terug aan het werken. Door te zorgen dat gistvat niet op de grond staat en plus mee een verwarming er bij.
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert Zou niet de duurste zijn die ik ooit heb gedronken 🤐
port-ellen.jpg -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert nat/”vers” bakkersgist van meer dan 20 jaar oud in de vriezer 😯 Dat alleen al zou ik wel eens leuk vinden om goede gist cultuur uit op te kweken. We hebben het in een ander topic al eens besproken,… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert
excuus, je had de gist vraag al beantwoord herinner ik me nu.
BC -
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert
volgens Brouwland kan ik de gist na opening niet herbruiken. Ik snap dan wel niet dat ze 500 gram verpakkingen aanbieden. Ken je geschikte vervangers van stookwinkel.nl?
Dank,
BC -
Diederrick antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert daar was ik al bang voor – ik ben aan het rommelen geweest met de verbinding van de condensor aan de dome en ik heb het idee dat er dan toch een lekje is ontstaan…Dankjewel voor je reactie
-
Mana antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert
Klinkt goed Robbert. Is dit ook het smaakprofiel wat je verwachte 5 jaar geleden?
Afwachten hoe het bij mij evolueert in nog 3 jaar. -
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert
dank!in vries vak bewaren bedoel je? dus gewoon luchtdicht invriezen?
cheers!
BC -
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden
@robbert mijn Vevor destiller is maar een 6.5 liter, kan ik dat dan terugrekenen naar ongeveer 1 gram? Waar koop jij die C-70 of Redstar? De C-7- bij Brouwland is schijnbaar 500 gram en die gaat na opening niet meer… Meer lezen»
-
bcnx71 antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert hey Robbert. Ik kocht de C-70 gist (helaas hebben ze me een oude batch gestuurd die nog maar 10 maanden meegaat) en er staat een rare aanduiding voor hoeveelheid op: 30-50g/hl. “hl” zou hectoliter moeten zijn, maar gezien dat… Meer lezen»
-
Mana antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert
Ik ben benieuwd hoe de whiskey bij jou is ontwikkeld na 5 jaar. Ik vind het erg leuk om te zien hoe met zulke oude recepten en technieken er gewoon goede drank gemaakt kan worden. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 2 weken geleden
@robbert de hoeveelheid drank is niet het probleem, ik heb ook overal flessen, potten, emmer en vaatjes staan. Als er bij mij brand uitbreek ben ik bang dat de halve straat weg is. Maar het is meer het geduld dat… Meer lezen»
- Meer laden