-
RuMo antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert en heb je de suikerriet stengels ook al? Ben zelf ook nog op zoek naar een hele heavy body rum.
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Mash vraag" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert ik gebruik de SN9, wat moeten na die dagen dan de Ph en SG waarde zijn? En welke kookzak zou het beste zijn, want de 10L ketel is natuurlijk niet zo groot. En zou de smaak echt minder zijn… Meer lezen»
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Mash vraag" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert ik was niet van plan om turbogist te gaan gebruiken, hoelang zou dit moeten gisten denk je? En het hele mengsel in de kookzak, inclusief fruit? Gaat dat niet vast zitten op de bodem van de ketel? Ik heb… Meer lezen»
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Mash vraag" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert toch nog even een vraagje, ik heb nu 10kilo sinaasappels en 5 kilo gedroogde cranberry gekookt en tot pulp gemalen. Nu is mijn gistvast tot iets minder dan de helft gevuld, hoeveel water moet ik er nog bij doen… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert dan weet ik hoe het Noorden er binnenkort weer uit ziet.
lake-carabooda-peat-fire-dec-aerial-photograph.jpg -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert ik doelde eigenlijk meer de bedenker van dit vergelijkingsexperiment, daar was ik inderdaad niet duidelijk over. Vanavond wordt het brouwen en over een aantal maanden weten we meer. Ik zal straks eens gaan kijken of ik nog meer… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert Dan wordt het alleen de red star, oorspronkelijk was het sowieso het doel om alleen een destilleerders gist te gebruiken, ik heb in ieder geval 20 liter brouwwater staan wat gefilterd is door een Brita filter, door een koffiefilter… Meer lezen»
-
Johnnieboy antwoordde op het onderwerp "Bubble plate kolom." – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert heb je een link naar dat ali express spul? Ik sta namelijk op het punt een T500 te kopen voor pure alcohol te maken. 😬
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert
Dat is goed nieuws! Wederom bedankt voor je snelle reply! 👍 -
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert Hey Robbert, – Intussen zit de fermentatie erop maar deze is wel heel snel verlopen. In 7 dagen van SG 1067 naar SG 996! Ik lees dat het normaal gezien een 3tal weken zou moeten duren. Kan ik iets… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert Aardse tonen kan ik wel waarderen, dan zal ik dinsdagavond een mix van red star en saison gist maken voor het brouwen van de nieuwe rokerige rakker.
-
johnny antwoordde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert 3 uur lang gerookt. Door het deksel dicht te zetten hou je de mout vochtig. Ik heb het erna nog op een ventilator na gedroogd
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert Ja ik verbaas me over de kracht ervan, de enige vraag die overblijft is wat ie doet qua ester-ontwikkeling. Hij wordt vaak specifiek voor bourbons genoemd.
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Mash vraag" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert okeey bedankt, ik ga ermee aan de slag. Bedankt voor alle informatie
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Mash vraag" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert ik heb een wijngist liggen, de mangrove jack’s SN9. Deze is geschikt voor fruit met veel suikers, zal dat nu ook gaan denk je? En ik lees vaak dat er enzymen toegevoegd worden bij fruit mashen. Zal dit ook… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert ik kom met de thirsty thistle mout toch al redelijk in de buurt van waar ik wil zijn, maar ben nu ook meer geintresseerd in wat meer stijlen onder de knie te krijgen, waarbij mais nog wel een dingetje… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert Rokerige whisky’s doen het altijd goed 😀 , het leent zich als drank wel voor een hoop vrijheid, ben vanwege geringe interesse in m’n werk even bezig wat uit te pluizen over houtsoorten maar krijg weer zin om een… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert Ik heb ook nooit een seconde gelooft dat jij zult stoppen met whisky maken 😉 .
Ben wel benieuwd welke in de smaak viel bij de proevers. -
Thetis antwoordde op het onderwerp "Mash vraag" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert ik heb een vaten van 25liter, en een stookketel van 10liter. Ik denk dat het qua volume misschien meevalt, dit omdat je het bij te weinig volume aanvult met water. Of denk ik nu heel apart?
-
ErikA antwoordde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@alchemist wist niet dat dat ook een optie was. Maar zeker een goede optie.
@robbert moet de turf compact zijn of juist wat losser? En hoeveel heb je nodig? Tja, wat een vragen.. - Meer laden