Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Robbert

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Robbert

@robbert

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 9
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van st3v3nsz

    st3v3nsz antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert het zit er in, actieve bruis reactie. morgen meten of de PH gestegen is.
    moet een goede wash worden want ben wel toe aan een succesje in het stoken 🙂

  • Profielfoto van st3v3nsz

    st3v3nsz antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert Thanks voor de tips wederom. Ga kijken of iemand even langs wil, zit helaas in quarantaine. Ik ga 1 theelepel verdeeld erin doen, zacht roeren en dan morgen meten om te kijken of de PH beter is. Is telkens…   Read more»

  • Profielfoto van st3v3nsz

    st3v3nsz antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert baking soda? kwam ik in wat Youtube tegen. En voor de volgende batch denk ik dat ik dan minder citroenzuur kan gebruiken aangezien ik nu weer iets er tegen in breng. Ik denk Baking Soda het snelst kan halen,…   Read more»

  • Profielfoto van st3v3nsz

    st3v3nsz antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @alchemist @robbert Inmiddels een nieuwe wash gemaakt, met bovenstaand recept en ditmaal in een stabiele omgeving van 28 graden. Vandaag is dag twee van de vergisting, en het borrelt lekker, ik heb zojuist de PH gemeten en dit is erg…   Read more»

  • Profielfoto van Roxyjai

    Roxyjai antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert dat moet dan toch wel een droge suiker mais zijn lijk mij niet dat je die voor pluimvee ken gebruiken en waar kan je een droge suiker mais kopen is dat gewoon het mais wat je bij een molen…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Aardappel vodka van patat" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert mag de schil gewoon mee verwerkt worden of beter niet? Bij koken en invriezen wat zorgt dan voor de omzetting van zetmeel in suikers aangezien hier geen enzymes aan te pas komen. Stook je de pulp mee of is…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Aardappel vodka van patat" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert wat is het proces om van bvb 10 kilo aardappelen, bintjes bvb, een beslag te maken? Eerst schillen, raspen, voorkoken,…. 2 kilo diastatisch mout toevoegen en maischen op 67 gr? Ik verzin het maar….

  • Profielfoto van Michrd

    Michrd antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert  Dankje wel ; dus qua smaak / Kwaliteit kan ik het beste Koken ( hoelang doorkoken !? !) En dan invriezen 👍Welke verhouding Mout /Mais houd ik het beste aan voor Whiskey ? …en nog een heel aparte vraag…   Read more»

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert benieuwd naar de verschillen/doelen, wat doen ze en hoe werken ze?

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert ik gebruik nu enige tijd een electrisch deken die ik rond de blauwe vaten van 60 liter en 220 liter wikkel met nog een oud donsdeken er omheen. De eerste dagen is de temperatuur zowiezo hoog genoeg, pas wanner…   Read more»

  • Profielfoto van st3v3nsz

    st3v3nsz antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert Mijn voorkeur gaat uit naar een water oplossing, echter denk ik dat ik dan niet meer dan op mijn zolder stoken vanwege luchtvochtigheid die het met zich meebrengt. Een open bak water verwarmd neerzetten zal zorgen voor luchtvochtigheid. Het…   Read more»

  • Profielfoto van Leendert

    Leendert antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert Ik heb wat foto’s toegevoegd uit dat boek, misschien wordt het dan wat duidelijker
     Fijndistilleerketel0001.jpg

  • Profielfoto van ruud1

    ruud1 antwoordde op het onderwerp "Moonshiners" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert 
    ho ho niks over ma flodder he, die had wel mooi de kelder volstaan met whisky (niet de hond) 🙂 🙂

  • Profielfoto van st3v3nsz

    st3v3nsz antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert Bedankt voor je snelle reactie! Ik dacht aan 75 gram Gist, of is dat in een te krap milieu. Voor de temperatuur dacht ik aan een verwarmingskussen, relatief goedkoop, om de temperatuur te verhogen, heb je daar ervaring mee…   Read more»

  • Profielfoto van Alien_alcymist

    Alien_alcymist antwoordde op het onderwerp "Hoi, ik stel me dan ook maar even voor." – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert Ik was gewoon een beetje aan het ouwe#$ren. En ik weet wel wat van giftige stoffen, maar over het algemeen, al wordt het in de boeken wel gedaan, blijf  ik er zoveel mogelijk uit de buurt. Hetzelfde met illegale…   Read more»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert Leuk recept. Ik ga er mee bezig! Zijn de water verhoudingen voor maishen nog 3.1 liter per 1kg graan en 0.9 liter voor spoelen?

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert    Wanneer je ook het mais laat spruiten krijg je enzym in de mais even als bij gewoon mout. . hierdoor krijg je sneller en betere versuikering en daarnaast ook even als mout uit andere granen andere ondertoon in…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert Aangezien maïs, tot op heden, m’n minst favoriete graan is, heb ik in eerste instantie over iets heen gelezen (dat en t gifgroene suikerdrankje geeft me de rillingen). Maar het lijkt er bijna op alsof het kiemen van de…   Read more»

  • Profielfoto van Moonshiner79

    Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "stookwijn klaren of niet?" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert
    Een kookzak gebruiken komt dan op hetzelfde neer als filteren? Is het dan niet beter dat ik alles filter tijdens overhevelen?

  • Profielfoto van Moonshiner79

    Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "stookwijn klaren of niet?" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert  Ik gebruik de grainfather G30 ketel om te stoken. Dus niet de standaard T500 boiler. Maar het eindproduct is wel helder. Heb enkel last van wat aangebrand wort. Zou je dit de smaak verpesten denk je? Ik wil een…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Wodka mash

    Door Kobussie 5 uur geleden

  • Hoi, even voorstellen

    Door Kobussie 6 uur geleden

  • Zuiver amoniac

    Door JohanS 3 dagen geleden

  • JohhnyA stelt zich even voor

    Door Johnny A 4 dagen geleden

  • Gasfles plots leeg

    Door JohanS 5 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens