-
st3v3nsz antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert het zit er in, actieve bruis reactie. morgen meten of de PH gestegen is.
moet een goede wash worden want ben wel toe aan een succesje in het stoken 🙂 -
st3v3nsz antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Thanks voor de tips wederom. Ga kijken of iemand even langs wil, zit helaas in quarantaine. Ik ga 1 theelepel verdeeld erin doen, zacht roeren en dan morgen meten om te kijken of de PH beter is. Is telkens… Read more»
-
st3v3nsz antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert baking soda? kwam ik in wat Youtube tegen. En voor de volgende batch denk ik dat ik dan minder citroenzuur kan gebruiken aangezien ik nu weer iets er tegen in breng. Ik denk Baking Soda het snelst kan halen,… Read more»
-
st3v3nsz antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@alchemist @robbert Inmiddels een nieuwe wash gemaakt, met bovenstaand recept en ditmaal in een stabiele omgeving van 28 graden. Vandaag is dag twee van de vergisting, en het borrelt lekker, ik heb zojuist de PH gemeten en dit is erg… Read more»
-
Roxyjai antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert dat moet dan toch wel een droge suiker mais zijn lijk mij niet dat je die voor pluimvee ken gebruiken en waar kan je een droge suiker mais kopen is dat gewoon het mais wat je bij een molen… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Aardappel vodka van patat" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert mag de schil gewoon mee verwerkt worden of beter niet? Bij koken en invriezen wat zorgt dan voor de omzetting van zetmeel in suikers aangezien hier geen enzymes aan te pas komen. Stook je de pulp mee of is… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Aardappel vodka van patat" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert wat is het proces om van bvb 10 kilo aardappelen, bintjes bvb, een beslag te maken? Eerst schillen, raspen, voorkoken,…. 2 kilo diastatisch mout toevoegen en maischen op 67 gr? Ik verzin het maar….
-
Michrd antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Dankje wel ; dus qua smaak / Kwaliteit kan ik het beste Koken ( hoelang doorkoken !? !) En dan invriezen 👍Welke verhouding Mout /Mais houd ik het beste aan voor Whiskey ? …en nog een heel aparte vraag… Read more»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert benieuwd naar de verschillen/doelen, wat doen ze en hoe werken ze?
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert ik gebruik nu enige tijd een electrisch deken die ik rond de blauwe vaten van 60 liter en 220 liter wikkel met nog een oud donsdeken er omheen. De eerste dagen is de temperatuur zowiezo hoog genoeg, pas wanner… Read more»
-
st3v3nsz antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Mijn voorkeur gaat uit naar een water oplossing, echter denk ik dat ik dan niet meer dan op mijn zolder stoken vanwege luchtvochtigheid die het met zich meebrengt. Een open bak water verwarmd neerzetten zal zorgen voor luchtvochtigheid. Het… Read more»
-
Leendert antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Ik heb wat foto’s toegevoegd uit dat boek, misschien wordt het dan wat duidelijker
Fijndistilleerketel0001.jpg -
ruud1 antwoordde op het onderwerp "Moonshiners" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbertÂ
ho ho niks over ma flodder he, die had wel mooi de kelder volstaan met whisky (niet de hond) 🙂 🙂 -
st3v3nsz antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Bedankt voor je snelle reactie! Ik dacht aan 75 gram Gist, of is dat in een te krap milieu. Voor de temperatuur dacht ik aan een verwarmingskussen, relatief goedkoop, om de temperatuur te verhogen, heb je daar ervaring mee… Read more»
-
Alien_alcymist antwoordde op het onderwerp "Hoi, ik stel me dan ook maar even voor." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Ik was gewoon een beetje aan het ouwe#$ren. En ik weet wel wat van giftige stoffen, maar over het algemeen, al wordt het in de boeken wel gedaan, blijf ik er zoveel mogelijk uit de buurt. Hetzelfde met illegale… Read more»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Leuk recept. Ik ga er mee bezig! Zijn de water verhoudingen voor maishen nog 3.1 liter per 1kg graan en 0.9 liter voor spoelen?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert  Wanneer je ook het mais laat spruiten krijg je enzym in de mais even als bij gewoon mout. . hierdoor krijg je sneller en betere versuikering en daarnaast ook even als mout uit andere granen andere ondertoon in… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Aangezien maïs, tot op heden, m’n minst favoriete graan is, heb ik in eerste instantie over iets heen gelezen (dat en t gifgroene suikerdrankje geeft me de rillingen). Maar het lijkt er bijna op alsof het kiemen van de… Read more»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "stookwijn klaren of niet?" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert
Een kookzak gebruiken komt dan op hetzelfde neer als filteren? Is het dan niet beter dat ik alles filter tijdens overhevelen? -
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "stookwijn klaren of niet?" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Ik gebruik de grainfather G30 ketel om te stoken. Dus niet de standaard T500 boiler. Maar het eindproduct is wel helder. Heb enkel last van wat aangebrand wort. Zou je dit de smaak verpesten denk je? Ik wil een… Read more»
- Meer laden