-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Gevonden in Frankrijk" – 9 maanden, 1 week geleden
Leuk en onverwoestbaar, al mis je nu wel het aroma van het stampen met blote voeten door een teil! 🤗
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Maïs malen" – 9 maanden, 1 week geleden
@skoelie ik hou ervan super!
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "APPLE PIE MOONSHINE- INSTANT POT RECIPE" – 9 maanden, 1 week geleden
Klink interessant! Zou het ook door de cola smaken? 😆
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 9 maanden, 3 weken geleden
@robbert dus toch nog werkzame delen die bij rust beter gedijen, daar kan ik me wel in vinden. 👍
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Rum vraag smaak" – 9 maanden, 3 weken geleden
Ik weet niet hoe oud je rum inmiddels is maar de rum krijgt in de loop der tijd meer smaak ik merk na 3 maanden al een groot verschil. Zeker de toegevoegde rietsuiker vervangen voor meer de suikers uit de… Meer lezen»
-
rummy dummy posted a new topic "Inverteren" – 9 maanden, 3 weken geleden
Goedendag mede hobbyisten! Een vraagje de rietsuikermelasse en/of suikers met name voor een rum mash worden altijd doorgekookt om ze zo makkelijker en sneller vergistbaar te maken voor de gist. Nu vraag ik mij af na het bezoek aan een… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "% alcohol om te macereren" – 10 maanden geleden
Handige samenvatting, bedankt allen! 👍
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Van brouwer naar stoker" – 10 maanden, 1 week geleden
Ik zag en volg je eerdere post over koeling ook al ff 👍
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Van brouwer naar stoker" – 10 maanden, 1 week geleden
@penumbra59 welkom op dit forum en heel veel destileer plezier toegewenst!
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "gisting" – 11 maanden geleden
@prins is de juiste eind sg waarde bereikt of blijft de vlam van je lucifer boven de gistingston branden dan kun je het direct stoken, komt dit niet uit mag ook een paar dagen wachten. Let erwel op dat je… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Goede en slechte ervaringen delen" – 11 maanden geleden
Dit betreft een rum destilaat zonder extra toevoegingen. Robbert ik heb gelijk ff gegoogeld naar Caseïne wat een melk bestanddeel is en je zou zeggen melk is wit…. Wat is de truc? Het gebruik van vislijm heb ik over gelezen…. Meer lezen»
-
rummy dummy posted a new topic "Goede en slechte ervaringen delen" – 11 maanden, 1 week geleden
Hallo allemaal ook de vervelende ervaringen mogen gedeeld worden. Het blijft spannend hoe na alle succesvolle gedane moeite het eindresultaat eruit gaat zien na de verdunning met water. Het betreft water wat ik 2-3 dagen naast de eind stook op… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 12 maanden geleden
Wat is de functie van die glazen pot in de opstelling, zit daar een smaak in of juist een extra smaak verzachten?
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 12 maanden geleden
Ja welkom!
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Verbeterende suikerwash?" – 1 jaar geleden
@concha is inderdaad een bekend verhaal plus dat het een stuk moeilijker is om aan graan te komen , zelf doe ik(gewelde) havervlokken als voeding in de mash en gebruik bakkersgist en laat ‘m wat langer rijpen dit scheelt wel… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Huwen" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Van rum Alchemist
Robbert ja uitfilteren, maar het is toch niet standaard altijd? -
rummy dummy posted a new topic "Huwen" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Goedendag, Ik heb een fijnstook van een week oud terug gebracht naar 45% de 1e keer nam ik flessen baarleduc bronwater om te kijken wat het verschil zou zijn met kraanwater kwa zachtheid, die ik allebei in dezelfde ruimte een… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Rum" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@robbert duidelijk bedankt !
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Rum" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@ruben124 dit zorgt dat samen met bijv. citroen dat de suiker en de vergistbare suikers in de melasse door de gist makkelijker kunnen worden opgegeten en omgezet in oa alcohol.
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Rum" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@robbert wat is voor een goede smaak de juiste uitstroom temperatuur bij rum?
- Meer laden