Forum antwoorden aangemaakt

RE: Rum.... Ben benieuwd.

@rein je gebruik natuurlijk wel een Turbo gist, en dat is voor mensen die haast hebben of geen extra voeding enzo willen toepassen. Normaal moet je met de SG niet boven de 1100 uitkomen, maar melasse ...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Sg stop na 14 dagen op 1040

@robbert klopt, want te veel is ook weer niet goed, blauwe zeem of wat wat jij al niet meer aan kan geven kan is ook weer niet goed zijn.

In forum Gist vragen

4 maanden geleden
RE: Deluxe Gin Tonic Botanicals

@opticase Leuk van de Lidl 😀 maar zal wel een roer recept zijn met wodka of 94% want distilleren mag natuurlijk niet 😉

In forum Recepten

4 maanden geleden
RE: Sg stop na 14 dagen op 1040

@robbert ja dat klopt, bij de beschrijving staat niet bij welke ingrediënten je dit moet toepassen. Zal wel een bier brouw(graan) recept zijn, bij mout minder bij alleen suiker meer.

In forum Gist vragen

4 maanden geleden
RE: Sg stop na 14 dagen op 1040

@skoelie wat de beschrijving aangeef, bij dat van mij staat ; dosering 3-6g/ 10 l most.

In forum Gist vragen

4 maanden geleden
RE: Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?

@opticase over het algemeen gaat het nergens over, je heb rotzooi en goed spul. En waarom is het goed? Als je de hele productie proces kan verantwoorden als "goed" heb je een kwaliteit product. Maar a...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Sg stop na 14 dagen op 1040

@psycat je kan best wel gist voeding kopen zoals DAP want ook dat is "natuurlijk" dat is net zoiets als natriumchloride of NaCl (keukenzout, ook heel natuurlijk😆) en ook gistvoeding wat gemaak...

In forum Gist vragen

4 maanden geleden
RE: Sg stop na 14 dagen op 1040

@willy00 en wat heb je als gistvoeding gebruikt?

In forum Gist vragen

4 maanden geleden
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak

@murmillo O nee daar is tie weer 😵 Ik heb nog steeds 6 kratten met 0.45l flessen en nog wat flessen van vorige jaren 😓 De laatste keer heb ik de appelsap gebruikt voor een basis alcoh...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

4 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

@robbert nat/"vers" bakkersgist van meer dan 20 jaar oud in de vriezer 😯 Dat alleen al zou ik wel eens leuk vinden om goede gist cultuur uit op te kweken. We hebben het in een ander topic al e...

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

@kevin helemaal mee eens, niet te moeilijk over doen. Het lijk er wel op dat die bewaar adviezen en houdbaarheid de verkoop moet stimuleren. Mijn grootste ketel is 25 liter dus ik maak dan een stookwi...

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Mijn vergistings setup in een koude ruimte.

@rummy-dummy het in stellen van de koelkast hoef niet, je zet de koelkast op maximaal koelen want je gebruik de thermostaat van de koelkast niet. Immers de stekker van de koelkast zit in de Inktbird e...

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

@robbert de hoeveelheid drank is niet het probleem, ik heb ook overal flessen, potten, emmer en vaatjes staan. Als er bij mij brand uitbreek ben ik bang dat de halve straat weg is. Maar het is meer he...

In forum Recepten

5 maanden geleden
RE: Mijn vergistings setup in een koude ruimte.

@kayp een leuke aanvulling op je bouwsel is een slangetje in je emmer steken en die naar buiten brengen, dan kan je het waterslot buiten je bouwsel aansluiten. Je ziet dan buiten je bouwsel of de boel...

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

@robbert ja, dat rijpen is het moeilijkste van drank maken 😆

In forum Recepten

5 maanden geleden
Pagina 5 / 142