Forum antwoorden aangemaakt
RE: Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak @murmillo van IKEA 😯 |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
3 maanden geleden |
RE: Robbert's Tiny Projects @murmillo ik werd toch wat nieuwsgierig naar mijn Tijm Likeur, deze staat nu ruim een maand op de fles. Het ziet er mooi van kleur uit en er komen geen vlokken in. De overhand van de smaak is nu nog i... |
In forum Recepten |
3 maanden geleden |
RE: Benedictine @murmillo Zal eens tijd worden 😆 maar ik ben er zelf ook nog niet aan toe gekomen om dit recept te maken. |
In forum Likeuren |
4 maanden geleden |
RE: Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat - en dat proef je. Wat nu? @janne geen man overboord als je gist verhit voor inkoken, alleen is je gist dan wel dood en moet je na het afkoelen nieuwe gist toevoegen. Maar die dode gist kan dan weer wel als gistvoeding dienen, ... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse) @dirtbag Gistvoeding zoals DAP kun je beter niet koken, dan zullen bruikbare stoffen verdampen. Maar een SG van 1040 is prima. |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
RE: Pekmez (turkse druivenmelasse) @dirtbag ik zou met sinaasappelsap een giststarter maken. Een pak sap, voldoende gist en gistvoeding, dit een paar dagen op temperatuur houden en regelmatig schudden. Als de starter goed opgang is er ... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
RE: Fieder @fiederels welkom, je ben al lekker bezig. Heb je alleen een kolom op de T500 staan of ga je ook met de dome stoken? |
In forum Stel je even voor... |
4 maanden geleden |
RE: Whiskey maken en methanol? @kees22 mee eens, ik beoordeel mijn voorloop hoofdzakelijk op reuk. Als ik 150ml weg gooi van de 25l omdat die slecht ruikt ben ik al ver voorbij de hoeveelheid methanol die ik in het begin van de sto... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
RE: Whiskey maken en methanol? @kees22 leuk dat je nog maar eens aan de test met de chromatograaf refereert, want de uitslag van de ingezonden samples was dat de hoeveelheid methanol ver onder die van de commerciële alcohol lag. Ma... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
RE: Mijn vergistings setup in een koude ruimte. @kayp iedereen mag denken wat hij wil, maar ik gebruik marmite wel eens als gistvoeding en appelstroop smeer ik op mijn brood. |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
RE: Mijn vergistings setup in een koude ruimte. @rummy-dummy mineralen voor de enzymen en vitaminen voor de gistcellen. |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
RE: Mijn vergistings setup in een koude ruimte. @kayp en waarom kan jij je dit voorstellen? want appelstroop is van appelsuiker gemaakt en marmite is hoofdzakelijk dode gistcellen uit een rest product van de bier industrie. Suiker is geen gistvoedi... |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |
RE: Aankoop mais @robbert ik weet dat de zakjes enzymen niet het beste product is maar het begint al bij 30 graden te werken en dat is een stuk makkelijker roeren. Voor de rest maak ik er aangebrande pannen mee schoon... |
In forum Stooktips |
4 maanden geleden |
RE: Aankoop mais @harryd1969 malen kan je grof doen net als mout, anders slip de boel dicht. Dan minimaal 20 min. koken. Het afkoelen is wel een dingetje met veel massa gebruik ik een spiraalkoeler. Ik heb ook wel een... |
In forum Stooktips |
4 maanden geleden |
RE: Mijn vergistings setup in een koude ruimte. @rummy-dummy ik gebruik bij het maischen een mineralen tablet en bij het gisten een vitaminen tablet. |
In forum Stookforum |
4 maanden geleden |