-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@rvdh Apart, het Slovenisch eiken wat ik heb geeft meer kruidige smaken af, sterk overheersend ook, denk aan nootmuskaat, kruidnagel, kaneel idee. Ik weet eigenlijk niet in hoeverre vanillesmaak afbreekt, houtinvloed kan na een aantal maanden op fles wel afzwakken.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@rvdh en hoelang denk je het in het vat te houden?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eikenvat 1L met folie zak" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@rvdh Het ligt er wel even aan waarom het niet best gelukt was 😀 , met een kleiner vat dat ongebruikt is kan het aandeel aan looizuren erg hoog zijn waardoor je er een hout essence uit trekt. Ik… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eikenvat 1L met folie zak" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@rvdh Ik heb even gezocht uit nieuwsgierigheid, heb zelf wel gespeeld met Sloveens Eiken Chips wat nogal een kruidig effect gaf zoals kruidenkoek / 5 kruiden mengsel. Op Maleshevo en Blagun gezocht te hebben vermoed ik dat het de… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@rvdh, merk je veel verschil tussen de verschillende cut’s? en hoeveel heb je er weg gedaan?
-
Stefan antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@rvdh hoe verwarm je het
-
PatBolk antwoordde op het onderwerp "Vintage Badel Sljivovica Old Plum Brandy" – 4 jaren geleden
@rvdh haha, ja hoor je bent nog op tijd. Ik ga hem zelf drinken met jullie eet-tips erbij komt dat wel goed!
-
PatBolk antwoordde op het onderwerp "Vintage Badel Sljivovica Old Plum Brandy" – 4 jaren geleden
@rvdh Dank voor het recept! Het is een liter dus ik kan voorlopig alle kanten op. Dit ga ik ook proberen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vintage Badel Sljivovica Old Plum Brandy" – 4 jaren geleden
@rvdh gewoon alleen aperitief nemen . De salade voor de konijnen en schildpadden .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vintage Badel Sljivovica Old Plum Brandy" – 4 jaren geleden
@rvdh ik hou van ijs en vlees . .voor mij geen salades . ik ben als mens geboren dus omivoor geen herbivoor . Beetje groente of fruit voor vitamintjes . Een dikke goed gekruide gebraden kalkoen met perzik en een… Read more»
-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Vintage Badel Sljivovica Old Plum Brandy" – 4 jaren geleden
@rvdh
Grappig dat het bij jullie een Shopska salata heet, wij maken hem ook best vaak , en noemen het gewoon een gemengde salade, wel lekker trouwens. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Foutje… vlam in de pan" – 4 jaren geleden
@rvdh ventileren is de zeer belangrijk . daarmee kun je voorkomen je dat je boven de grens waardes komt . Als het klapt is er zeker een warmte belasting . En ook een steekvlam zou door lekkage kunnen ontstaan . … Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Foutje… vlam in de pan" – 4 jaren geleden
@rvdh ik stook eigenlijk altijd gewoon binnen . Ik gebruik gasbranders . Bij een kleine alcohol lekkage zie je iets verkleuren in de vlam door vervuiling van alcohol dan kun je tijdig anticiperen . ( Electrisch stoken geeft geen indicatie… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren geleden
@rvdh. Kom op Robbie , je besteed zoveel tijd aan je hobby(maken van je ketel en stookwijn) waarom dan voor je eind product de short way nemen door wat te roeren en te mengen(de essences). Overigens en F1 dagje is… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Foutje… vlam in de pan" – 4 jaren geleden
@rvdh ja zeker is er meer druk opbouw met secondaire stations ” thumpers ” des te meer vloeistof of ook hogere brix waarde van vloeistoffen of pulp maakt passeren van de alcohol zwaarder .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren geleden
@rvdh. Opzich is voor De eind koeler is een koelwater temperatuur van 20 gr prima . Maar als de overgang tussen kolom en koeler ( brug ) erg kort is zou hard koelen misschien iets invloed kunnen hebben op het… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren geleden
@rvdh. Wanneer je te veel reflux hebt of te koud een kolom koelt zal je ook veel meer energie / warmte in het systeem nodig hebben . dan heb je kans dat oo een bepaalden hoogte Van een koude brug… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren geleden
@rvdh spugen komtwel vaker voor en is meestal oorzaak te veel vulling of schuim vorming . floodimg kan meerdere oorzaken hebben maar meestal is er iets wat een goede flow tegen houd . Pakking / kolom vulling . Maar ook… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren geleden
@rvdh ik kan niet goed op kleine tekefoon beeldje nu zien maar het lijkt er inderdaad op dat he balans in terugloop en damp stijging niet goed is .
Een vorm van flooding . -
Bewust antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren geleden
@rvdh hoi Robbie, wat Dumo zegt dacht ik ook toe ik het filmpje zag. Het lijkt alsof de vloeistof tot in het kijkglas komt. Ik stook sinds kort ook met zo’n glas maar bij mij zie ik het enkel in… Read more»
- Meer laden