-
Robbert antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 5 maanden, 3 weken geleden
@frans17 wat voor zure geur ? Is het als schraal zuur bier of echt een azijn geur ? Schraal zuur bier kun je gewoon verwerken. Is het Azijn steek dan zal je eerst moeten neutraliseren van azijn geur . Let… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen: Bert" – 5 maanden, 3 weken geleden
Welkom hier! Veel stook, lees en deel plezier. Welke grainfather heb je?
De meeste grainfathers kun je met enkele koppelingen voorzien van een t500 reflux kolom en kun je recht toe, rechtaan, alcohol stoken. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@kees22 als je maar paar,% azijnzuur gebruikt heeft mout daar geen last van . Je bevochtigd ook eerst mout en daarna doek erover. En niet door Doeken heen . Je kunt ook bestellen bij die molens en bij pars en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@kees22 graan handel Pars sint Jacobiparochie, Molen de vrijheid en de walvisch in Schiedam en de zwaluw Burdaard zijn een paar adressen waar je prima graan kunt verkrijgen dat perfect bruikbaar is . De Schiedamse molens leveren ook aan de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@jagdhornblaser gerst ,tarwe ,haver , rogge , spelt kun je alle op dezelfde manier mouten en eesten. Ook mais kun je prima mouten alleen is de enzymatische werking voldoende voor mais zelf en niet om andere granen erbij om te… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jagers likeur" – 5 maanden, 3 weken geleden
@handigehenkie ja dat zou kunnen alleen je mist een infusie stap en het verwijderen van bepaalde stoffen dus je zal meer zwaardere en minder verfijnde smaken krijgen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@jagdhornblaser Mouten.: Eerst spoel de graan Zet de graan in een bak net onder water . Laat het 8 uren staan. Na 8 uur afgieten en uitspreiden in laag van ongeveer 5 tot 10 cm . Afdekken met doek van… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 5 maanden, 4 weken geleden
@skoelie omdat je bij andere verschillende temperaturen optimalisering krijgt. Meer en andere polymeren ketens afbreekt / omzet. Eiwitten afbreekt naar aminozuren , daarbij ook andere zuren en carbonzuren krijgt en deze aanspreekt die ook weer ester ficatie verzorgt. Als je… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Willy" – 5 maanden, 4 weken geleden
Welkom en veel plezier hier
-
Murmillo vind forumbericht "Nieuw lid" – leuk 5 maanden, 4 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Nieuw lid" – leuk 5 maanden, 4 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 4 weken geleden
@bcnx71 ik heb even zitten zoeken in de commerciële mouten.
Denk b.v. aan .
15 % best malz diastase mout
50% pauls peated
30% Weyerman Rauchmalz
5 % roast Castle black malt.
Dan zou je in de juist richting moeten komen . -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Goedenavond" – 5 maanden, 4 weken geleden
@handigehenkie welkom hier en veel plezier
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Goedenavond" – 5 maanden, 4 weken geleden
@handigehenkie welkom hier en veel plezier
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 4 weken geleden
@theresa haha Van Rijn bestaat niet meer , En van der Kooy weet ik niet of die er nog is . Inderdaad ja maar als iedereen met Heineken of famous grouse achtige producten te vreden is omdat ze snel klaar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 4 weken geleden
@theresa Workshop zou vorig jaar maar ik heb nooit meer iets erover gehoord. Schijnbaar te weinig animo. Mouten als filmpje moet ik dagen achter elkaar mee bezig neemt veel tijd . Misschien een reeks foto’s handiger . Maar ik merk… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 4 weken geleden
@robbert Haha, ik weet wat jij kunt maken. Hetgene is dat voor in het begin of voor degene die niet zelf wilt mouten en eesten is dat geen slechte mout om te gebruiken. Maar de P.P.Ms van het mout… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 4 weken geleden
@bcnx71 alchemist heeft inderdaad 100 % peated stort gebruikt zonder andere mouten. Zelf gebruik ik 60 % peated / smoke maar ik eest op schotse turf en deel eiken waarmee ik zeer dicht bij octomore en old pulteney kom. Maar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 4 weken geleden
@alchemist dan is pauls malt toch vrij licht nog in rook / peated smaak. ( Ik heb dat nooit gebruikt Je weet wat ik gebruik . Daarmee weet ik waar ik aan toe ben ) ( denk aan ” mindfuck… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 5 maanden, 4 weken geleden
Welkom Tom,
Wat wil je gaan maken? - Meer laden