-
Kapisjon antwoordde op het onderwerp "Elektrische kookplaat" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@stephan goed om te horen!
en hoe groot is u ketel? -
Stierke antwoordde op het onderwerp "Rvs werktafel" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@stephan Imperiaal huren dan maar?
-
Rudy68 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@stephan rum lijkt mij wel wat ,maar uiteindelijk na veel proberen en hier leren wil ik ook Whisky gaan maken. Maar laat ik maar eerst met iets makkelijks beginnen ben nog onervaren 😄
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke gistvoeding voor graanmash?" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan gemiddelde van 12 gram op 25 liter
-
GlenEddy antwoordde op het onderwerp "Aangenaam!" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan Een simpele 15 liter boiler met korte brug en spiraalkoeling in een vat, op gas gestookt. Later nogmaals een soortgelijke ketel waar ik een elektrisch element in bouwde aangesloten op een tegenstroom koeler. Met beide altijd wel goede resultaten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke gistvoeding voor graanmash?" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan dat is hetzelfde
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke gistvoeding voor graanmash?" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan dap os diamoniumfosfaat.
Een mineralen sup kun je gewoon de pil van het Kruidvat voor gebruiken . Gaat om koper , mangaan, ijzer e.d. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke gistvoeding voor graanmash?" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan wanneer je bij maischen ook de 52-55 graden gebruikt worden eiwitten afgebroken tot aminozuren en isi principe voldoende voeding aanwezig voor gist.
Een beetje dap en mineralen supliment extra kan geen kwaad . -
Jarr P antwoordde op het onderwerp "Wie kent deze nog … :)" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan Jammer dat het niet meer te verkrijgen is.
Die rechtzaak is ook geweest, maar Dennis Bergkamp heeft deze verloren en het liedje mocht toen uitkomen. -
Pulle antwoordde op het onderwerp "14,9% evenementen alcohol aangeboden" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan Toen ik mijn 50 liter boiler kocht, mijn huidige ketel dus…. Kwam ik aan de praat met de verkoper. Deze had bij verschillende clubs en cafés gewerkt, en hij vertelde dat de drank werd omgekat en aangelengd. Het aanleggen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Cuts bij het stoken van kruiden." – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan je gebruikt zowiezo een vooraf gestookte alcohol waarbij je al voorloop en naloop hebt gescheiden wanneer je gin of jenever gaat maken . Maar desondanks zijn er wat irritatilante stofjes die je toch weer in voor en naloop moet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Cuts bij het stoken van kruiden." – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan het maken van scheidingen is iets wat niet in volume of percentage gaat . Mensen die nog maar weinig of geen ervaring hebben gebruiken diverse glaasjes of potjes en gaan daar mee proeven en kijken wat bruikbaar is. Je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "maisch-schema's" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan vollere smaak waardoor ook mooier de smaken in elkaar vallen.
Zachtheid bereik je ook door gebruikte graan soort. Denk aan tarwe. . daarnaast ook meerdere keren overhalen. Voor jenever is 3 x overhalen zeker aan te bevelen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "maisch-schema's" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan ja kan ook met gerst. Wanneer je op graan vergist kunnen meerdere stoffen ” oplossen ” vrijkomen , komen er meer foezels , vezels , etherische oliën, zuren e.d. vrij . Ook door de dan gevormde alcohol zijn er… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "maisch-schema's" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan je gebruikt 3,2 – 3,8 liter water per kilo . + Gemid volume van mout/ graan per kilo . Gistton vul je tot 4/5 . 32 liter ton gaat dus ongeveer 25,5 liter beslag in . Dus ongeveer 6… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "maisch-schema's" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan de beste verhouding is ook weer afhangkelijk van een aantal dingen ;: Beoogde type drank . Beoogde smaak palet. Zijn hier belangrijkste in . Dan krijg je kwaliteit van de mout. En granen . En diastatisch vermogen . En… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "maisch-schema's" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan mout schema hangt af van type graan . En niet alleen haver ,gerst , tarwe , rogge ,spelt maar ook verhouding hoeveelheid tussen mout en granen. Het diastatisch vermogen van de mout maakt verxchil en ook gebruik je 2… Meer lezen»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "maisch-schema's" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan ligt ook wat aan je stort, ongemout heeft eiwitrust wel echt nodig waar dat bij mout vaak kan worden overgeslagen. Verstijfselen van ongemout gaat ook wat lastiger, maar gezien je t over gerst hebt en verstijfsel tepm ongeveer rond… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "maisch-schema's" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan er zijn zoveel schema’s en er is voor ieder drankje wel een apart schema, maar mijn basis schema is: 30 min 55gr. 60 min 65gr. 30 min 72gr. Maar het meest simpele schema wat je voor de meeste moderne… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "calvados probeersel" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan Dat ligt eraan wat je wilt qua smaak en de hoeveelheid ervan. Ikzelf doe dat niet met de whisky’s en wanneer het houtgehalte qua smaak net iets meer is dan dat ik wil haal ik ze eruit en laat… Meer lezen»
- Meer laden