-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Geluid koelwater" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@stokey Mijn Alquitara deed dat ook. Ik houd het water niveau juist boven onderkant uitstroompijp. Het wordt dan stiller, maar geen 0dBa. Moet er meer water door dan probeer ik voldoende opening te houden, zodat lucht gemakkelijk mee kan. Ook… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geluid koelwater" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@stokey anders is een goedkope optie om te testen tuinslang en een slangklem, die zal net wat breder zijn.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geluid koelwater" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@stokey dat zou ik ook niet proberen te corrigeren, is er nog iets wat je kunt doen om die vernauwing aan het begin van de slang wat te verkleinen?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geluid koelwater" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@stokey heb je daar een foto van toevallig?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geluid koelwater" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@stokey de wateraanvoer iets knijpen wanneer dit niet te warm wordt is je probleem opgelost.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Geluid koelwater" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@stokey 🤔 waar heb je het over?? max grote bestand is 10 Mb dus 8 zou moeten lukken.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Limonchello recept" – 1 jaar, 8 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stokey als je ervoor zorgt dat de keukenrol de hals vult qua diameter kun je het zo best een tijd laten staan hoor 👍
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stokey nog even een toevoeging, rum ruikt en proeft niet geweldig na destilleren (muffe appels is de omschrijving die ik ervoor heb), je kunt het beste het destillaat in een fles doen waarin een prop keukenrol in de hals zit… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stokey Tweemaal overhalen is het advies, melasse heeft een sterke eigen smaak die, bij volledige melasse vergisting, duidelijk aanwezig na twee keer overhalen. Eerste ronde doorgaan totdat er geen alcohol meer overkomt. Tweede ronde ruiken en proeven totdat het… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stokey ja dat klinkt goed. Bij striprun ook niet meer dan 2/3e vullen anders kan ie gaan schuimen en komt het er bruin en ongedestilleerd uit. Je koelwater kan je ook lauw ipv koud gebruiken, dan heb je nog meer… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stokey je hebt dan veel minder controle over de scheiding tussen heads, hearts en tails, dus het wordt veel moeilijker er iets lekkers van te maken.
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stokey Als je start sg 1080 was kan je met een goede gist die niet gestrest wordt door teveel suiker een eind sg rond de 990 bereiken. Dan heb je een ABV van rond de 11.6%
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Foto van m'n eerste keteltje" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stokey half om half schoonmaakazijn gebruik ik gewoon en idd goed na spoelen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kunstmatige zoetstoffen uit alcohol destilleren" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stokey slivovic / slivovitz is vergist op fruit dus met vruchtvlees dus ook meer vezels, foezels.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kunstmatige zoetstoffen uit alcohol destilleren" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stokey pruimen concentraat maakt pruimen brandewijn maar nog geen slivovic.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kunstmatige zoetstoffen uit alcohol destilleren" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stokey er zijn meer mensen die zelf gestookte drank of voor en naloop resten gebruiken voor ruitensproeiervloeistof. Pas daar ook mee op! Je ruit kan gaan lekken of loslaten door eventuele aanwezige azijnzuren.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kunstmatige zoetstoffen uit alcohol destilleren" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stokey is het door een bekwaam thuis destilleerder gemaakt of door eem moonshiner. Bij o.a. pruimen en abrikozen destillaten die niet goed zijn uitgevoerd kunnen meerderen oorzaken zijn waardoor je hoofdpijn , maagdarm klachten , verwardheid , onrustig gevoel ,… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Kunstmatige zoetstoffen uit alcohol destilleren" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stokey Is moeilijk te zeggen op afstand, er kan wat meer methanol zitten, bij producten uit fruit wordt er wat meer gevormd tijdens vergisting, maar de hoeveelheden zouden erg klein moeten zijn bij een beetje stoker.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Kunstmatige zoetstoffen uit alcohol destilleren" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stokey dan is de kans inderdaad aanwezig dat het er in zit, ik weet niet of je veel forumleden gaat vinden die dat geprobeerd hebben terug te winnen. Misschien dat @Robbert een antwoord heeft. Je gaat met het destilleren… Meer lezen»
- Meer laden