-
Murmillo vind forumbericht "Water chiller" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 4 maanden, 3 weken geleden
@bewust mijn ervaring is dat het tot april van goede kwaliteit is. Daarna vind ik het minder, in de zin van verwerken en droogte. Ik heb het ook gemout/gekiemd. Ging top. Kost wat maar heb je ook wat. Als je… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 4 maanden, 3 weken geleden
@robbert Oh, ik ben geen liefhebber van siliconen en al helemaal niet van PFAS (waar witte tape onder valt) En waarom je aspartaam zou gebruiken in plaats van suiker, ontgaat mij. Al die wondermiddelen (asbest, siliconen, plastic, pfas) zijn nogal… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka van aardappelen" – 4 maanden, 3 weken geleden
@pastorbelga glucoamylase komt voornamelijk voor in darm kanaal . De los verkrijgbare glucoamylase is een dierlijk bijproduct wat inderdaad wordt gebruikt im voedsel industrie. Het Breekt delen uit de zetmeel ketens af. Een hoog diastatisch mout bevat meerdere enzymen en… Meer lezen»
-
Stephan vind forumbericht "Water chiller" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Water chiller" – 4 maanden, 3 weken geleden
@harryd1969 op Reddit zei iemand dat hij er helemaal geen vat meer bij heeft. Er zit 7 liter water in, en hij had de slangen ook gevuld na het aansluiten. Verder gebruikte hij geen vat meer.
-
Stephan posted a new topic "Water chiller" – 4 maanden, 3 weken geleden
Hoi, Ik koel nog steeds met twee watervaten een pompje, maar ik ben mijn hok aan het verbouwen en kwam deze waterchillers tegen bij Vevor. (…[Verder lezen]
-
Kees22 vind forumbericht "Whiskey maken en methanol?" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kees22 grootste probleem in drank wat nu gebeurt even als in frisdrank is gebruik van siliconen in glans middelen en anti schuim middelen , daarnaast is aspartaam als zoetstof groeiend probleem. Inmiddels bekend dat dit stofje veel slechter is dan… Meer lezen»
-
Kees22 vind forumbericht "Whiskey maken en methanol?" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 4 maanden, 3 weken geleden
@robbert Leuke film. Ja, die test met fenoftaleïne (als ik me goed herinner) ken ik. Ook wel eens gedaan, maar mijn stooksels waren steeds blanker dan commerciële wodka. Zal ik Botte Boer eens polsen, of hij je chromatograaf wil overnemen?… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka van aardappelen" – 4 maanden, 3 weken geleden
@wessel voor aardappelen is het vrij simpel . Je kunt op 1 stap maischen hiervoor geld dat als je ten minste 10% mout aan de aardappelen toevoegt en je houd 1u 20 min temperatuur op 67 graden met een ph… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kees22 er zijn veel verhalen over methyl de oorzaak is voornamelijk uit jaren 60 waarin de koelvloeistof van oude oorlog onderzeeër werd verwerkt in dranken waardoor er veel sterf gevallen waren in jaren 70 nog eens een dergelijke geval hierdoor… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 4 maanden, 3 weken geleden
@robbert Ja, dat is bekend, dat je een chromatograaf hebt. Dat heb ik ook wel in gedachten. Maar het probleem is: je hebt er wel ervaring en chemicaliën voor nodig. Dus de verkoop wordt lastig! Ook de Balkan stokers hebben… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 4 maanden, 3 weken geleden
@rumo ik heb nog steeds zelf een gaschromatograaf ( apparaat ook al eens te koop aangeboden hier ). Door de jaren heen regelmatig getest op zowel methanol, propanol , butanol maar ook op cyanides en sulfaten getest . Ook bij… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 4 maanden, 3 weken geleden
Nog even over methanol: dat zit amper in whiskey. Het ontstaat bij de afbraak van pectines in fruit en zit ook al in rijpe appels en wijn. Het is vrijwel onmogelijk om destillaat te maken waar van nature een relevante… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 4 maanden, 3 weken geleden
@jjriet80 troebel destilaat aan eind komt doordat je temperatuur in de ketel en destilaat al dusdanig hoog ligt dat zwaardere stoffen mee komen. Deze wil je zowiezo in tweede overhaal ook niet hebben. Intussen kunnen bepaalde zuren daaruit vervelende esters… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 4 maanden, 3 weken geleden
@jjriet80 bij eerste overhaal stoppen als het troebel wordt. En voorloop en naloop doe je niet in eerste maar in finale overhaal. Ook bij suiker geld dit . Ook suiker kan een slechte vergistingen hebben of met goedkope gist of… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 4 maanden, 3 weken geleden
@jjriet80 heb je de drank 1 of 2 keer overgehaald? Voorloop kan enkele druppels wezen of enkele milliliters. Voorloop is proeven, kijken naar helderheid en geur . Nooit uitgaan van aantal milliliters daarmee kun je te vroeg of te laat… Meer lezen»
-
Murmillo vind forumbericht "Aankoop mais" – leuk 4 maanden, 3 weken geleden
- Meer laden